Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - johanlmk

Sidor: 1
1
Hårdvara / 2 lampor lyser ej, Getaway . tips för felsökning?
« skrivet: januari 10, 2021, 21:30:21 »
Sorry för en amatörfråga som säkert varit uppe tidigare, men jag tycker jag läst det jag hittat och felsökt efter hur jag tror det funkar.

Jag har två 555 (wedge) lampor som inte lyser, aldrig, varken när man tänder alla lampor, singletest eller spelar. De sitter bredvid varandra på "egna" pcba, båda har en kabel gemensam, men den har jag mätt på ytterligare en lampa som funkar och de är sammankopplade med låg (~0) resistans. Lika så med den andra anslutningen, den går till andra lampor som funkar och har låg resistans mot deras kabel med samma färg. Alla andra lampor funkar. Så de verkar inte vara avbrott. Har mätt dioden med min "skitmultimeter" och den verkar funka så vitt jag kan se. Ska se om jag hittar en bättre multimeter, jag har lite rörigt bland verktygen just nu.

Finns det någon smart metod att felsöka lampor som inte lyser?

2
Hårdvara / LED eller glödlampor?
« skrivet: januari 01, 2021, 20:40:53 »
Just köpt ett HS2 / Getaway. Ett antal lampor är trasiga. Jag funderar över om det är "värt" att byta vissa (eller alla) till LED?

Jag har fått för mig att mycket av det som drar ström och genererar värme är alla lampor. Att man får ett svalare spel med LED? Slipper brända kontakter etc.?

Men finns baksidor?

Jag är inte ute efter att "pimpa" spelet, utan är ute efter att slippa byta lampor och att spara på elektroniken.

Behöver alla lampor vara "anti-ghosting"?

Är det dumt att tex byta bara en del till LED, de som är på mest eller "viktigast" att de funkar?

Om man byter till glödlampor istället, byter man en i taget när de går sönder eller köper folk alla nya och byter allt på en gång för att slippa byta lampor ofta?

Vill minnas från när jag hade flipper för 20 år sen att jag fick byta lampor ganska ofta, inte många totalt, men ett par gånger i månaden var det alltid någon som var trasig... Kanske hade det spelet nått lampornas livslängd så alla gick på samma gång?

3
Köpes / Köpes: Flipperspel ca 15-25k
« skrivet: december 18, 2020, 12:10:07 »
Efter långt uppehåll har jag tänkt att skaffa mig ett flipper igen.

Min tänkta budget är 15-25 beroende på spel. Är ute efter spel att spela på - inte som möbel, så rimligt slitage är inget hinder. Ett spel med lite fix på är också intressant om det avspeglas i priset. Har försökt luska vad man kan få för denna budget nuförtiden.

Tänker antingen ett klassikt 80-talsspel med lite flow (tex F14, High Speed, Taxi, Police Force) eller någon av de hyfsade DMD/90-talsspelen som kan rymmas inom budget (tex The Getaway II, Johnny Mnemonic, Judge Dredd, Dracula, T2 men även andra mindre kända är intressanta).

Skulle nån sitta på ett slitet STTNG eller nåt annat spel som brukar kosta något mer så kan jag spräcka budgeten även för spel som är slitna och har rep.behov.

Helst inom nån timme eller två från Stockholm, men för rätt spel så kan jag åka en bit.

Så om nån sitter på ett spel ni vill bli av med, skicka gärna ett meddelande.  :)

Sidor: 1