Frispel

sedan 2001

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - johanlmk

Sidor: 1
1
Flippersnack / SV: Four new pinball software mods (DM, STTNG, HS2, JY)
« skrivet: januari 13, 2021, 21:29:52 »
Patchen verkar fungera bra, har inte provspelat för att bekräfta att funktionen är som beskrivningen. En led utan noghost jag testat blinkande/ glödde innan men inte efter ny rom.  8)

2
Hårdvara / SV: 2 lampor lyser ej, Getaway . tips för felsökning?
« skrivet: januari 13, 2021, 21:25:55 »
Dessa sitter en lampa per kort med kablarna lödda. Jag provade löda om ena dioden. Mätte både mellan banan lampsockeln kopplas mot och mot kabeln. Men, är en riktig usel multimeter, måste hitta nån annan, de har hittat bra ställen att gömma sig på. :)

3
Hårdvara / SV: 2 lampor lyser ej, Getaway . tips för felsökning?
« skrivet: januari 13, 2021, 12:46:08 »
Provade detta, det funkade inte, jag får helt enkelt ta fram bättre mätinstrument. Jag antar den "pulsar" växelspänning, så vet inte vad en vanlig multimeter ska visa, men kan iallafall lite nogrannare mäta upp att den verkligen är försörjd och lamporna på samma rad och kolumn har 0 resistans mellan sig, kanske kan jag hämta hem mitt gamla analoga oscilloskop om det nu fortfarande funkar...

4
Flippersnack / SV: Four new pinball software mods (DM, STTNG, HS2, JY)
« skrivet: januari 12, 2021, 18:54:07 »
För info: Jag tror jag har hittat rätt patch för både rom och noghost. Återkommer när jag testat att bränna denna (har inte rätt EPROM tillgängligt nu).

5
Hårdvara / 2 lampor lyser ej, Getaway . tips för felsökning?
« skrivet: januari 10, 2021, 21:30:21 »
Sorry för en amatörfråga som säkert varit uppe tidigare, men jag tycker jag läst det jag hittat och felsökt efter hur jag tror det funkar.

Jag har två 555 (wedge) lampor som inte lyser, aldrig, varken när man tänder alla lampor, singletest eller spelar. De sitter bredvid varandra på "egna" pcba, båda har en kabel gemensam, men den har jag mätt på ytterligare en lampa som funkar och de är sammankopplade med låg (~0) resistans. Lika så med den andra anslutningen, den går till andra lampor som funkar och har låg resistans mot deras kabel med samma färg. Alla andra lampor funkar. Så de verkar inte vara avbrott. Har mätt dioden med min "skitmultimeter" och den verkar funka så vitt jag kan se. Ska se om jag hittar en bättre multimeter, jag har lite rörigt bland verktygen just nu.

Finns det någon smart metod att felsöka lampor som inte lyser?

6
Flippersnack / SV: Four new pinball software mods (DM, STTNG, HS2, JY)
« skrivet: januari 07, 2021, 10:16:40 »
Finns någon fungerande länk (eller nån som har och kan maila) en "bra" HS2 ROM?

7
Hårdvara / SV: LED eller glödlampor?
« skrivet: januari 01, 2021, 23:03:38 »
OK, tack för svar, eftersom jag är så ny i detta så kanske bäst är att beställa några olika LED och prova vad jag själv gillar. Vill som sagt inte "pimpa" utan bara göra det "bättre".  Tycker dock att några inserts lyser rätt svagt, så där skulle starkare ljus vara bra för att kunna läsa texten (tex de "blodröda" är ganska "mörka" när de lyser).

Även GI verkar ju kunna tändas, släckas och "dimmas", ska jag även där testa med och utan "non ghosting" och se hur det funkar?

8
Hårdvara / LED eller glödlampor?
« skrivet: januari 01, 2021, 20:40:53 »
Just köpt ett HS2 / Getaway. Ett antal lampor är trasiga. Jag funderar över om det är "värt" att byta vissa (eller alla) till LED?

Jag har fått för mig att mycket av det som drar ström och genererar värme är alla lampor. Att man får ett svalare spel med LED? Slipper brända kontakter etc.?

Men finns baksidor?

Jag är inte ute efter att "pimpa" spelet, utan är ute efter att slippa byta lampor och att spara på elektroniken.

Behöver alla lampor vara "anti-ghosting"?

Är det dumt att tex byta bara en del till LED, de som är på mest eller "viktigast" att de funkar?

Om man byter till glödlampor istället, byter man en i taget när de går sönder eller köper folk alla nya och byter allt på en gång för att slippa byta lampor ofta?

Vill minnas från när jag hade flipper för 20 år sen att jag fick byta lampor ganska ofta, inte många totalt, men ett par gånger i månaden var det alltid någon som var trasig... Kanske hade det spelet nått lampornas livslängd så alla gick på samma gång?

9
Flippersnack / SV: Vilka bilar rymmer flipper?
« skrivet: januari 01, 2021, 10:38:51 »
Eftersom jag nu testat med ett HS2 i en Passat av senaste generationen (~2015-2021) så kan jag säga att "gapet" är 70cm högt, spelet var 72 fällt. Backbox är 73 bred. Det räckte inte att "hasa ned" backbox framåt (liggandes kvar ovanpå) utan den måste läggas på sida bakom bakom stolarna, och då är det mycket tajt med kablarna. Var tvungen att lossa några för att få mera slack., Klarar man få in det räcker utrymmet därinnne. Detta var bil utan taklucka, med taklucka -> tänk inte ens tanken! Jag lastade altså spelet "baklänges" med backbox framåt. Jag tror inte det gått tvärt om då backbox måste in i bilen liggande ner innan den kan vinklas upp.

Jag lade en styv plastskiva (som legat som mellanlägg i en pallbox) och en rejäl gummimatta ut över tröskel och bumper vilket gjorde det lätt att skjuta spelet. När jag lastade ut var jag bättre förbredd, så jag hade en smal arbetsbänk precis över benhöjd, la filtar under backbox, när jag dragit ut spelet nästan helt la jag backbox "på rygg" på plastlådor så den hamnade högre så att kablarna inte belastades. Jag kunde sätta på frambenen på spelet när den stod på bänken och kvar i bakkant i skuffen. Sen dra ut resten, sätta på bakben och lyfta upp backbox. Dra ut och sätta på ben var inga problem alls göra själv. Lyfta ut backbox var man tvungen att vara 2 då det är tajt. När vi lyfte i den så var vi tre, men hade ingen bänk/bock utanför vilket gjorde det jäkligt mycket jobbigare.

Så, en passat funkar, men se till att testa att lyfta av och att kablar räcker för operationen att lägga ned backbox på sida framför spelet. Är backbox mer än 73 bred så kommer det nog inte funka på detta sätt då det bara var nån cm kvar på varje sida. Att få upp den ovanpå flippret måste man nog lossa kablarna helt och hållet, men det kan nog funka. Men då är det nog bättre leta en annan bil.

10
Köpes / Köpes: Flipperspel ca 15-25k
« skrivet: december 18, 2020, 12:10:07 »
Efter långt uppehåll har jag tänkt att skaffa mig ett flipper igen.

Min tänkta budget är 15-25 beroende på spel. Är ute efter spel att spela på - inte som möbel, så rimligt slitage är inget hinder. Ett spel med lite fix på är också intressant om det avspeglas i priset. Har försökt luska vad man kan få för denna budget nuförtiden.

Tänker antingen ett klassikt 80-talsspel med lite flow (tex F14, High Speed, Taxi, Police Force) eller någon av de hyfsade DMD/90-talsspelen som kan rymmas inom budget (tex The Getaway II, Johnny Mnemonic, Judge Dredd, Dracula, T2 men även andra mindre kända är intressanta).

Skulle nån sitta på ett slitet STTNG eller nåt annat spel som brukar kosta något mer så kan jag spräcka budgeten även för spel som är slitna och har rep.behov.

Helst inom nån timme eller två från Stockholm, men för rätt spel så kan jag åka en bit.

Så om nån sitter på ett spel ni vill bli av med, skicka gärna ett meddelande.  :)

Sidor: 1