Författare Ämne: Flipper som fastnar  (läst 271 gånger)

SlamTilt

 • Newbie
 • *
 • Antal inlägg: 5
  • Visa profil
Flipper som fastnar
« skrivet: november 02, 2018, 22:51:45 »
Skulle vilja ha feedback kring ett "problem" som visserligen är löst nu men som jag går och grunnar på varför...

Vad jag gjort i ordning:

1. Ett TZ där alla flipprar fungerar kanon.
2. Byter sleeves på alla spolar. När jag ändå är i farten så byter jag även alla coil stops då de var något gropiga (inte värst djupt).
3 Testar spela och upptäcker omgående att nedre högra flippern fastnade i uppfällt läge relativt ofta under spel. När den fastnade och jag stängde av strömmen så fälldes den inte automatiskt ned så det var alltså inte ett elektriskt problem utan snarare ett mekaniskt.
4. Dubbelkollar att flippern har tillräckligt "spel" uppåt och att allt ser ok ut med plunger, EOS, länk mm.
5. Testar att byta fjädern till en sprillans ny; dock samma resultat.
6. Känner efter att flippern glider bra utan något motstånd eller skrap; kan inte känna något problem.
7. Dubbelkollar plungern att jag inte missat att den är "svampig" men nej, den har fina kanter utan grader i bakänden.
8. Eftersom allt fungerade fint innan jag bytte sleeves och coil stop så satte jag tillbaka den gamla (något gropiga) stoppen och helt plötsligt fungerar flippern kanon igen!

Det lustiga är att jag hade PRECIS samma problem med två flipprar på mitt BR som började hänga upp sig efter byte av sleeves och coil stops. Även denna gång satte jag tillbaks gamla slitna stoppen och allt började fungera bra igen... uhm what!?!?

De nya stoppen jag testat montera är A-12111 (https://www.free-play.se/produkter/flipperdelar/ovriga-flipperdelar/williamsbally-flipper-coil-stop-a-12111.html) och är exakt de som manualerna säger det skall vara.

Är det någon som har en teori varför flipprarna beter sig på detta sätt, känns helt ologiskt att det skall fungera sämre med sprillans coil stops.

Edit: är medveten om att en fullständig rebuild av flipprern säkert också skulle löst problemet men är mest nyfiken på hur en gammal stopp kan vara bättre än en ny.
« Senast ändrad: november 02, 2018, 22:55:36 av SlamTilt »

CKR

 • Donator Silver
 • Hero Member
 • *****
 • Antal inlägg: 815
  • Visa profil
SV: Flipper som fastnar
« Svar #1 skrivet: november 03, 2018, 01:43:48 »
Från det du beskriver, så känns det nog ganska klart att problemet är coil stop's, även om de är nya. Just A-12111 har jag också haft problem med, trots att de varit nya. Testa att köpa in nya från någon annan firma. De tillverkas nog av lite olika företag och troligen skiljer det i mått och toleranser.