Författare Ämne: Triac till Bally  (läst 714 gånger)

Mexa

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 30
    • Visa profil
Triac till Bally
« skrivet: oktober 15, 2002, 21:29:23 »
Hej

Jag är nybliven ägare till ett flipperspel,Mr & Mrs Pacman 1982.Det var tyvär i icke fungerande skick när köpte det.Jag har fått igång det så pass att det går att spela på MEN lamporna funkar inte,alltså General Illuminens.Vad är det för Triac som sitter fastsatt på plattan där transformatorn sitter.Det står ingenting i manualen och jag har inte lyckats hitta något på nätet om denna.

Någon som har koll på detta?

Tack på förhand.

Pinballark

  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 1112
    • Visa profil
Triac till Bally
« Svar #1 skrivet: oktober 16, 2002, 01:51:21 »
Hej.
Jag har inget vettigt att komma med nu, men jag ska höra med en operatör som jag känner.
Han har säkert dykt på problemet genom åren
Dom har även ett sådan spel i sitt lager.

Sonar

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 2936
    • Visa profil
Triac till Bally
« Svar #2 skrivet: oktober 16, 2002, 01:52:05 »
Hej, nu vet jag inte om detta hjälper något men har du varit inne på marvins reparations site? Det är rätt mycket tips och instruktioner där.

marvin

Mexa

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 30
    • Visa profil
Triac till Bally
« Svar #3 skrivet: oktober 16, 2002, 18:55:47 »
Man bugar o bockar för svaren ;)

Pinballark: Vore kanon om du kunde få fram någon info om detta,jag blir snart gråhårig på detta problemet :)

Sonar: Marvins sajt har jag varit inne på,vilket är en helt underbar sida med det mesta man behöver veta "förutom just detta" ;)

Ha en trevlig dag/

Flipptronic

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
Triac till Bally
« Svar #4 skrivet: oktober 18, 2002, 00:19:27 »
Hej
Har också ett Mr&Mrs Pucman,som jag renoverat i sommar.Spelet är för närvarande inte uppmonterat så jag har inte kunnat titta efter,men vad jag kan minnas finns ingen triac på transformatorenheten
på mitt spel.Transformatorn sitter ju nere i lådan på Pucman, annars brukar den vara placerad i toppen.Men jag kan ha´ fel,måste kolla detta senare.
I manualen till Pucman finns något som kallas "G I Flasher" och din triac tillhör förmodligen denna ("G I Flasher" gör troligen så att G I -lamporna kan blinka).
Säkringen (F5) är väl hel?
Finns 6 volten i TP 4 på transformatorkortet (spänningskortet)?
Sönderbrända kortkontakter är ganska vanligt.
Även folien på undersidan av kretskortet kan "brännas av".
Skulle man misstänka fel i "G I Flasher:n"
kan man nog koppla från den tillfällig för att se om lamporna tänds.Får återkomma om detta.Vill se hur det ser ut på mitt spel först(om det överhuvudtaget finns någon G I -F på det).
Lycka till!
« Senast ändrad: oktober 18, 2002, 10:33:35 av Flipptronic »

Mexa

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 30
    • Visa profil
Triac till Bally
« Svar #5 skrivet: oktober 18, 2002, 01:12:42 »
Flipptronic: På mitt spel så sitter Triacen monterad på den metallplatta där transformator o Power Module är monterade.Spelet hade ett batterisyreskadat Mpu-kort som jag har rengjort o bytat dom komponenter som brukar lägga av"enligt Marvins sida".Det är inte omöjligt att det fortfarande kan finnas något som jäklas på detta kortet.Det startar upp som det skall med 7 flashar,en sak som jag lagt märke till är att led:n lyser svagt efter den 7:e flashen och slocknar inte helt.Är detta normalt? Alla värde vid testpunkterna stämmer enligt "Marvins lista". För närvarande så är spelplanen avplockad o jag skall se så att där inte är något brott eller liknande på kablarna "inget roligt projekt" ;)Men så har man uteslutet det åtminstone.Jag har sett på en del ställa att man dragit åt buntbanden så att kablarna nästan har gått av och att det finns en del skador på kablarna. Ja,ja Back too work:)

Flipptronic

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 25
    • Visa profil
Triac till Bally
« Svar #6 skrivet: oktober 19, 2002, 11:10:39 »
Hej igen!
Om spelet "tänder upp" riktigt efter den 7 flashen så att det går att spela på det,gör det nog inget att LED:en lyser lite svagt.MPU-kortet testas när LED:en blinkar, och är kortet OK tänder spelet upp.
Ett tips;På mitt spel hade flera av kablarna till kortkontakterna på spänningskortet lossnat, gått av, vid lödningen till stiftet i kontakten.Inget man ser förrän man drar försiktigt i kabeln.
« Senast ändrad: oktober 19, 2002, 13:33:42 av Flipptronic »

Mexa

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 30
    • Visa profil
Triac till Bally
« Svar #7 skrivet: oktober 23, 2002, 20:39:15 »
Yes,yes,yes:-D  Äntligen så har lampuslingarna tänds,vilket var en härlig känsla. Jag skäms nästan för att säga vad felet var,två av kontakterna i backboxen var skiftade:-( När vi skulle bära upp spelet så plockade vi av backboxen o märkte MYCKET NOGA upp var alla kontakter var placerade,men vad hjälper det när förra ägaren satt dom på fel plats. Jag kunde ha hittat detta för länge sen om jag inte hade varit så förbenat korkad,av en händelse så såg jag på schemat att det finns utmärkt med en sifforkod vilka färger alla kablar har och efter att ha gått över alla kontakter så upptäckte jag att dessa var skiftade. Ja,ja en härlig känsla var det kl:01.30 när jag sparka igång spelet:-D Det ända som inte ville funka var Pac-Maze-n,den är helt släckt.