Författare Ämne: Switch problem  (läst 264 gånger)

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 152
    • Visa profil
Switch problem
« skrivet: december 06, 2017, 18:13:43 »
Vad är felet om en switch i en rad, reggar som nr 65 men ska regga som nr 66.  Och den riktiga 65an funkar inte alls?

LOP

  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 989
    • Visa profil
SV: Switch problem
« Svar #1 skrivet: december 06, 2017, 20:04:23 »
Jag skulle börjat kolla om kabeldragningen är riktig, det står vilka färger kablarna ska ha som går till de olika switcharna i schema och även i displayen (i testmode) om du har en DMD.
IFPA ID #734

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 152
    • Visa profil
SV: Switch problem
« Svar #2 skrivet: december 06, 2017, 21:02:12 »
Switchar 63-65 är optos medan nr 66 är vanlig Switch de sitter inte ens nära varandra?
Fattar inte, får ta bort alla optos switcharna och 66an.och titta över det.

LOP

  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 989
    • Visa profil
SV: Switch problem
« Svar #3 skrivet: december 06, 2017, 21:28:07 »
Konstigt fel. Nu är jag kanske ute på djupt vatten, men kolla om 66:an börjar funka om du kopplar bort optokortet. Sen är frågan också om felet kommit nu, eller om det var så när du köpte spelet (dvs kan det vara någon felkoppling eller har något pajat?)
IFPA ID #734

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 152
    • Visa profil
SV: Switch problem
« Svar #4 skrivet: december 06, 2017, 22:26:12 »
Om jag inte minns fel var den nu trasiga opton, även trasig när jag köpte den men byte å då fungerade allt som det skulle.
Jag får ta och gå igenom det hela i helgen.

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 152
    • Visa profil
SV: Switch problem
« Svar #5 skrivet: december 10, 2017, 12:17:53 »
Har precis kollat lite.
Opton som inte fungera var en glapp kabel.

Men det som är lustigt är att switch 44 reggar fortfarande som nr 65.

Men det jag även har märkt är att alla optos har orange färg på kablarna.
Men när jag kör switch test visar dom vit färg. Vilket inte stämmer. Vit färg har de vanliga switcharna.

Men förutom att inte switch 44 stämmer utan visar 65.
Så fungerar alla andra switchar på hela spelet som det ska.

Är det nåt med cpu kortet tro?

« Senast ändrad: december 10, 2017, 12:20:57 av tjohejsan »

larsson

  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 803
    • Visa profil
SV: Switch problem
« Svar #6 skrivet: december 10, 2017, 13:39:16 »
Om jag minns rätt så hjälpte jag en kille med ett MB som 'visade fel switch' vid test ( då var det iofs fler switchar som bråkade ) , men då var det en felvänd diod på nån av de inblandade switcharna .. kan vara värt att kolla iaf ..

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 152
    • Visa profil
SV: Switch problem
« Svar #7 skrivet: december 10, 2017, 13:51:54 »
Larsson TACK;)
Jag har bytt den switchen en gång har säkert satt dioden åt fel håll. Hoppas det är så enkelt

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 152
    • Visa profil
SV: Switch problem
« Svar #8 skrivet: december 10, 2017, 13:58:29 »
Bytte håll på dioden.
Nu funkar det. Så skönt :) :)
Att en sån liten grej kan ha så stor betydelse.
Ännu en gång tack Larsson!
Hade aldrig fått iordning på det annars.

larsson

  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 803
    • Visa profil
SV: Switch problem
« Svar #9 skrivet: december 11, 2017, 07:25:45 »
Kul att det funkar nu  ;D