Författare Ämne: Switch Column fel  (läst 349 gånger)

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 157
    • Visa profil
Switch Column fel
« skrivet: september 24, 2017, 16:20:08 »
Wpc-89 spel
Har problem med en switch Column J207-5.
Ingen av switcharna regestrerar.
Har tittat efter lösa kablar hittar inga. Har följt kablarna så gott jag kan se å hittar inget fel.
Vad ska jag söka efter?

schulzan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 186
    • Visa profil
    • Flipperexperten
SV: Switch Column fel
« Svar #1 skrivet: september 24, 2017, 16:44:20 »
Hej Niclas,
Utan att ha kikat närmare på ditt spel skulle jag ev. misstänka krets ULN2803 (U20 har jag för mig).
Den läser av switch-matrisen.
Inte helt ovanligt att den går sönder vid kortslutningar av switchar.
Mvh
Calle
Edit: kretsen sitter på cpu-kortet(där batterierna sitter), kostar nio kr på Free-Play, dock bör man kunna löda ordentligt för att byta ut den. Har du tur är den redan socklad sedan tidigare.
vilket spel är det?
« Senast ändrad: september 24, 2017, 17:05:28 av schulzan »
Who do you think you are, Spiderman?

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 157
    • Visa profil
SV: Switch Column fel
« Svar #2 skrivet: september 24, 2017, 17:08:44 »
Nu när du säger det, har precis för mig att jag kortslöt det på nåt sätt för länge sen, å spelet har stått orört ett tag nu.
Har för mig att det är u20 ska kolla sen
Det kan nog helt klart vara det. Beställer en ny.

Tack så jätte mycket

schulzan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 186
    • Visa profil
    • Flipperexperten
SV: Switch Column fel
« Svar #3 skrivet: september 24, 2017, 17:17:28 »
Inga problem :-)
Hojta till om du behöver mer hjälp, har just nu CPU utbyteskort hemma för WPC89 om du går bet.
Med vänlig hälsning
Calle
Who do you think you are, Spiderman?

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 157
    • Visa profil
SV: Switch Column fel
« Svar #4 skrivet: september 24, 2017, 17:25:49 »
Jag får börja med å byta u20 å se.
 :)

schulzan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 186
    • Visa profil
    • Flipperexperten
SV: Switch Column fel
« Svar #5 skrivet: september 24, 2017, 17:27:21 »
Gör det, lycka till! :-)
Who do you think you are, Spiderman?

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 157
    • Visa profil
SV: Switch Column fel
« Svar #6 skrivet: september 30, 2017, 11:47:33 »
Jag byte u20 satte dit en sockel.
Tycker nog att jag löde ditt den bra ser bra ut å så.
Starta spelet fortfarande funkade inte rad 5 men även nu fungerar inte rad 4.
Vadan detta?

schulzan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 186
    • Visa profil
    • Flipperexperten
SV: Switch Column fel
« Svar #7 skrivet: september 30, 2017, 16:38:55 »
Hej Niclas,
Trist att höra. Jag har stött på spel där man satt tillbaka kontakterna fel till switchmatrisen, cabinet switches i nedre delen av cpu-kortet.
Vilket spel är det så vi kan verifiera detta.
Har du något spel du kan byta kort med för att verifiera att det är kortet det är fel på? (Låter troligt)
Annars har jag utbyteskort hemma just nu (hårdvaluta 😀) 1000kr+moms och så tar jag ditt trasiga isf i inbyte, maila mig om det skulle vara intressant.
Annars har Free-Play helt nya cpu-kort också👍🏻

Mvh
Calle
« Senast ändrad: september 30, 2017, 16:51:35 av schulzan »
Who do you think you are, Spiderman?

tjohejsan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 157
    • Visa profil
SV: Switch Column fel
« Svar #8 skrivet: september 30, 2017, 17:39:02 »
Det är ett White Water.
Har andra spel roadshow,theatre, worldcup.
 Men de har inte samma cpu kort.
Det får nog bli att köpa ett kort tror jag.

schulzan

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 186
    • Visa profil
    • Flipperexperten
SV: Switch Column fel
« Svar #9 skrivet: september 30, 2017, 18:54:26 »
Ok,
Mailade dig.
Mvh
Calle
Who do you think you are, Spiderman?