Författare Ämne: Ny Ägare av Bally Circus  (läst 1979 gånger)

Snickarn

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« skrivet: februari 17, 2015, 00:29:26 »
Hej jag har nu efter mycket lång väntan slagit till och är ägare av en Bally Circus 928.
Får lite flashbacks från när man åkte moppe och spela fast man inte fick:-).
Har lite frågor om vad man bör göra för att ta hand om denna lilla goding, finns det manualer att få tag i ?
Har bara haft den några timmar vad jag vet är att holdfunktionen inte funkar.
Några lampor lyser inte (nedre bakom glaset)
Jag har inte nyckel till låsen uppe på sidorna,vad göra åt det.
Den tar inte nya enkronor så man får väl sammla på sig gamla eller?
Mvh
Hasse

Snickarn

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #1 skrivet: februari 17, 2015, 00:30:18 »
Sorry för dubbel post

janne6304

  • Sr. Member
  • ****
  • Antal inlägg: 304
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #2 skrivet: februari 18, 2015, 18:20:06 »
Är det ett elschema du vill ha så finns det en större PDF att ladda hem som heter "bally em manual.pdf".
Glödlamporna finna att köpa hos en välsorterad elhandlare.
Vad är det för fel med stopp-funktionen? Lyser "Stopp" till
vänster om hjulen när det skall gå att stoppa?
Lås går också att köpa och byta ut mot det uppborrade (?).
Jag har haft min Circus (se galleri) i 13år och säljer den aldrig!
I övrigt brukar jag smörja upp mekaniken och då främst hjulaxeln med 5-56 i mellanåt.

janne6304

  • Sr. Member
  • ****
  • Antal inlägg: 304
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #3 skrivet: februari 18, 2015, 18:22:36 »
Myntsil brukar ofta ligga ute till salu på Tradera.
Skumt att den bara tar nya, jag har hat ett par som bara tar nya men inte gamla...

Snickarn

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #4 skrivet: februari 18, 2015, 23:09:17 »
Tack Janne
Stopp funktionen är helt död har ej hunnit kolla maskinen över huvud taget ,det får nog bli imorgon eller hedag lördag.
Återkommer om jag har mer frågor.

janne6304

  • Sr. Member
  • ****
  • Antal inlägg: 304
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #5 skrivet: februari 20, 2015, 13:25:31 »
Nör det gäller Stopp så finns det ett "stopprelä" till höger på hjulenheten som drar när kriterierna uppfylls för att det skall gå att stoppa. Runt detta skall du nog titta samt ev göra rent och justera kontaktbladen på detta.
Här såg jag att det fanns en myntsil fast något risig. Du kan ju kolla  med ägaren om den tar både nya och gamla kronor;
http://www.tradera.com/item/181501/226079206/fungerande-1-kronas-myntacceptor-till-williams-e-m-

ubbla

  • Donator Silver
  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 746
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #6 skrivet: februari 20, 2015, 16:40:20 »
är det en sån myntmek du behöver så har jag nog det liggande, du får höra av dig

Snickarn

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #7 skrivet: februari 21, 2015, 11:43:31 »
Jag kollade lite igår stopp lamporna lyser när man trycker och man hör att relät slår till men när man släpper knappen slocknar det ,provade och trycka massa ggr och fick den att lysa fungera ibland.
Maskinen funkar bra med 1973

Snickarn

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #8 skrivet: februari 21, 2015, 13:05:18 »
Jag hittade en lös kabel bakom toppglaset det blir kul att ta reda på vad den skall vara .
Jag har beställt massa manualer vi får väl se.
posten ovan 1973 enkronor skall det ju vara.

Snickarn

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #9 skrivet: februari 21, 2015, 18:00:55 »
Jag undrar vilka lampor det skall vara bakom toppglaset .
jag hittade tre stycken olika

44 Holland
6,3v 0,25a
6-7v 2w

Ole

  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 743
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #10 skrivet: februari 21, 2015, 20:16:55 »
Hej Snickarn
44 och 6,3v 0,25A är samma lampa. Nummer 44 är ett universalt nummer som de flesta tillvärkare använder. Enligt dokumentation är det rätta lampa :-)

http://www.eiko.com/Products.aspx?ProductIndex=44
« Senast ändrad: februari 21, 2015, 20:17:34 av Ole »

Snickarn

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #11 skrivet: februari 22, 2015, 11:45:01 »
Tack Ole
Jag jaga lampor igår inget som fanns i lager någonstans så jag beställde just 20 st från Tyskland dessutom blev det billigare även med frakt.

Bally

  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 6071
  • Spelautomatsamlare sedan 1977
    • Visa profil
    • Bally.se
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #12 skrivet: februari 28, 2015, 17:08:59 »
Du kan använda alla 6 volts lampor med B9s fattning.
Det stora problemet på gamla Ballyjackar är oxid på snabbkontakterna på hoppern och hjulenheten.
Bästa sättet att ta bort oxiden är med en vass kniv.
Man får skrapa varje stift tills det är rent och blankt.
Det är grymt boooooring, men tyvärr nödvändigt.
Sen är det inte fel med ett lämpligt kontaktspraybåde på stiften och i honkontakterna.
Bally Hagman
Flippernörd
www.bally.se
För övrigt, så bör alla Dr Who spel skrotas

janne6304

  • Sr. Member
  • ****
  • Antal inlägg: 304
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #13 skrivet: mars 01, 2015, 00:03:35 »
T-sprit brukar funka rätt bra också Bally.

Snickarn

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
Ny Ägare av Bally Circus
« Svar #14 skrivet: mars 01, 2015, 12:57:38 »
Nu har jag märkt att den inte betalar ut på tre apelsiner .
Jah har inte spelat så mycket har inte tillräkligt med enkronor ha ha bara ett hundratal.
Jag har beställt en massa manualer från USA .
Bally gör du  hembesök?
Polarn hade nån han kände som jobbade på Cherryföretagen och servade banditer han är nog i pensions åldern nu men kanske en hejjare på Bally vem vet.
Jag får väl läsa på när jag får mina manualer.
Skall det lysa bakom nedreglaset ,ser två olika glimtändare i dörren en i plast och en gammal i alu, vet ej om dom funkar .
Alla lampor i övre lyser fint .