Författare Ämne: DMD problem på mitt T2  (läst 370 gånger)

Abbe

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 103
    • Visa profil
DMD problem på mitt T2
« skrivet: maj 23, 2010, 15:57:13 »
Fraktade spelet och nu har jag förlorat några rader på dmd:en. Det kan vara att det va nån rad borta innan...
Jag kollat kontakterna och dem ser fräscha ut, kan det vara resistorerna som gått? Är tacksam för tips och tricks.

Länkar lite högupplöstabilder->
Bilder på problemet med dmd:en [/url

ZeeDee

  • Hero Member
  • *****
  • Antal inlägg: 785
    • Visa profil
DMD problem på mitt T2
« Svar #1 skrivet: maj 23, 2010, 17:45:38 »
Kan vara nått eller några av benen på displayen som vibrerat av, rätt så vanligt på den typen av display.

Abbe

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 103
    • Visa profil
DMD problem på mitt T2
« Svar #2 skrivet: maj 23, 2010, 18:02:21 »
Ja jag har kollat men det är så svårt att se. Det ser ju helt ut, men kan man sära på displayen från kortet på något smidigt sätt? Finns det någon chans att det är något annat än displayen som är paj? löser jag problemet om jag fixar en ny skärm?
många frågetecken som sagt...

Abbe

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 103
    • Visa profil
DMD problem på mitt T2
« Svar #3 skrivet: maj 23, 2010, 18:11:27 »
nu ryckte jag bort den svarta tejpen och alla benen ser hela ut... undrar vad det kan vara alltså

Abbe

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 103
    • Visa profil
DMD problem på mitt T2
« Svar #4 skrivet: maj 23, 2010, 19:24:40 »
om inte benen är paj, vad kan det vara då? flatkabel?

ACE

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 247
    • Visa profil
DMD problem på mitt T2
« Svar #5 skrivet: maj 23, 2010, 19:39:46 »
Alltid värt att kolla flatkabeln. Jag hade en defekt kabel som gjorde att en del segment i dmd:n inte lyste.

Abbe

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 103
    • Visa profil
DMD problem på mitt T2
« Svar #6 skrivet: maj 23, 2010, 20:23:27 »
hur ska jag testa flatkabel på bästa sätt?

ACE

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 247
    • Visa profil
DMD problem på mitt T2
« Svar #7 skrivet: maj 23, 2010, 20:30:17 »
Vet inte hur man testar en potentiellt defekt kabel. Min hade synliga skador så jag tog en från ett annat spel och testade och då funkade displayen som den skulle.

Abbe

  • Full Member
  • ***
  • Antal inlägg: 103
    • Visa profil
DMD problem på mitt T2
« Svar #8 skrivet: maj 23, 2010, 20:46:27 »
ja det är synd att man inte har kvar ett andra spel, då hade ju felsökningen var betydligt lättare...