Frispel

sedan 2001

februari 27, 2020, 18:32:20 av BUD | Views: 3372 | Comments: 6

Andra raka för JG
Johan Genberg bibehöll sin goda form från Jönköping och vann på söndagen även huvudtävlingen i Borås före David Dahl-Hansson.
Bronset tilldelades Marcus Hugosson, som kvällen innan hade vunnit sidotävlingen pin-golf, då före norske Tormod Pettersen och Jonas Valström.

Tormod hade i övrigt en lyckad helg i Borås genom att på fredagen vinna den 102 personer starka månadsfinalen samt spelade in bäst resultat på nya flipperspelet Stranger Things.

I sidotävlingen Leftovers segrade Patrik Nilsson före Olli-Mikko Ojamies (FIN) och Viggo Löwgren

Redaktionen gratulerar samtliga vinnare.
februari 20, 2020, 19:44:02 av BUD | Views: 3562 | Comments: 4

 

Foto: Christian Holmsten
Forna tiders flipper-SM
De svenska mästerskapen i flipper har nu fått ganska långa anor. I syfte att samla lite minnen, kunskap och bilder från tidigare år kommer här en liten sammanställning, som av naturliga skäl kommer att missa en massa, utelämna annat och bortse från det tredje.
Därför välkomnas kommentarer och/eller mail till admin@svenskaflippersallskapet.com med synpunkter, korrigeringar och påminnelser, allt för att det här dokumentet ska bli så samlande och intressant som möjligt.


Nittiotalet
Det senaste decenniet då flipperspel fanns överallt, fanns det märkligt nog inte så många tävlingar. Ett antal flipper-SM spelades hur som helst, oftast arrangerade av utställare och ganska ofta uppdelade i lokala kval och kortare slutspel innehållande ett fåtal spelare.
En del info om dessa år ligger i denna gamla tråd
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2003
Efter att SFS bildats två år tidigare och detta samlande forum på webben möjliggjort en gemensam bas, arrangerade Svenska flippersällskapet SM på KTH i Stockholm. Bland de drivande återfanns namn som David Kjellberg, Helena Walter och Johan Småros. Vann gjorde Stellan Blomqvist och belönades med ett Demolition man. Övriga grenar var enhands, dubbel (kallas idag split) samt "quotbäst på en minut"quot och kvalet ska ha innehållit runt 15 spel till de 117 tävlande.
FYLL GÄRNA PÅ MED EGNA MINNEN, KORRIGERINGAR ETC

2004
Återigen på KTH i Stockholm. 19 spel deltog och Jörgen Holm tog hem segern. Från gamla trådar här på sfs berättas det om fyrspelarmatcher i slutspelet, 23 kr för en stor stark och efterfrågan om att se ställningen på någon eller n...
februari 17, 2020, 19:44:50 av BUD | Views: 3085 | Comments: 4

 

För tredje gången bygger Mats Holmquist och Claes Johansson upp utställningen Tilt - Flipperspelens kultur och historia. Efter framgångar med utställningen på Galleri KC i Göteborg 2018 och Skara länsmuseum 2019 (då också med inkluderad tävling i museet), är det nu dags för Jönköpings läns museum att presentera flipperspel av mestadels äldre modell för allmänheten.
Utställningen startar lördag 29 februari och pågår fram till söndag 26 april, och inträde är gratis.

- Premiären (eller vernissagen) är den 29 klockan 12.00, säger Mats Holmquist och utlovar också fler tävlingar.

Tävling och föredrag


- Lördagen den 4 april kommer det att arrangeras en likadan tävling som i Skara. Inbjudan kommer inom kort.

Några dagar senare, onsdagen den 8 april, kommer han att hålla ett föredrag, kallat ”Från fulkultur till finkultur”.

- Jag kommer att redogöra för hur vissa företeelser – jazz, serietidningar och nu flipper – initialt betraktats som ”något katten släpat in” för att sedan – efter målmedvetet arbete från många parter och en väl genomtänkt strategi – lyckats ta sig in i kulturens finrum. Efter denna lilla redogörelse kommer alla som vill sedan att traska iväg till Mirkos lokal.

Mer info om utställningen
februari 16, 2020, 19:40:53 av BUD | Views: 2481 | Comments: 2

Som du säkert har märkt, så har det hänt lite på svenskaflippersallskapet.com under sportlovsveckorna. Annonser har provats, designer har stötts och blötts och en hel del små nyheter har införts, förhoppningsvis till det bättre.

Vi som driver SFS förstår att det kan kännas lite väl mycket på en gång, men ber er att ha tålamod en tid framöver. Så småningom kommer webbplatsen att sätta sig och få en form som fungerar för så många som möjligt.

Så vad är nytt egentligen? Här följer en lista över det som har gjorts:

  • Nytt tema, bl a för att få till responsivitet (ser bra ut i mobil)
  • Bättre URLer, vilket gör att webbplatsen har en chans att klättra högre på googles sökresultat
  • Annonser har prövats, resultatet har inte varit tillräckligt bra för en fortsättning.
  • Du kan nu lägga in bilder direkt i dina inlägg, vilket har varit väldigt svårt tidigare.
  • En portalsida har skapats, för att få plats med mer statiska texter, nyheter och liknande. Något som varit efterfrågat.
  • Inläggen kan nu taggas, vilket gör att det blir enklare att söka efter andra inlägg inom samma ämne.
  • Marknadsavdelningen (köpes/säljes/bytes) håller på att få en översikt, och prov görs med bättre exponering av säljes-annonserna.
  • Ett system för att lägga in tävlingar i kalendern och på det sättet sköta anmälningar har införts. Arbetet med att fortsätta utveckla det pågår.
  • Möjlighet att växla till nattläge (om man vill spara mobilbatteri eller låta bli att väcka den som sover bredvid).
  • En tjusig logga är på gång.

Förutom att göra klart det som återstår i listan ovanför, så tar vi löpande emot synpunkter från dig som använder webbplatsen och gör ändringar när så är möjligt, sett till tid och behov.

En del som ska tillkomma är att få någon enhetlig information för landets olika spellokaler, om det finn...
februari 16, 2020, 19:53:39 av BUD | Views: 1568 | Comments: 0

Mainvinst för Johan Genberg och classic-dito för Fredrik Malmqvist i Jönköping

 

Johan Genberg tar kommando i finalens första spel.

Drygt åttio spelare samlades i Matchsticks lokaler för att tävla i main och classics, och för ovanlighetens skull var det olika segrare i de båda divisionerna.
I main vann Johan Genberg över Johan Bernhardsson i en final som bl a spelades på Party Zone och Spider-man, och i classic möttes Mats Sahlberg och Fredrik Malmqvist, där den senare tog hem segern.

I bronsmatcherna vann Marcus Hugosson över Tommy Andersson i classic, medan Mats Runsten slog Jan Anders Nilsson på mainsidan.

Länkar till slutspelsträden:
Main
Classic
Pages: 1 2

Kommande tävlingar

* IFPA-rank för svenska spelare

Listan visar alla svenska spelare, plats 1 - 500 på IFPAs ranking.