Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Hårdvara / SV: Hjälp med felsökning. Flipper. Studs. eos.
« Senaste inlägg av CKR skrivet juli 18, 2018, 16:13:49 »
En polares Family Guy hade detta problem när han köpte det. Dvs. flippern vek ner sig då kulan träffade den. Byte av konding och resistor till flipperkretsen löste det problemet. Vänster flipper verkar ligga på transistor Q15, så då skulle det vara R15 (22 kOhm) och C248 (0,01UF) som du borde testa att byta.

Hjälper inte detta hade jag även bytt transistor Q15.
32
Säljes / SV: TAF,WH2O,GB LE,GOT LE,Aerosmith LE og Met Pro LED sælges.
« Senaste inlägg av Rolex skrivet juli 18, 2018, 16:03:08 »
Alt er solgt på nær Wh2o
33
Säljes / Ghostbusters Premium HUO
« Senaste inlägg av Marko skrivet juli 18, 2018, 14:57:27 »
For sale a HUO Ghostbusters Premium pinball machine for 6300 EUR + shipping costs.

No mods, almost all Stern Service Bulletin fixes applied. Cabinet is excellent, but there are some tiny cosmetical issues about the PF, which I will detail to the potential buyer in separate pictures. Technically works ok.

It is sold as is and is located in Helsinki, Finland. I can palletize, but alternatively the buyer could take a small summer cruise to Helsinki and pick the pin up.

Pics:
34
Hårdvara / SV: Hjälp med felsökning. Flipper. Studs. eos.
« Senaste inlägg av r0ddan skrivet juli 18, 2018, 12:41:44 »
Jag uppdaterar ifall någon stöter på samma problem eller vill delge en lösning.

Problemet behagade komma tillbaka. Numera är allt under spelplanen bytt till vänster flipper. Mig veterligen finns ingen mer justering kvar att göra. Justerar jag eos att alltid vara öppen eller stängd faller flippern död ner vid en träff, annars flipprar den iväg kulan. Om jag justerar styrkan på spolarna till svag isf normal blir felet intermittent istället. Det kan inträffa men oftast inte.
Det enda jag inte kommer åt att justera är själva mjukvaran som styr spolen.
Som en sista desperat åtgärd ska jag prova att löda om spolen och eos, sen får jag nog ge mig.
35
Säljes / SV: TAF,WH2O,GB LE,GOT LE,Aerosmith LE og Met Pro LED sælges.
« Senaste inlägg av TLU skrivet juli 18, 2018, 11:26:07 »
Har skickat PM.
36
Flippersnack / SV: Iron Maiden
« Senaste inlägg av johan_r skrivet juli 18, 2018, 08:33:19 »
Vem fan gör rent flipperglas med en skitig disktrasa???

Nästan alla nattklubbar,barer och liknande ställen.
Det ser bra ut tills det torkar :)
38
Köpes / Myntlucka, ben med plåster allt av intresse
« Senaste inlägg av dajz skrivet juli 18, 2018, 08:04:55 »
Bygger virtuellt flipper och vill nog trots allt ha en myntlucka för det blir väldigt tomt på fronten utan.

Även ben sökes
PM eller svar här
39
Hårdvara / SV: Intressekoll för "Helmet LED control" till BOP
« Senaste inlägg av pellew skrivet juli 18, 2018, 02:03:05 »
Tack, får prova på pinside sedan också.
Här är några bilder på färdigt kort och inkoppling. På bilden kan man se den extra spänningsmatningen till hjälmlysdioderna (vit/orange kabel).

https://drive.google.com/file/d/14zpRMXMC5pH4hr0eT2Cal7VjZqFIha-N/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1MFAcw0nAwGBfJGEQYvLhrK4Fgq3dl6rL/view?usp=drivesdk
40
Flippersnack / SV: Skriv ett brev till lotteriinspektionen!
« Senaste inlägg av realpingo skrivet juli 18, 2018, 00:04:12 »
Hej alla,

Kort uppdatering:
Det händer inte ett smack.

Rickard Nordin (c) som skrev och fick igenom sin ursprungliga motion år 2015, ställde ett par frågor i Riksdagen (Dokumentet i sin helhet här: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/protokoll/protokoll-201718127-torsdagen-den-7-juni_H509127/html):

Citera
Anf.  63  RICKARD NORDIN (C):

Herr talman! Jag har en allmänpolitisk fråga till Ylva Johansson.

Lagen om anordnande av visst automatspel är från 1982. Den ställde krav på särskilda tillstånd och avgifter för den som vill öppna ett internetkafé eller vill ställa ut flipperspel och arkadspel.


Många ideella föreningar hämmas av reglerna därför att intäkterna skulle understiga kostnaderna för tillstånden. Lagen härstammar i sin tur från utredningar på 1970- och 80-talen när de ansågs vara olämpliga ungdomsmiljöer. Anser regeringen fortfarande att de är olämpliga ungdomsmiljöer, och vad anser regeringen om lagen i fråga?

Anf.  64  Arbetsmarknads- och etableringsminister YLVA JOHANSSON (S):

Herr talman! Jag är angelägen om att föreningslivet ska hitta intäkter också till exempel via den typ av spel som Rickard Nordin här beskriver. Bara för att det står ett flipperspel är det självklart inte så att det är en olämplig miljö för ungdomar att vara i. Så är det naturligtvis inte.

Frågestund

Frågan om synen på en eventuell ny lagstiftning sträcker sig tyvärr utanför vad jag har kompetens att svara på. Jag får passa där.

Anf.  65  RICKARD NORDIN (C):

Herr talman! Lyckligtvis sträcker sig lagstiftning inte utanför riksdagens kompetens. För tre år sedan gjorde riksdagen ett enigt tillkännagivande till regeringen om att lagen skulle tas bort, alternativt att automatspel helt skulle avgiftbefrias. Sedan dess har ingenting hänt. Det är tre år sedan beslutet fattades i Sveriges riksdag.

Till och med en ny spellag har kommit på plats, men de frågorna tas inte om hand. Varför, regeringen?

Anf.  66  Arbetsmarknads- och etableringsminister YLVA JOHANSSON (S):

Herr talman! Det kommer också att tillsättas en ny utredning efter att riksdagen fattar beslut om den nya spellagen. Det finns ett antal frågor kvar att utreda. Det är möjligt att denna fråga hör dit, men jag måste erkänna att jag inte är tillräckligt påläst för att svara på frågan.

Vad jag förstår innebär detta att Regeringen överhuvudtaget inte tagit tag i Automatspelslagstiftningen, utan skjuter den ytterligare på framtiden. Ovan debatt var, om jag förstår det hela korrekt, den 7:e juni i år.

Efter valet kanske det är ett helt annat politiskt läge, och då har vi kanske möjlighet att återigen påverka och ställa den här frågan igen.

Värt att notera är att minst en från Moderaterna har lämnat in e-sport-motioner till Riksdagen under 2017 och 2018. Samtliga har röstats ner. Troligen för att de berör just det som den motion som röstades igenom för tre år sedan redan behandlar detta. Det finns uppenbarligen en konsensus iallafall hos Allianspartierna att lagen ska tas bort, och det är också positivt att se att Socialdemokraterna inte längre ser att lokaler med flipperspel är en "olämplig ungdomsmiljö".

/ Pingo
Sidor: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10