Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Bally

Sidor: 1 ... 398 399 [400] 401
5986
Tävlingar / Vad för spel?
« skrivet: oktober 31, 2003, 18:42:51 »
Nästa år så kommer jag att försöka få med mig ett antal av mina em-spel ifrån samlingen. Både flipperspel och arkadspel. En sak som var synd på kårhuset 4-5 okt. var att mitt laserdisc-spel inte kunde gå längre en nån timma innan värmeproblem:-( satte in för laserdiscspelaren. Jag kommer att ta med mig både den elektromekaniska och den elektroniska versionen av Gottliebs "Cleopatra" (1977), så folk kan få känna på skillnaden mellan em och ss. Leif (Spångberg) och jag har även var sitt ex av ett ballyflipper som fanns i både em och ss version. Dessa kommer nog också att finnas på mässan 2004 på KTH:s kårhus. Vi kommer nog att få dit en hel del äldre spel nästa år.
Och naturligtvis så kommer Haunted House finnas på mässan nästa år. :-D:-D

5987
Övrigt / Även Arkadspels-SM hösten 2004 på kårhuset.
« skrivet: oktober 19, 2003, 06:08:19 »
Vi i föreningen SasF hade tanke på att få med den nystartade föreningen SVASS som bildats ur sajten Arkadtorget så att vi även kunde haft ett arkadspels-SM på Kårhuset 4-5 okt. Nu sprack de ideérna p g a missförstånd.
Tanken är att vi ska försöka få med SVASS till på kårhuset hösten 2004. Vi har ju ändå samma grundintresse så det vore väl på sin plats att ha ett gemensamt evenemang, eller hur!
Det vore intressant med lite åsikter och ideér kring denna tanke.

Dan

5988
Flippersnack / Ny *stor* tävling?
« skrivet: oktober 19, 2003, 02:33:05 »
Om man kan ha det på fler ställen i Sverige så kan fler få chansen att vara med i tävlingen.

5989
Flippersnack / Ny *stor* tävling?
« skrivet: oktober 19, 2003, 02:31:26 »
Är inte tanken med den här tävlingen att den ska kunna hållas på flera ställen i Sverige och bara ha finalen i Stockholm.
Jag bara undrar. Det är inget negativt att ha det på KTH:s kårhus, jag tyckte själv att Flipper-SM arrangemanget var mycket välgjort och seriöst, och det här är väl nåt liknande.

Dan

5990
Flippersnack / Addams Gold
« skrivet: oktober 19, 2003, 02:17:04 »
Förresten det var det addams-spelet jag tog med till KTH kårhus 4-5 oktober. För de som retade sig på bally-flipprarna på spelet så kan jag meddela att de ska plockas bort och de ursprungliga Williams-fliprarna monteras tillbaka.

5991
Flippersnack / Addams Gold
« skrivet: oktober 19, 2003, 02:10:27 »
Tyvärr Enoz, det spelet ska jag ha kvar bredvid gold-spelet. Jag har lagt ner så mycket jobb på den spelplanen så det spelet får stanna i samlingen.

Jag renoverade båda mina vanliga addams parallellt vilket var en fördel för det addams jag har kvar. Båda två hade sönderslaget trä runt hålet till stolen, så jag hade det ena addamsspelet som experimentspel då det var lite sämre skick. Båda spelens hål under stolen reparerades med Sipo-mahogny, som är ett hårt träslag. Jag lät kanterna vara raka istället för den avfasning som williams gjorde. därefter så monterade jag dit kraftiga plåtkanter (2-2,5 mm plåt) som skydd så att inte kanterna skulle skadas igen.
Sen återskapade jag grafiken runt hålet och satte dit mylar.
Nu är det lite mer sport att skjuta ner i hålet under stolen. Ett skott som är alldeles för lätt på normala addams-spel.

5992
Övrigt / Andra hobbys än flipper!
« skrivet: oktober 19, 2003, 01:52:08 »
Ahhh! Det är alltid trevligt att höra vilka andra skruvade intressen folk har.
Själv så samlar och renov. jag, förutom flipperspel, även arkadspel och Bally-banditer.

Tre gamla Chevor och en Jagga tar också en del av min fritid. Ja du Stellan, du och mr Pain är inte ensamma om gamla bilar här i forumet. Förresten, du har ju sett ett av mina gamla hgv-lik. Senast förra sommaren då jag hämtade ett par flipperobjekt som Mats L hade lagrat hos er i Bromma.

En del tid går åt till internetsurfande.
Sen tar jobbet i Spelautomatsamlarnas Förening sin tid. Just nu är det en medlemsresa på G. Nordtyskland är ett tänkbart resmål, Även ett mycket intressant resmål i södra Sverige har diskuterats.

Dan

5993
Övrigt / Medlemsantalet ökar ju, så snart kanske...
« skrivet: oktober 19, 2003, 01:28:12 »
En god vän till mig känner en del grymt bra tecknare i USA som kanske kan vara intresserade av att teckna en bild med loggan under. Jag har tänkt ta kontakt med någon av dessa tecknare för en bild för vår förening.

Mvh Dan

5994
Flippersnack / Addams Gold
« skrivet: oktober 19, 2003, 00:06:14 »
Jag köpte mitt gold för 36000:- men då fick jag med ett Sega Goldeneye. Så jag räknar med 10000:- för Goldeneye och 26000:- för AF gold. Vilket nog får räknas som ett hyggligt pris med tanke på skicket som var bra. Inget sönderslaget virke runt hålet till stolen. Och stolpen vid utgången för swamp står där den ska. ramper hela och fina. enda smolket i bägaren är en spricka i basplattan för bokhyllan (men det har jag på mitt vanliga Addams som jag har kvar och det Addams jag sålde till en god vän), och och två borrhål för låsbom. Sen saknades även certifikatet (#854). Om det är nån som har det eller vet vem som kan ha det, så är jag intresserad av att köpa det. Hittelön finns.

5995
Hårdvara / Angående Mylarplast
« skrivet: oktober 18, 2003, 23:18:05 »
Systemtext på Flemminggatan i stockholm säljer en tunnare plast som jag använder som mylar när jag renoverar spelplaner. fungerar alldeles utmärkt.
Då det gäller äldre elektroniska flipperspel, så bör en allmän varning utfärdas ang. mylarborttagning. I nio av tio fall så följer delar av lacken med p g a den brukar vara krackelerad och har ett dåligt fäste i spelplanen. Har ni ett äldre elektroniskt flipperspel (1976-85 med en sliten mylar, använd rubbing, polermedel och vax istället för att ta bort mylaren.
Speltillverkarna gick över till mer miljövänliga lacker (som inte tålde samma slitage som de äldre spelen) i samma veva som elektroniken gjorde sitt intåg i flipperbranschen. därav mylarer på tidiga elektroniska flipprar. Elektromekaniska flipperspel behövde bara mylar vid bumprar och slingshoots.

Danne

5996
Övrigt / Diskussion om lotteriinspektionens lagförslag
« skrivet: oktober 18, 2003, 22:58:27 »
När jag nämnde Lagförslaget så rörde jag tygligen om i ett getingbo. BZZZZZ!
Nåväl det finns faktiskt ytterligare en orsak till att Flipperspel och arkadspel försvinner på krogarna utan att det för den skull kommer dit några andra spel. Orsaken är att ett par bord till för matgäster, precis där flipprerna stod, betalar sig bättre är spelautomaterna. Det fick jag förklarat för mig. av krögare och personal, på flera krogar där jag tidigare spelat flipperspel.
Det finns flera pubar/krogar som har flipperspel som en social samlingspunkt och dragplåster, medvetna om att spelen inte genererar stora kassor, men som däremot drar in gäster på krogen.
Där känner jag själv igen mig, jag går mycket helre in på en krog/pub med ett par flipprar.
I början av 90-talet så brukade nästan hela vårat bluesband och gemensamma vänner, träffas på Getingboet varje helg, för att spela flipperspel, dricka pilsner och umgås. Det är en tid som jag saknar. det var härliga tider det.

Danne

5997
Övrigt / Diskussion om lotteriinspektionens lagförslag
« skrivet: oktober 11, 2003, 21:21:39 »
Jag  skulle personligen mycket hellre se spel som ger en nöjesupplevelse än en pengavinst, på krogarna. När jag går ut på krogen med goda vänner så vill jag uppleva nåt, en god samvaro men mina vänner, en god pilsner och ett trevligt parti flipper eller arkadspel. Jag går inte till krogen för att jag vill vinna pengar och jag skulle gärna se dessa pengaspel utbytta mot förströelsespel.
Sen så håller jag inte riktigt med Sonar då han talar om att förströelse-spelen skulle försvinna om spelmarknaden släpptes fri.
Det är övertygad om att det finns företag som vill kunna erbjuda ett brett spektrum av speltyper, och inte bara olika typer av spel om pengar.

5998
Flippersnack / Stigande flipperintresse VS. priser
« skrivet: oktober 11, 2003, 21:06:37 »
Det är lite trist med att vara hänvisad till en enda tillverkare, även om Gary Stern är en lika hängiven flipperspelsentusiast som sin bortgångne far Sam.
Är det nån som vet vad som har hänt med det nystartade företaget Chicago Pinball?
har de något spel som ska tillverkas eller har de gått i konken? Det måste finnas mängder med fd anställda med en massa flipperspelskunskap i och omkring Chicago. Man önskar att det blommade upp flera nya företag i flipperspelets huvudstad no1.

5999
Övrigt / Hur hittade ni hit?
« skrivet: oktober 11, 2003, 20:43:47 »
sonar du får nog flytta mitt senast inlägg oxå

6000
Övrigt / Hur hittade ni hit?
« skrivet: oktober 11, 2003, 20:42:42 »
[även detta inlägg flyttat]

Sidor: 1 ... 398 399 [400] 401