Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - FrisseFrasse

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 14
31
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 11, 2018, 09:49:50 »
Vet du hur tjock den är?
Vill inte bygga något på höjden och tanken nu var att bara måla golvet. Jag kan troligtvis fixa väldigt billig linoliummmatta annars, men har aldrig lagt det innan.

32
Säljes / SV: Lite begagnade spelplans plaster
« skrivet: februari 11, 2018, 09:46:47 »
Söker till
Fish tales
Tommy
Independence day
Star gate
Maverick

33
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 10, 2018, 17:59:25 »
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

34
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 10, 2018, 17:54:02 »
Vad gör man om man har svårt att få in och få plats med arkadspel? Man bygger om!

Har nu ägnat dagen åt att röja ur ett rum i verkstaden för att förbereda det som arkadrum, för att få in spelen kommer jag byta ytterdörr på verkstaden och riva en innerdörr för att få fri lejd, kommer även bygga en liten ramp eftersom golvet är ca 10cm högre än i rummet utanför. Rummet är inte gigantiskt, det mäter 5,5*3,5m och tyvärr är takhöjden klen endast 190cm, dock är undertaket något mjukt skivmaterial så vill man få in ett flipper så kan man nog trycka in det med. Rummet kommer inte få någon större budget så kommer inte bry mig om att göra om väggar/tak som är rejält lappade och skarvade. Det enda jag kommer göra är att måla väggar/golv/tak svart och skall se om jag skall byta belysningen med. Om verkstaden skall byggas om på riktigt får jag göra det i framtiden, men det kommer kräva en rejäl investering som jag inte är beredd att göra nu. Kommer lägga lite bilder nedanför och om någon undrar, ja dörren in till rummet är typ 160cm hög.

Var lite dumsnål idag när jag skulle shoppa en 32" lcd för att pröva i ATV track, köpte TV´n begagnad på en loppis, men blev blåst skärmen var krossad när jag kom hem och skulle prova den. Får se det som läropeng och shoppa något annat på blocket sen där jag kan prova innan köp.

35
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 04, 2018, 16:14:23 »
Haha om vi räknar med att det blir 7 spel om året så kanske om 5 år. Dock tror jag att jag är rätt nöjd med 7 spel, kommer troligtvis inte kunna få plats med alla inne i kåken och därför blir nog fler spel först intressant när/om verkstaden blir fixad då kanske fler skulle vara intressant. Fast grejen är att jag är svag för ett "kap" så hittar jag bra prissatta spel så köper jag säkert fler ändå. Störst "vill ha-känsla" just nu är på ett RFM, men då måste jag sälja ett ID4 först.

Om någon undrar varför det ser ut som att arkadspelen står i en gruva så är det pga att dom står i ett av mina garage för tillfället. Måste bära in spel i huset, men då krävs nästan 4 man för att tackla en lite knepig entrétrappa, sen funderar jag på att ett ytterst elegant sätt öppna upp lite innerdörrar i verkstad med tigersåg så jag kan flytta in grejer längre in i byggnaden.

Troligtvis kommer jag göra mig av med ett arkadspel på sikt, dock har jag inte sålt något jag köpt ännu så vi får väl se hur det blir med det.

36
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 02, 2018, 20:19:03 »
Haha ja det stämmer jag skulle ha ett, men var tvungen att köpa två i ett paket.

Kvällen har varit riktigt bra och jag är faktiskt galet nöjd med kvällens framsteg.

Jag bytte nätagg på det ATV-track som ej fungerade med det som var bekräftat ut funktion på Rolling Extreme och vipps hoppade Rolling Extreme igång med! Färgerna stämmer inte alls på skärmen, men jag antar att det går att justera. Nu börjar man bli nyfiken på om det är möjligt att få tag på kort till de andra två bildskärmarna, är dessa universal? Det vore trots allt fräckast att köra med tjockskärmar. Funderar på att plocka över korten från Rolling Extreme och testa monitorerna på ATV track.

Hur som så fungerar minst 2 av mina 3 arkadspel nu!

Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

37
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 02, 2018, 18:59:02 »
Tackar!
Det är ju drygt ett år sedan jag köpte mina första flipperspel och nu är jag uppe i 7 flipper, 3 arkad, 2 banditer och lite annan skit.
Plats börjar tryta lite om jag inte bygger om innerdörrarna i min verkstad så jag kan få in spel längre in i byggnaden eftersom jag bara använder ca 1/4 av allt utrymme. Hade jag haft pengarna skulle hela verkstaden byggas om så jag hade en enda öppen yta då hade jag haft 90kvm + vind att nyttja.  Nu har jag massa onödiga rum. Arkadspelen tar löjligt mycket plats så måste nog sälja/byta/skänka något framöver beroende på vilket skick jag fått dom i. Hittills har jag aldrig sålt något.

38
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 02, 2018, 18:13:20 »
Det har varit lite paus på flipperfronten ett par månader, men de senaste dagarna har istället blivit dedikerade till arkadspel!

Det hela började med att jag hittade en bortskänkes annons på Facebook på ett icke fungerande arkadspel från Gaelco som heter Rolling Extreme. Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Som ni kan se så har spelet stått i ett kallförråd de senaste 5 åren.

I sökandet efter reservdelar fick jag ett erbjudande och eftersom jag är lättlurad, entusiastisk och nyss har fått lön blev det idag hämtat 2 stycken Gaelco ATV-track givetvis hämtades dessa som "defekta" vilket har varit det genomgående temat för alla flipper och arkadspel jag köpt hittills.

Båda spelen var slaktade på allt som tillhör monitorerna förutom bildrören. Först blev jag lite besviken, men istället för att deppa ihop gick jag in i huset och hämtade tjejens gamla TV som har VGA och skruvade upp kåpan till datorn och döm min förvåning när båda spelen var kompletta. Första spelet fick jag att starta upp (dock skickades ingen info till TVn) så jag vet inte riktigt ännu vad som är fel. Däremot andra spelet fick jag igång efter lite letande efter glappande sladdar.

Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Nu blir det nog att byta CRT mot något gammal plattskärm istället och spela på. Spelet är faktiskt riktigt coolt eftersom hela fyrhjulingen rör sig medan man sitter på den. Förhoppningen är att få det andra spelet att fungera med alternativt får det bli donatordelar till Rolling Extreme.

En liten sidestory är att jag fan fick slita för att få hem spelen, allt gick bra till jag var 150m från huset då gick allt väldigt väldigt dåligt. Jag kom en bra bit upp för backen som leder mot mitt hus och där tog det stopp. Jag försökte bromsa + dra handbromsen för att kunna backa ner kontrollerat, men jag bara gled baklänges ända till släpets ena däck hamnade i diket. Nästföljande timmar fick jag köra 10 lass grus med skottkärran för att få upp bilen och muta en lokal bonde med ett lock öl för att dra upp släpet för backen åt mig. Dock är nu allt glömt och istället ersatt av euforin över att fått igång det första av mina 3 arkadspel.

39
Flippersnack / SV: Vilket nytt spel ska man köpa?
« skrivet: januari 30, 2018, 10:22:15 »
Dialed in?

Jag är mest en glad amatör, men tycker det är roligare än SW. Det är trots att jag innan jag spelade spelet har pikat dess tema en hel del.

40
Flippersnack / SV: Bra nybörjar-flipper
« skrivet: januari 21, 2018, 11:51:49 »
Jag köpte mitt första spel för lite drygt ett år sedan idag har jag 7.
Min första tanke var att köpa vilket spel som helst bara billigast möjligt, men ville helst ha ett spel med DMD. Jag har inte direkt valt titel på något av mina spel utan tillfällena har valt mig. Jag ha ingen fet plånbok och har därför bara köpt spel när jag anser att priset varit rätt. Det finns ju folk som söker en viss titel av nostalgiska skäl eller har pengarna att välja och vraka bland nya spel. Annars tycker jag personligen att 1 spel är bättre än inget och 2 spel är bättre än 1 nästan oavsett titel, oavsett hur bra ett spel är så erbjuds ingen variation då kan det nästan vara bättre med två spel även om de anses vara "sämre" titlar.
Jag har Williams, Data East, Sega och Gottlieb spel och jag tycker i vissa fall vissa tillverkare har oförtjänt dåligt rykte.

White Water är ett kul spel som jag gärna hade ägt själv, men priset talar emot samt att det är ett dyrt spel om plastdelarna går sönder dvs att köpa ett renoveringsobjekt kan vara dyrt.

41
Köprelaterat / SV: Vad bör man tänka på vid köp av RFM?
« skrivet: januari 02, 2018, 15:37:03 »
Det var som fasen, visste inte att dom tagit upp det igen.

42
Köprelaterat / SV: Vad bör man tänka på vid köp av RFM?
« skrivet: januari 02, 2018, 08:00:50 »
Jag är intresserad av ett RFM och det är ett par saker som du säger, sedan är det väl prismkortet som är en dyr och komplicerad grej. Innan fanns Nucoreprojektet, som tyvärr verkar vara nedlagt, men vill minnas att det var rätt saftigt prissatt. Det är även viktigt att kolla glaset eftersom det är dyrt och svårt att finna nya, spelade på ett SWEP1 i Budapest på en bar där man satt en plastfilm på ett vanligt glas och det fungerade dåligt.

43
Tänkte nog försöka komma förbi jag med.

Är vettigaste platsen att parkera vid Grönsakstorget eller Schillerska? Antar att det finns gatuparkeringar, men dom brukar vara upptagna vid den tiden.

44
Flippersnack / SV: Skriv ett brev till lotteriinspektionen!
« skrivet: december 06, 2017, 17:27:23 »
Vad jag förstår från google translate verkar ungrarna också vilja klassa flipper som e-sport https://www.facebook.com/PbalGalleryFlipper/?hc_ref=ARRc7XcLR6nHblIbUyxcUn7h_5x7MFew4Dcd66uQ6Mjgd5hW6YtzuL5OxG-wdSxBY-8&fref=nf

45
Det är en separat kula

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 14