Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - FrisseFrasse

Sidor: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16
151
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: november 06, 2016, 16:29:22 »
Finns det egentligen någon anledning att ta bort dom?

152
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: november 06, 2016, 15:05:54 »
Har inte uppdaterat på ett tag, men har mest fixat smågrejer.

Jag har bytt plastlisten som spelplansglaset ligger i på Fish Tales eftersom den gamla listen var trasig. Jag har putsat upp benen till FT, men viktigast av allt, igår kom spelet upp i lägenheten!!!Jag måste ställa in lutningen på spelet eftersom nu är det för brant, men FT är verkligen ett helt annat spel än Tales from the Crypt, spelplanen är så liten så minsta felsiktat skott studsar tillbaka sjukt snabbt. Måste spela lite mer så jag lär mig reglerna.

Har dock upptäckt en lite irriterande grej med FT, spinnern har en lite onaturlig viloposition så ibland träffar kulan botten av spinnern och studsar tillbaka så måste fixa det med.

En grej som jag har kvar att fixa på TFTC är en trasig lampslinga uppe i topboxen, jag skulle mäta med multimetern igår, men jag blir fasen inte klok på det, jag trodde att jag skulle kunna mäta över en lampa och att ena sidan var minus och andra sidan var plus, men har hela slingan en gemensam minus någon annanstans? Märk nu väl att jag precis köpt en multimeter, jag minns inget av gymnasieelläran och om ni skall förklara detta för mig så måste det vara på riktigt låg nivå.

Som man kan se på bilden så kunde jag inte undvika att sätta in lite porrbelysning bakom spelen så det sitter en pulserande/färgskiftande LED-slinga, jag köpte även ett master/slave överspänningsgrenuttag så om jag sätter igång ett av spelen så startar både LED samt lampan som man ser till vänster i bild.

Som sagt, lite smågrejer kvar att fixa, men snart får man nog se det som klart. Det känns dock lite tomt i källaren så frågan är vad man skall fylla tomrummet med nu ;)


153
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 28, 2016, 15:00:56 »
Då har man varit lite duktig idag med.

Lyckades låna till mig bits från firman brorsan jobbar på så Toppern åkte av.
Tanken var egentligen simpel, jag skulle torka av allt med trasa och byta lamporna, men verkligheten blev en annan. Allt var löjligt smutsigt så fick skruva isär allt och rengöra var för sig. Bilderna nedan skall försöka visa hur skitig bakgrunden och fisken var, jag kan inte förstå var allt det bruna kletet kommer ifrån. Själva domen hade samma skitiga hinna så allt fick skrubbas med Novous. Brukar spel ha som en brun klibbig hinna på sig? Det slutade med att jag skruvade tillbaka originalskruvarna, men lämnade några mm så jag skall kunna komma åt med tång framöver om jag måste lossa allt igen.
Har även bytt flipperknapparna samt satt på skydd för att skydda mot slitage på dekalerna på kabben.

154
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 27, 2016, 23:09:58 »
Jag gör ett försök med detta imorgon!

Tack för tipsen som ramlar in mellan varven, det uppskattas verkligen

155
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 27, 2016, 22:12:16 »
Kollade lite på denna http://www.jula.se/catalog/verktyg-och-maskiner/elverktyg-och-maskiner/bits-och-bitssatser/bitssatser/bitssats-172014/ , men den du länkade till verkar ju snäppet vassare eftersom man även får med hylsor då skulle jag kunna sluta använda hylsorna till min hylsnyckelsats när jag meckar med flipperspelet. Får se om jag eventuellt orkar åka förbi Biltema lördag morgon.

Va trött jag blir att det skall vara special special.

156
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 27, 2016, 21:57:01 »
OBS skrev samtidigt som ALF

Sådärja då var spelplanen klar!Jag började bråka med toppern, men skruvarna är dragna så hårt att plasten buktar nedåt vilket gör att huvudena inte går att komma åt med polygripen, fick upp en skruv med en näbbtång, men slant bara när jag försökte på resten. Det känns inte värt att repa eller råka spräcka topperdomen. Just nu tror jag att den enda lösningen om jag skall få loss toppern och kunna byta lampor/torka av allt är att köpa bits. Tyvärr verkar det inte gå att hitta sådan bits löst utan kommer behöva lägga en hundring på ett helt kit vilket känns extremt onödigt. Någon som vet var detta bits har för namn?

Det kanske får bli en sats med bits även om det bär emot.

157
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 27, 2016, 19:12:26 »
Vem tror ni hade rätt, amatören i källaren eller mannen som äger merparten av alla spel i Sverige?

INK du hade rätt, FANDet känns ju faktiskt sjukt jäkla jobbigt att använda polygrip för att få loss allt, testade med en tång, men det känns som risken är att man repar plasten runt skruven. Testade att leta igenom alla bits jag äger men ingen lycka där heller. Känner jag mig själv så kommer jag ändå jävlas med det, det är ändå 3 lampor som behöver bytas, men hade önskat att det var en något enklare manöver. Byter ni skruvar, sätter ni dit färre skruvar eller tar ni er i kragen och tar loss och sätter dit alla originalskruvar igen?

Var bara tvungen att knäppa en bild där man kan jämföra plast posterna, kan ni fatta att jag inte tänkte byta dom från början? Jag hade till och med monterat dit kanske 70% av gummina vilket har lett till att jag varit tvungen att tvätta alla gummin innan jag satte dit dom på de nya plasterna eftersom alla vita gummin var skitiga.Nu är majoriteten av prylarna på spelplanen monterade igen så snart är spelet spelbart, tror även att jag har bärhjälp nästa helg så spelet kan få flytta upp lägenheten.


158
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 27, 2016, 09:14:42 »
Haha, det är ketchupeffektern först kom inget sen kom allt.

Jag tror det beror mycket på att jag är en rastlös person och gillar att lära mig nya saker samt har ett behov av att ha något att googla på/leta efter på blocket etc hela tiden. Spelen har snart kostat 3-4 gånger priset av min bruksbil och börjar närma sig priset på min veteranbubbla så det är en dyr hobby, själva behovet av att skruva kanske ger sig snart, men fördelen är att när det händer så står jag här med två bra spel i fint skick.

Jag skulle ju tekniskt sett kunna plocka ner TFTC i atomer med, men det spelet står i lägenheten och vill helst inte bära ner det 3 spiraltrappor till källaren eftersom då finns risken att det aldrig kommer upp igen. Märkte bara hur påfrestande det var att byta lite gummin och lampor i lägenheten när man har en flickvän som vill ha ordning, i källaren har det kunnat vara väldigt stökigt utan att någon störts av det. På sikt kommer nog inte källaren vara helt lämpad heller eftersom min bror är inhyrd i förrådet med, så kanske får hyra ett till som dedikerad lekstuga.

Jag måste få loss mer tid på kvällarna bara så jag kan åka på olika flipperspelsträffar, men det är inte lätt när man har träningar i en lagsport 5-6 dagar i veckan förlagd till kvällstid. Skall eventuellt försöka kika förbi möbelgatans tävling lördag morgon eller en sväng på söndag eftermiddag.

159
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 26, 2016, 23:20:25 »
Så kan det absolut vara, men dom skruvarna bemödar jag nog inte mig att byta till original om så är fallet. Skall ner och kika på det hela imorgon.

Jo jag kan förstå att man printar själv, det var det jag kände när jag fick hem dekalerna jag köpt till TFTC, upplösningen var relativt kass på bilderna och i mitt huvud så skulle klistermärkena vara förstansade, "original" och kännas lite tåligare/exklusivare. De kändes bara billiga och de var ett vanligt fotopapper man köper hos Clas Ohlson. Dock kommer jag säkert fortsatt köpa dekaler i framtiden eftersom jag varken har bildredigeringsskills eller skrivare, men nu vet jag i alla fall vad jag har att vänta mig när jag beställer något.

Det saknade gummit var en vit 3/8 ring, nu när jag tänker efter har jag en svart 3/8 eftersom Free-Play skickade fel sort till TFTC, det skulle vara den lilla 3/8. Jag hade ju faktiskt kunnat satt dit den svarta om jag hade kommit på det, samtidigt hade det känts störigt att lägga en massa pengar och sen göra ett halvdåligt avslut.

Jag har nu officiellt meckat mer än jag spelat, det konstiga är väl att när jag sitter i källaren och håller på är inte tanken "när skall jag få spela?" utan snarare "Hur fan skall jag få tag i ett till spel att pyssla med framöver?". Skall jag vara helt rationell så tror jag inte ett tredje spel skulle få plats i lägenheten eller kanske tre, men det är på gränsen. Jag har ju i och för sig fått nycklarna till de två enarmade banditerna som den tidigare ägaren hade hittat så får väl fixa lite med dom. En av banditerna måste nog få gå på sikt, helst som dellikvid vid något byte.

160
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 26, 2016, 18:27:59 »
spännande, i mitt minne så var det en jäkla massa sjärnskruvar, men det är ju du som är experten. Är det förjävligt så blir det att putsa utsidan, måste iof kolla om det är några lampor som måste bytas.

När jag var hos dig märkte jag att du saknade snäckdekalen på toppern, öppna plånboken och köp det dyra klistermärket ;)

161
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 26, 2016, 16:30:47 »
Dagens mekande tog slut när jag för mitt liv inte kunde hitta en gummiring som skulle sitta på en narrow plastic post, källaren är städad, men gummiringen fortfarande borta. Kändes sådär att lägga en order på en sketen gummiring, men hoppas den hittar hit innan fredag.

Eftersom spelplanen nu är skinande ren försöker jag att byta ut de skruvar som har det svarta kletet på sig till nya så förhoppningsvis kommer spelet kännas som nytt när allt är klart. Har även bytt alla lampor som sitter på otillgängliga ställen till nya (även om jag redan kontrollerat att de gamla fungerar) på grund av att de gamla är aningen sotiga i glaset så dom får hamna i backboxen till dom ger upp eftersom dom är lättare att byta där framöver.

Morgondagens grej blir nog att montera bort domen som täcker toppern och försöka polera upp den samt torka av allt som sitter där under, sen får jag se om jag fortsätter med någon annan del av spelplanen medan jag väntar på gummiringen.

162
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 26, 2016, 06:51:03 »
Får fundera på det, äger dock ingen polermaskin och vet ej på rak arm vem som har en heller

163
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 25, 2016, 21:18:18 »
Efter en längre jobbresa till Stockholm är jag på gång igen.

När jag var inom Free-play i Örebro blev det bland annat ett par nya flipprar till Tales from the Crypt, har även fått på dekaler på drop targetsen så nu börjar TFTC närma sig färdigt, bytte även en sprucken plast till ett nytt. Det är en slinga med lampor i backbox som skall felsökas, men har inte fått lödstationen ännu så har inte mätt heller. Måste dock säga att jag förväntade mig lite mer av dekalerna jag beställt, samma sak med TFTC och FT nyckelringarna som var av extremt låg kvalitet.

Paketet från Best of Pinball landade hemma igår och var startskottet för att plocka ner Fish Tales i molekyler. Jag har varit produktiv och har skruvat bort allt från spelplanen (förutom delar som måste lödas för att tas bort), jag har även skrubbat alla metalldelar som var sjukt grisiga av den jävla smörjan någon haft på spelplanen. Höll även på att få en hjärnblödning på personen som fipplat med spelet innan och satt in en skruv för platt mejsel på ett av spelets mest otillgängliga ställen, såklart gick skruvhuvudet sönder, men efter mycket svett och svordomar så fick jag loss den.
Spelplanen var grisigare än jag trodde och trots att jag redan rengjort planen en gång fast med alla grejer monterade så var spelet riktigt riktigt grisigt. Novous hade inte en chans på att få bort det mesta av smutsen så fick börja med vatten och skursvamp och i vissa fall även T-röd. Sedan blev det att putsa med Novous i ett par omgångar, det var först när jag tittade på före och efterbilder som jag insåg hur stor skillnad det blev.


Nu har jag så smått börjat återmontera delarna, men det kommer nog ta ett tag och jag kommer säkerligen tappat bort något eller undra vart saker och ting satt.


164
Flippersnack / SV: Dialed In - Jersey Jack Pinball
« skrivet: oktober 20, 2016, 21:31:48 »
Spelet är säkert kul, men temat känns föråldrat innan spelet ens släpps. Det känns inte som om detta tema kommer åldras med värdighet. Detta är min personliga lekmannaåsikt.

165
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 20, 2016, 20:27:10 »
Jo det är väl klart att risken finns, men jag ser ett antal faktorer som talat för en fortsatt hög prisnivå på nittiotalsspel och nyare. Dels är de som växte upp med nittiotalsspelen inte så gamla idag så räknar vi krasst finns det intresse från dom i 30-40 år till, de som ej växte upp med flipper inkl mig själv har generellt lättare att ta till sig ett nittiotalsspel än ett 60/70talare. Det finns i princip inga utställare kvar idag vilket leder till att det inte är så många nya slitna spel som kommer ut till andrahandsmarknaden. De flesta nya Stern spelen i Sverige verkar hamna hos privatpersoner vilket egentligen gör att man kan ifrågasätta om det ens är lönt att ha myntfunktionen på spelen, dessa privatpersoner gör ju ingen vinst under tiden de äger spelen och sliter inte heller direkt på dem så de kommer begära ett högre pris i andrahandsvärde än en utställare där maskinen kanske redan betalt sig.

Däremot finns det väl på sikt en risk att eftersom så få spel ställs ut så kommer det inte komma lika många nya entusiaster framöver heller, jag själv talar dock emot denna teori eftersom jag är född i slutet av 80talet och har egentligen inte spelat mycket flipper alls när jag växte upp och har ändå blivit intresserad.

För min del lockar flipperspelet för att det är "på riktigt" det är någonstans en blandning mellan meccano och typ ångmaskin, det är rörliga delar, med inte allt för avancerad konstruktion och det är teman etc. Däremot hade jag gärna sluppit kretskort eftersom det är över mitt förstånd, men jag antar att det går att sätta sig in i det om energin finns.

Sidor: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 16