Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - FrisseFrasse

Sidor: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15
151
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 20, 2016, 09:22:42 »
Projektet har börjat leva sitt eget liv, jag har nu snart lagt lika mycket pengar på att beställa delar som jag från början tyckte att det var rimligt att ha som budget då jag skulle köpa ett spel.

Det är flera faktorer som spelat in, jag trodde inte jag skulle bry mig om skicket på spelen och det gör jag egentligen inte heller, men nu är spelen jag har i såpass fint skick att det vore synd att inte lägga ner pengarna och tiden som dom "förtjänar". Sen har INK hjälpsamt manat på mig ner för ruinens brant och definitivt hjälpt mig att släppa på spärrarna för var som är rimligt haha.

Jag har lagt en order från Best of Pinball för att få tag på lite grejer som Free Play inte lagerhåller, sedan åkte jag även inom Free Plays butik igår när jag var på väg upp norröver och då blev ytterligare några grejer därifrån. Måste säga att jag fick riktigt trevligt bemötande från Daniel som höll butiken öppen på eftermiddagen för att jag skulle kunna komma förbi. Flipperlokalen som ligger i anslutningen måste vara den ljusaste och renaste jag varit i, det fanns en hel del fina titlar där. Extra roligt var det att dom har både Tales from the Crypt och Fish Tales i lokalen så jag kunde jämföra detaljer och skick med mina egna spel. Det fanns två detaljer som skiljer sig från mina spel, det ena var att på Fish Tales så hade deras mätare olika kulörer på sina lampor, jag har försökt kolla originalflyern, men där verkar alla lampor vara samma färg dock eventuellt gulare än vanliga klara lampor någon som vet? Det andra var att på mitt spel så ovanför droptargetsen så sitter en lampa ovanför plasterna, på mitt spel har den en röd gummikåpa och på deras spel hade det en reflektor som var riktad upp mot bumprarna.

Ni som rensat spelplaner, hur sorterar ni delarna? Delar ni upp olika områden i olika påsar eller delar ni upp tex skruvar efter sort? Jag funderar på två varianter antingen påsar efter var på spelplanen delarna satt alternativt sätta tejp på tex skruvar så de sitter i de hål de är tänka för och sen uppdelade i påsar. Jag har beställt en jäkla massa skruvar, brickor och muttrar så jag skall klara av ett visst svinn.

Om någon mot förmodan skulle sitta inne på följande detaljer så är jag intresserad, men betalar inga drömpriser. DVS betalar inte mer för delar i bruksskick än nyproducerade repros. Jag står på väntlista på delarna hos Best of Pinball.
152
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 18, 2016, 14:45:47 »
Ödets ironi, har plockat ihop ett par hundra delar på bestofpinball.de och nu kraschar sidan, tur som fan att jag skrivit en separat lista så jag kan söka upp delarna igen när sidan kommer online.

153
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 18, 2016, 13:56:24 »


Någon som vet vad denna typ av skruvhuvud heter? Det är ej en washer under utan det är så själva huvudet ser ut, kan inte hitta något liknande på Free-play eller best of pinball

Edit: det borde vara denna http://www.free-play.se/produkter/skruv-mutter/6-32-x-38-machine-screw-with-built-in-washer.html (tack till Daniel)

154
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 18, 2016, 13:20:13 »
Ringde Skruvcenter, han trodde han kunde lösa det mesta med sexkantsskalle, men inget med stjärnmejselhuvud.

Det blir nog att försöka köpa ett kit eller beställa styckvis online
155
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 18, 2016, 12:02:42 »
Tack för tipset om skruvmix kittet, det kan eventuellt bli ett sådant.

Nu till en annan troligen idiotisk fråga som gör mig jävligt fundersam.

Jag funderar på att byta alla plastic star posts och detta ger mig huvudbry.Här står modell samt antal, problemet är att modellen som hänvisas till är röd, i mitt spel sitter nästan bara gula star posts och några få röda. Detta fick mig att fundera på om det kunde sitta fel i mitt spel och jag bestämde mig för att försöka googla mig fram till vad som skall ingå i spelet. Kollar man enligt denna sidan verkar dom följa manualen http://www.ministryofpinball.com/en/game-specific-items/williams/fish-tales/fish-tales-starpost-set.html

Tittar man däremot på bilden på spelet från dess flyer så ser det lite annorlunda ut, här ser man bara gula poster. Detta gör att jag funderar på om 1) manualen syftar på fel produktnummer 2) det skall vara gula överallt 3) antingen är det blandat gula och röda eller så är de röda jag hittar i mitt spel utbytta.

Jag misstänker att manualen hänvisar till fel och att det egentligen endast skall vara gula, någon som har ett FT som kan kolla sitt spel?


156
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 18, 2016, 10:06:43 »
Tack för tipset, kan ha lite Ajax hemma så det vore ju smidigt om det funkade, har dock för mig att det fick sådär bra betyg i videon som postades tidigare i denna tråden.

Är det någon som har tips på någon butik som säljer skruv i lösvikt som har det mesta som används på en spelplan? Vet att byggmax har lösvikt, tror även hornbach och bauhaus? Vet någon om det är möjligt att hitta "rätt" skruv på dessa ställen? Känns som det blir lite dyrt om man skall betala ett par kronor st för småskruv online, fast det kanske är enda sättet?

157
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 17, 2016, 19:05:39 »
Nu har jag börjat med Fish Tales, någon har någon gång tyckt att det var en bra idé att slabba på en jävla massa vax eller om det är någon form av fett/olja eftersom det ligger som ett tjockt lager på alla svåråtkomliga ställen. Det fick bli att gå till macken och köpa T-röd.

Jag har nu bytt det mesta i gummiväg på Fish Tales och det var bra mycket jobbigare än på Tales from the Crypt, fan va många lager med plaster det är runt båten, på vissa ställen sitter vad jag misstänker är de vita originalgummina eftersom dom är stenhårda och tenderar att sitta kvar på de mest otillgängliga platserna. Jag har även bytt drivremmen på fiskespöt som var lite halvmeckigt, men ändå helt okay.

Spelet är jäkligt skitigt under plasterna och det verkar som man endast rengjort där man kommit åt. Jag försöker använda Novous 2 så gott det går och i de fall det är för tuff skit blir det tops och T-röd. Nu börjar lamporna ta slut på riktigt, är det fler som behöver bytas får jag börja nalla på lamporna som sitter i backboxen eftersom de är enklare att byta senare.

Det är nästan lite terapi att gå ner i källaren och fixa lite med spelet, detta gör att jag funderar på att framöver eventuellt plocka ner spelet helt till grunden och ersätta plastposterna, komplettera där det saknas skruv etc för att verkligen få spelet i toppskick. Dock finns inte riktigt ork och pengar till det just nu så steg ett är att få spelet genomgånget och spelbart.

På bilden ser ni kladdet som sitter på spelplanen, plaster och metallramper etc, detta är efter jag gnuggat lätt med Novous.


158
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 16, 2016, 15:36:39 »
Nu är droptargets bytta på Tales from the Crypt och de sista lamporna på spelplanen. Eftersom gummisatsen jag köpte inte stämmer riktigt så har jag pausat utbytet av gummina för att snacka med Free-Play innan jag fortsätter. Tales from the Crypt är väl egentligen snart "färdigt" och eftersom jag glömde ta ut en av kulorna när jag ställde upp spelplanen fick jag leta som en idiot efter kulan och i samma veva blev insidan av kabinetten rentorkad, jäklar va skitit det var.

Förhoppningen är att hinna fixa lite med Fish Tales, nu i veckan. Det är lampor, puts, gummin, nya flipprar och drivremmen till fiskespöt. Skall även gå igenom alla säkringar eftersom att jag vet att en del har fel värde.

159
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 15, 2016, 09:49:01 »
Projekten har stått stilla ett par dagar efter att bilen jävlats, jag antar att det är sånt man får ta om man lägger 3 gånger mer pengar på flipperspel än sin bruksbil. Jag har fått lära mig massa saker om bromssystem som jag hade noll intresse av att lära mig. Men bromsoken är motionerade, ventilerade och skivor/belägg är bytta och jag äger ett flertal nya verktyg och har blivit en jävel på att plocka av och sätta på bildäck.

I samma veva blev min bubbla hämtad för att åka på reparation samt vinterförvaring, detta var dock planerat, men det har blivit lite mycket med flipperspelsköp, bubblan och fixandet av bruksbilen under samma månad.

Nu bör jag dock snart kunna ge mig på flipperspelen igen och har redan upptäckt två fel i gummikittet jag köpte till Tales from the Crypt, det fattas ett större gummi och ett annat är fel dimension. Jag skall försöka se över Fish Tales gummina och sen höra av mig till Free-play. Har även insett att det är fler lampor än vad man tänker på som var trasiga jag köpte nog totalt 70 lampor blandade av 89, 555 och 49, men kommer nog behöva fler.

Har även upptäckt att det är en slinga i backboxen som inte fungerar vilket berör ca hälften av lamporna i backbox.

Jag hoppas hinna fixa lite på måndag och tisdag innan jag åker iväg på jobb ons-sön.

160
Övrigt Köpes / SV: Underskåp till enarmad bandit köpes
« skrivet: oktober 11, 2016, 17:09:08 »
Vet inte så mycket om dom, men så här ser dom ut.


161
Övrigt Köpes / SV: Underskåp till enarmad bandit köpes
« skrivet: oktober 10, 2016, 19:42:20 »
Det har funkat bra hittills och känns ganska stabilt, vet dock ej om banditen får stå kvar efter att det andra flipperspelet kommer upp.

162
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 10, 2016, 07:34:57 »
Det var lite så jag tänkte, då fokuserar jag på annat

163
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 09, 2016, 19:53:22 »
Då var första spelet gjort med både ljud och bild samtidigt. Hittade en extra säkring som jag kör på ljudkortet tillfälligt innan jag får mina korrekta säkringar.

Har släpat upp en bandit i lägenheten och gjorde en lite tillfällig lösning och använde ett IKEA köksskåp som underskåp. Har även gjort en stor vinst i förhandlingarna med tjejen, det andra spelet är numera välkommet upp och jag har nu gjort plats för det. Förhoppningen är att lura hit någon som vill hjälpa mig kånka upp spelet nästa fredag.

Vad är folks generella åsikt kring bättringsmålning av kabinetten? Som det är nu så har jag låtit allt vara, men funderar på om man skall ge sig på skav eller skita i det.

164
Det var en chansning, delen är ju inte livsnödvändig, men kommer nog vilja fixa det till slut. Har inte kollat vad frakten blir från staterna, antog mest att det skulle kännas saftigt för en plastbit.

165
Övrigt Köpes / SV: Underskåp till enarmad bandit köpes
« skrivet: oktober 09, 2016, 19:29:15 »
Vart i landet och till vilket pris?

Gjorde en budgetlösning med ett IKEA köksskåp så länge

Sidor: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 15