Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - FrisseFrasse

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 14
16
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 26, 2018, 08:37:59 »
Har sovit skit i natt, men utnyttjade tiden till att fundera på två saker.

1) Jag tror jag har ett par kundvagnshjul liggandes i någon låda i källaren, jag tänkte att jag borde bygga en platta med hjul för att kunna transportera in liggandes monitortorn in i spelrummet, det skulle förenkla jobbet en hel del samt spara mattan i framtiden eventuellt skulle jag då även kunna transportera flipperspel utan ben själv från varmgaraget in i verkstaden.

2) eftersom en 32" skärm göms ca 2,5cm per sida bakom plasten kanske man skulle gå upp ännu mer i skärmstorlek för att få större skärm i höjdled, jag måste dock mäta hur mycket extra plats jag har bakom plasthöljet.

I teorin ser det ju ut såhär

32" = 71*40 skärmyta + ca 2cm extra i höjd/bredd för metallfästet. I dagsläget sticker det ut ca 2,5cm/sida
37" = 82*46 skärmyta + ca 2cm extra i höjd/bredd för metallfästet. Vilket borde leda till ca 8cm/sida. Frågan är om detta får plats.

Anledningen att jag vill göra detta är att jag i sådana fall eventuellt kan ställa om skärmupplösningen till 4:3 och på så sätt få in hela bilden + få mindre hålrum över/under. Problemet är att näst efter 32" är 37" standard och det är troligtvis för stort, dessutom vet jag inte om alla TV apparater klarar av att byta upplösningen till 4:3. Kanske skall jag bara vara nöjd med 32" som det är nu.

17
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 25, 2018, 19:57:52 »
Som straff för att tjejen var tvungen att hjälpa mig in med monitorerna igår var jag tvungen att åka på shoppingtur idag, bland annat till Ikea. Jag lyckades dock övertyga henne om att det vore bra med 8 klappstolar som extrastolar inför midsommar och så länge är det ju bara bra om dom förvaras i verkstaden :) .

Lite nytta har det blivit idag ändå, jag har burit ut ljudsystem, banditer och lite annat plock och sedan har jag börjat fundera lite på skärmbytet i ATV.

Jag blev ju blåst för ca 2 veckor sedan på en Samsung 32" TV som var paj när jag köpte den (köptes på loppis så kunde inte testa), men använder den nu för att testa runt eftersom det inte gör något om jag råkar tappa den etc innan jag sätter dit en fungerande. Första testet blev skit.

Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Testade att flytta fram skärmen framför träramen, jag fick skruva loss och banka in bultarna som CRT skärmen var fäst i innan. Stöttade upp skärmen med en träregel för att höja den lite och det blev genast bättre, på detta sätt kan jag skruva skärmen i träramen istället för att använda hålband.

Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Det som inte blir helt bra är att skärmen är lite för bred ca 2,5-3cm dock skulle jag kunna trimma bort ca 1cm från plastramen.
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Jag har funderat lite på hur man skulle kunna snygga till det hela, först tänkte jag ev köpa en plastskiva och sätta framför skärmen, men tror det blir svårt att få det snyggt. jag tror jag låter skärmen vara som den är sen tror jag att jag skall täcka med en tunn masonit över och under som jag sedan antingen målar svart eller täcker med svart vävtejp.18
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 25, 2018, 07:48:21 »
Tack för feedbacken :)

Som jag känner nu är det troligare att jag bränner ner hela verkstaden än att jag plockar ur spelen som jag nu burit in.

Jag har bestämt mig för att inte göra en ATV Track Twin utan nöja mig med en av dom så den andra kommer ryka, detta är även det som gör mig kluven. Skall jag skaffa ett arkadspel till eller skall jag vara nöjd och istället slänga in ett gäng av mina flipperspel?

I dagsläget står 5 flipperspel i varmgaraget inne i verkstaden
 
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Detta känns inte optimalt och jag borde bära in 2-3 spel till spelrummet i huset (som tyvärr är beläget på andra våningen) dessutom borde jag ha 2-3 spel i anslutningen till arkadrummet. Nog för att ett ID4 skall säljas/bytas (helst mot ett RFM), men vill inte behöva göra mig av med flipperspel för arkadspelens skull. Det som gett mig blodad tand för arkadspel är egentligen att priserna är bättre än på flipper samt att jag inte tror jag behöver fler än 7 flipperspel. Innan när jag bodde i lägenhet trodde jag att bara jag flyttade till hus skulle jag ha massa plats och när vi hittade detta huset med alla extra byggnader trodde jag att jag skulle kunna samla ett helt liv. Nu har det gått 1,5 år sedan mitt första flipperköp och ca en månad sedan första arkadinköpen och snart är platsen slut. Tanken var egentligen att slänga ut både banditerna och ett fooseballbord i arkadrummet, men vet inte om det kommer få plats. Vill egentligen ha någon sittmöjlighet med, men som det är nu får det nog bli stapelbara pallar eftersom en soffa eller liknande är uteslutet.

Nedan har jag fyllt på min skiss lite för att visa hur jag tänker, det som talar emot att ha flipperspelen ute i korridoren (gamla omklädningsrummet) är att jag inte fixat iordning rummet och troligtvis inte heller kommer göra det innan jag eventuellt gör ett ordentligt omtag med en rejäl renovering av konstruktion, grund och tak.

verkstaden by nicfromsweden, on Flickr

19
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 24, 2018, 20:44:50 »
En mer begåvad människa hade insett att det var en fördjävla dum idé att försöka få ner spelen utan hjälp idag (tjejen hjälpte till och jag ligger nu i stor stor skuld till henne). Jag är riktigt dum i huvudet, men jävligt envis så nu står skiten i verkstaden.

Först fick jag köra fram en bättre gång med snöslungan och sen bättra på ytterligare med skyffeln. Jag tog ner sittdelen till Rolling Extreme och ATV själv, men fick hjälp med monitor tornen. Det hela tog drygt 4 timmar och innebar en satans i helvete massa slit, som ni kan se på de sista bilderna försökte jag plocka loss överdelen av ATV, men trots att bultarna var lossade verkade det vara limmat dock plocka jag bort bildröret vilket förenklade en hel del. Det korkade med ATV är att toppen är väldigt bred, men botten är väldigt djup vilket gjorde att vi fick rotera in den både i ytterdörr och dörren in mot spelrummet.

Fick en fråga tidigare i tråden angående filtmattan och nej man kan inte släpa flipperspel/arkadspel jag har gjort två små revor så får lappa och limma det.

Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Untitled by nicfromsweden, on Flickr


20
Köpes / SV: IJ eller SS
« skrivet: februari 24, 2018, 10:27:07 »
Det var som fan trodde inte SS gick att köpa.

21
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 24, 2018, 10:19:44 »
Tack för tipset

Tyvärr är låset redan borrat, men inte färdigborrat av tidigare ägaren. Jag har dock inte pillat något på banditerna på ett år och under tiden har jag nog listat ut att de är pachislomaskiner dock har jag roligare projekt med flipperspelen och arkadspelen så de har lägsta prioritet. Jag kommer fortsatt att kalla dom banditer eftersom jag inte är helt klar över exakta skillnaderna, men dom får flytta ut i arkadrummet eftersom jag vill maximera platsen i kåken för flipperspel.

Går alla planer i lås kommer jag nog ha vuxit ur spelrum 2 redan innan jag flyttat in, jag börjar fundera på om jag hade fått plats med ett par flipperspel i gamla omklädningsrummet ute i verkstaden om jag slänger ut omklädningsskåpen.

Hur som så ägnades gårdagen åt att fixa två fasta ramper i verkstaden och en lös som kan användas vi entrén. Om jag får som jag vill så kommer jag försöka knuffa ner arkadspelen från garaget till verkstaden senare idag. Här kommer lite obligatoriska bilder.

Tidigare ägaren av huset hade sågat upp dörren i nederkant troligtvis för att kunna komma in med gräsklippare etc.
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Här har jag sågat upp väggen lite mer och byggt en ramp, jag vet att det inte är snyggt gjort, men som det är nu bryr jag mig inte eftersom ytan endast används som förråd och förvaring av trädgårdsprylar. Tigersåg använder man inte för att det blir snyggt utan för att man får snabba resultat :) . Hela projektet har i princip varit ett nollbudgetjobb, vill hellre lägga mina pesetas på spelen.
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Ramp in mot arkadrummet
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

22
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 22, 2018, 19:38:36 »
Då har man bytt ytterdörr för första gången, det hela kan nog beskrivas som stor dörr och litet hål.

Nya dörren är ca 15cm bredare mycket av bredden fick jag fram genom att plocka bort lite extrareglar någon satt dit någon gång, jag tror det suttit en bredare dörr där någon gång förr. Dock var de sista 5cm en kamp. Nya dörren var även tjockare vilket krävde en hel del pyssel med handtag och lås för att få det att funka. Jag har lite finlir kvar med drevning och klamra om elkablar, men det får bli imorgon.

Nu är jag 3 ramper och en hel del slit med att få ner arkadspelen från att ha spelrum nr 2 färdigställt.

Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

23
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 21, 2018, 15:11:07 »
Jag var inte tillräckligt begåvad för att lägga upp bilder via telefonen så nu kommer en bild på underarbetet.
Förhoppningen är att få upp en ny ytterdörr på lördag, är fortfarande inte helt klar över hur jag skall få ner arkadspelen eftersom det fortsätter snöa och vara is.
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

24
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 15, 2018, 11:49:16 »
Nej den är relativt mjuk jag köpte 6m som rullades sen vek jag hela rullen i bilen. Det går ju säkert att limma mattan eller tejpa mer än jag gjorde jag tror dock att om man hasar plipperspelen finns det risk att mattan hänger med. Jag gjorde ca 1m rutor av tejpen kan lägga upp en bild sen när jag kommit fram till Minsk.

25
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 14, 2018, 22:21:13 »
Jag har lagt golv från bolon tidigare och dom var mer som gummimattor. Denna mattan var som torkat lim på baksidan och den bör släppa igenom fukt. Nackdelen med baksidan var att den smulade och dammade som fan vilket gjorde att jag på vissa ställen fick sätta extra dubbelhäftande tejp eftersom den som redan satt hade blivit mättad av dammet. Det var nästan så det blev som fint grus av limmet. Det skulle varit mycket lättare att lägga 2m varianten eftersom 4m varianten var bredare än rummet dock slipper hag ju nu risken att skarven delar sig på mitten så det är bra. Såg att Bauhaus har en ännu billigare matta för typ 30kr/kvm, men den är grön.

Jag vet inte hur mycket den dämpar eftersom den är så tunn. Jag kan få tag på absorbenter via jobbet (de gråa som INK använder fick han av mig) om ljudet skulle bli ett problem.

26
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 14, 2018, 18:37:28 »
Fy fan för att lägga heltäckningsmatta som är större än rummet. Har lagt 50*50cm plattor förr med gott resultat, men idag avverkade jag hela registret med svordomar. Mattans underdel smulade förjävligt vilket gjorde att mattejpen förlorade fästet.

Det blev inte perfekt, men det blev skapligt och det får duga. Nu är rummet egentligen klart för att börja kånka in grejer i, men nu är det definitivt slutfixat för denna veckan.
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

27
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 14, 2018, 09:58:25 »
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Inte perfekt, men tillräckligt bra. Skall lämna tillbaka en del färg eftersom jag lägger matta istället för att måla golvet. Sparar dock en liter eller så ifall jag bestämmer mig för att plocka bort belysningsarmaturerna. Jag har en del LED-strips på väg från Kina som jag tänkte sätta i taket längs med väggarna så jag hoppas att det hinner hem innan Postnord börjar syna varenda paket i sömmarna.

Det är inte utan att man börjar fundera på om jag packar snabbt inför Vitrysslandsresan ikväll så kanske jag skulle hinna börja lägga mattan redan idag. har även insett att jag måste bygga en löstagbar ramp vid entrédörren får gå upp på loftet och se vad jag kan finna för spillvirke, men det får bli nästa vecka.

Drömmen vore att lura hit lite folk helgen 24-25e för att flytta ner arkadspelen från kallgaraget till verkstaden. Problemet är snön och ojämn mark, varje del till ATV-track väger mäktiga 250kg styck dvs totalt över 500kg/spel! Därför duger inte säckkärra utan antingen måste det gå att rulla dom på marken eller så måste jag hyra ett släp med ramp för att kunna transportera dom typ 70 meter vilket känns lite onödigt, dessutom kan det vara svårt att komma upp med bilen igen nu när det är halt.

28
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 13, 2018, 21:25:25 »
Kunde inte hålla mig, så ikväll var jag förbi Bauhaus och köpte mattan. Planen var att köra 2m bredder, men eftersom det var slut fick det bli 4m bredd, det kommer ju bli snyggare att hela rummet har en hel matta, men ser inte fram emot att lägga mattan när den är så förbannat stor.

Strök även ett lager med färg till så hoppas detta var sista vändan, dock räknar jag nästan med att det får bli ett till. Troligtvis hämtar jag den nya dörren i mitten av nästa vecka så projektet går framåt.

Har inte spikat placeringen av spelen i rummet, men antar att jag får börja med arkadspelen och sen placera flipperspel där det finns plats.

29
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 12, 2018, 12:37:01 »
Jo efter att jag fick klartecken på att köra med matta kollade jag upp det med :) . Kul att du gillar det, ibland vet man inte om folk ens läser tråden och om man mest skriver för sin egen skull.

Nu tror jag det blir lite paus fram till nästa vecka eftersom jag åker till Minsk på Europacupen tors-mån. Nästnästa helg hoppas jag dock på att hinna måla en vända till, lägga matta, byta ytterdörr, såga upp innerväggen samt flytta ner arkadspelen. Ser nu att min tidplan är lite ambitiös, men vill helst få ner arkadspelen innan det hinner töa och blir lervälling.

Fick en TV modell stort och tung av en kompis igår som jag tänkte slänga ut i rummet när allt är klart. Har börjat få tankar att såga upp ett hål i en vägg från det gamla köket i verkstaden för att bygga en liten bar med en kyl. Dock hamnar denna "minibar" i sådana fall mot "korridoren" eftersom att väggen mot arkadrummet är en bärande massiv timmervägg. Har gjort en relativt skalenlig skiss över verkstaden för att det skall vara enklare att hänga med. Verkstaden är ca 90kvm stor och arkadrummet blir strax under 20kvm. Vid en ev rejäl renovering finns loftet att nyttja med. Jag har elradiatorer i hela verkstaden som jag ej använder och en luftvärmepump i varmgaraget som är igång, dvs är resten idag ej uppvärmt. Verkstaden byggdes ursprungligen på 40talet, men har byggts om under åren och var till för ca 7 år sedan kontor/lager/verkstad åt en elfirma. På bilden ser ni även min eldtunna, jag bor trots allt på landet så lite hillbilly måste man vara.

Arkadrum by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

30
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: februari 11, 2018, 12:08:57 »
Snackade med min snälla bättre hälft som låter mig hållas med alla projekt och hon tycker jag skall gå på filtmatta så kommer nog köra på det.

Här är dagens arbete, skiter i allt vad underarbete heter och kör på, det ser redan bättre ut. Skall ut med pensel sen och dutta för att få bort det sista vita innan jag kör lager två.
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 14