Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - FrisseFrasse

Sidor: [1] 2 3 ... 11
1
Flippersnack / SV: Bra nybörjar-flipper
« skrivet: januari 21, 2018, 11:51:49 »
Jag köpte mitt första spel för lite drygt ett år sedan idag har jag 7.
Min första tanke var att köpa vilket spel som helst bara billigast möjligt, men ville helst ha ett spel med DMD. Jag har inte direkt valt titel på något av mina spel utan tillfällena har valt mig. Jag ha ingen fet plånbok och har därför bara köpt spel när jag anser att priset varit rätt. Det finns ju folk som söker en viss titel av nostalgiska skäl eller har pengarna att välja och vraka bland nya spel. Annars tycker jag personligen att 1 spel är bättre än inget och 2 spel är bättre än 1 nästan oavsett titel, oavsett hur bra ett spel är så erbjuds ingen variation då kan det nästan vara bättre med två spel även om de anses vara "sämre" titlar.
Jag har Williams, Data East, Sega och Gottlieb spel och jag tycker i vissa fall vissa tillverkare har oförtjänt dåligt rykte.

White Water är ett kul spel som jag gärna hade ägt själv, men priset talar emot samt att det är ett dyrt spel om plastdelarna går sönder dvs att köpa ett renoveringsobjekt kan vara dyrt.

2
Köprelaterat / SV: Vad bör man tänka på vid köp av RFM?
« skrivet: januari 02, 2018, 15:37:03 »
Det var som fasen, visste inte att dom tagit upp det igen.

3
Köprelaterat / SV: Vad bör man tänka på vid köp av RFM?
« skrivet: januari 02, 2018, 08:00:50 »
Jag är intresserad av ett RFM och det är ett par saker som du säger, sedan är det väl prismkortet som är en dyr och komplicerad grej. Innan fanns Nucoreprojektet, som tyvärr verkar vara nedlagt, men vill minnas att det var rätt saftigt prissatt. Det är även viktigt att kolla glaset eftersom det är dyrt och svårt att finna nya, spelade på ett SWEP1 i Budapest på en bar där man satt en plastfilm på ett vanligt glas och det fungerade dåligt.

4
Tänkte nog försöka komma förbi jag med.

Är vettigaste platsen att parkera vid Grönsakstorget eller Schillerska? Antar att det finns gatuparkeringar, men dom brukar vara upptagna vid den tiden.

5
Flippersnack / SV: Skriv ett brev till lotteriinspektionen!
« skrivet: december 06, 2017, 17:27:23 »
Vad jag förstår från google translate verkar ungrarna också vilja klassa flipper som e-sport https://www.facebook.com/PbalGalleryFlipper/?hc_ref=ARRc7XcLR6nHblIbUyxcUn7h_5x7MFew4Dcd66uQ6Mjgd5hW6YtzuL5OxG-wdSxBY-8&fref=nf

6
Det är en separat kula

7
Flippersnack / SV: Guardians of the Galaxy - Stern Pinball 2017
« skrivet: november 01, 2017, 10:25:42 »
Ganska snyggt spel, händerna gör mycket visuellt även om dom bara är bling.

8
Flippersnack / SV: Pirates of the caribbean JJP#4
« skrivet: oktober 13, 2017, 16:14:47 »
Har kollat lite mer videos nu. Det verkar väl inte vara en enda call out från Jack Sparrow (johnny Depp)? Känns lite trist när han var huvudkaraktären i filmerna. Vet inte riktigt vad jag tycker om spinnern i mitten heller.

Som DDH säger så känns temat inte helt aktuellt, men det gjorde inte Dialed in heller, WOZ var före jag började intressera mig för flipper och jag har heller aldrig spelat det, men även där kändes väl temat rätt mossigt? Hobbit var dock ett högaktuellt tema. Jag gillar Hobbit, men det upplevs som lite långsamt.

Jag gillar mycket prylar, allt måste inte ens ha en funktion i spelet, men tex SW varför kunde man inte slängt in lite mer gubbar/skepp på ramperna eller liknande, det finns ju oändligt mycket leksaker som redan är producerade.

Angående filmer så är det väl egentligen bara SW som är aktuellt just nu som samtidigt har en stor fanbase? Möjligtvis att man skulle kunna göra ett Lego the movie/game/lego generellt spel, men vet inte annars vilken filmserie som fortfarande är aktuell. Jag hade gillar någon skräckserie kanske SAW eller liknande.

9
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 13, 2017, 14:57:54 »
Idag kom reservdelarna från Best of Pinball tyvärr var benen på ena IC kretsen inte helt snygga. I övrigt var allt med förutom det som jag själv glömde att beställa.

Dock blir det inget fixande med spelen denna helgen eftersom träningslandskamper mot Danmark väntar, men nästa vecka hoppas jag det skall ske en del framsteg.

10
Flippersnack / SV: Pirates of the caribbean JJP#4
« skrivet: oktober 13, 2017, 14:53:48 »
Ja det ser rätt kul ut.
Tycker det vore snyggare om de röda/blå fälten på spelplanen antingen hade haft mer havsutseende eller kanske trädäck som uppe på båten.

Var skeptisk till Dialed in pga temat, men det var riktigt kul att spela. Det känns som om JJP verkligen är på väg att utmana Stern, speciellt eftersom det känns som om dom slänger in mer leksaker och features i spelen. Det finns såklart undantag som GB och WD hos Stern, men rent generellt upplever jag dom som mer tomma.

11
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 10, 2017, 19:39:49 »
Jag glömde en grej, är det någon som har en bild på höger del av insidan av tommy nära högra flippern? Har två stycken honkontakter som ligger löst, den enda har orangea kablar och den andra har grå/svarta/violetta kablar. Skall kolla i manualen, men det känns som om något fattas här.

12
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 10, 2017, 19:31:36 »
Idag har det blivit lite mer pill med Tommy

Jag har kommit fram till att ROMen fungerar, men att 6808 kretsen var trasig eftersom spelets musik startade upp när jag testade med kretskortet från TFTC. Dock fortsatte displayen att vara ett problem, därför jag gjort en massa byten fram och tillbaka med olika delar.

Med TFTC display kort och ROM
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Med Tommydisplay, Tommykort, men TFTC display rom (detta är en video klicka på bilden så kommer ni till Flickr där videon går att se)
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

TFTC display, TFTC kort och Tommy display rom
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Tommy display, TFTC kort och TFTC display rom (detta är också en video)
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Slutsatsen är alltså att det är något jävelskap med displaykortet hos Tommy, men rent visuellt ser jag inga fel. Är det någon som har kunskap om hur man felsöker dessa kort alternativt vilka komponenter som är vanligast att behöva byta?
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

En roligare nyhet är blinders som finns, men som jag inte hunnit undersöka mer än att jag fällde ut dom kopplade in kabeln till motorn och fick dom att stänga sig, men det känns ju rätt kul att 1 solfjädern finns 2 motorn verkar fungera, såg att dom var dyra som skam annars. (detta är också en video)
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

13
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 08, 2017, 13:09:32 »
Tack vare Gbak har jag nu hittat en ny sida att dumpa bilder på därför tänkte jag slänga in lite bilder i tråden på mitt pågående pyssel. Till skillnad från förra året då jag antingen satt och fixade i källaren eller i vardagsrummet i min lägenhet så har jag nu en hel verkstad tillägnat flipperspelen så det är ett stort lyft.

Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Här är en bild från hämtningen

Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Tommy har en del fix som man blir riktigt trött när man ser, tex varför snåla in på säkringar som kostar 3kr på spel som kostar en månadslön
Untitled by nicfromsweden, on Flickr
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

Här ser man ledkoden på Tommy som jag skrev om igår, kan det verkligen vara ROMen som gör att spelet inte bootar?
Flipper by nicfromsweden, on Flickr

En trevligare överraskning, jag visste inte ens att spelet skulle ha blinders eftersom de 3 Tommy jag tidigare spelat inte haft det. Det var LOP som ställde frågan och det visade sig att dom fanns kvar
Untitled by nicfromsweden, on Flickr

På Maverick är det denna spolen som har en ohelig allians med den övre switchen
Flipper by nicfromsweden, on Flickr
Flipper by nicfromsweden, on Flickr

14
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: oktober 07, 2017, 20:57:35 »
När jag körde min flickvän till jobbet idag sa hon fundersamt "Du har ett rätt innehållsfattigt liv när jag jobbar kväll" jag frågade henne "vad menar du?" och fick som svar "jo men du sitter ju bara ute i verkstaden och gör ingenting". Haha det känns som man kan bli deprimerad för mindre, men ikväll känns det faktiskt som om hon hade rätt.

Jag har kommit fram till följande:

Tommy: PSU fungerar som den skall, jag har provat med mitt TFTC kort och ingenting hände, provade även Tommykortet i TFTC och det startade som det skulle. Därför har jag provat att rucka på alla kablar till CPU kortet, jag har även ruckat och borstat alla skarvkontakter med stålborste samt kontakterna som leder till DMDn. Jag mätte även mellan 5V testpunkten och jordtestpunkten och får typ 4,9V vilket borde vara ok. Har även mätt ungefär samma värde ute vid kortet på baksidan av DMDn. På CPU kortet lyser 5v och PIA leden vilket enl http://techniek.flipperwinkel.nl/desega/index2.htm#jumpers sektion 3D

"If there is a problem with the CPU when the game is turned on, the PIA LED will usually stay on, and not turn off (and the Blanking LED will not turn on). Here is what this means:

PIA LED turns ON (and stays on), blanking LED never turns on: EPROM at location 5C and/or 5B is bad.
PIA LED turns ON, turns OFF (and stays off), blanking LED never turns on: EPROM at location 5C and/or 5B is bad (this LED sequence is very rare).
PIA LED turns ON, turns OFF, then turns ON (and stays on), and blanking LED never turns on: 6264 RAM at location 5D is bad. "

Först trodde jag att jag var något på spåret eftersom det inte sitter någon ROM på 5B, men googlade och det verkar inte som Tommy nyttjar den positionen. Om jag tolkar det som står rätt så kan det vara så att ROMen på position 5C kan vara trasig? Det skulle väl förklara varför inte DMDn funkar, men gör det även att spelet inte bootar? I sådana fall kanske det räcker med en ny ROM? Jag skall beställa lite grejer från best of pinball imorgon och om jag förstår det rätt är det denna http://www.bestofpinball.com/catalog/product_info.php/cPath/135_214_218/products_id/2115?

Maverick: Den spökande spolen som skall skjuta upp kulan efter skillshoot låser sig i aktivt läge varje gång myntluckan stängs, först trodde jag det var någon form av kortslutning i själva luckan så nu är hela luckan isolertejpad i kanterna. Tillslut förstod jag att det är en av switcharna som känner av att myntluckan är stängd/öppen som får spolen att låsa sig.

Jag har försökt läsa http://techniek.flipperwinkel.nl/desega/index2.htm#poweron sektion 3B och fann följande

"When Replacing a Coil Diode...
Remember to always install a coil diode with the banded end of the diode to the power wire coil lug! The power lug is the one with the thicker red or purple wire(s) connected to it. This is usually the lug with TWO wires connected to it (because the power wires "daisy chain" from coil to coil). If a diode is installed in reverse, it will instantly short and be ruined when power is applied (and often blow a fuse, and sometimes kill the coil's driving transistor!). "

Jag såg att diodens band var riktat mot den orangea kabeln och inte mot den lila, glad i hågen trodde jag att jag funnit lösningen och bytte sida på kablarna, detta gjorde att jag pangade säkring F8, denna säkring har gått flera gånger innan så jag provade en gång till och nu gick istället säkring F5, jag bytte denna och resultatet var hela tiden att antingen F5 eller F8 gick. Jag misstänker därför att jag pajat dioden och får köpa några nya. Jag plockade även ur knockerspolen och provade med den, men fick samma resultat om och om igen. Dom säger att definitionen av idioti är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat, jag kan villigt erkänna att det är jag som är idioten dom talar om.

Jag visste att det skulle bli en utmaning med felsökandet på korten på Tommy, men jag hade aldrig kunnat tro att en jäkla spole skulle bli min överman. Så kort sagt har jag spenderat 3 timmar i verkstaden och det enda jag kommit fram till är att mitt PSU kort till Tommy funkar, så kort och gott en ganska innehållsfattig kväll.


15
Flippersnack / SV: Prisdiskussioner
« skrivet: oktober 07, 2017, 11:04:48 »
Det är väldigt svårt att veta vad ett spel "skall" kosta eftersom det inte finns något alternativ. Angående instrument så tillverkas ju fortfarande dessa i flera prisklasser allt från musikskoleklassen till rockstjärna vilket gör att även om du vill ha en gammal raritet så finns det en smärtgräns innan man nöjer sig med en nytillverkad variant.

Nya flipperspel tillverkas endast i premiumprisklassen vilket gör att även då ett spel kostar 30 tusen så är det fortfarande halva priset mot ett nytt. Därför är inte nya spel ett alternativ för de flesta som vill ha ett flipperspel och eftersom trycket på gamla spel då ökar så ökar även priserna. Smärtgränsen bör gå någonstans där det antingen blir för dyrt att köpa för gemene man alternativt är så pass nära priset av ett nytt spel att det inte ses som värt att köpa ett gammalt längre.

Ett prisdropp på gamla spel sker troligtvis först då nya spel blir billigare (inte sannolikt om inte någon börjar montera i Kina), gamla spel är så pass mycket tråkigare än nya att dom inte ses som kul att spela som tex EM spel kontra modernare spel (Detta är inte heller så troligt eftersom de nya spelen inte är så innovativa utan i stort liknar 90talsspelen, annat hade det kanske varit om pinball2000 slagit igenom) eller att intresset för flipper dör ut (Detta sker nog först när folk som spelade på 90 talet som unga slutar samla och köpkraften dör ut, detta är nog det troligast scenariot).

Eftersom jag är mer intresserad av fler spel än specifika titlar så behöver jag inte acceptera prisnivån på en speciell titel utan kan köpa när priset passar mig.

Sidor: [1] 2 3 ... 11