Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - DDH

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 38
16
Tävlingar / SV: Flipper-SM 2018 / planeringstråd
« skrivet: mars 21, 2018, 16:02:00 »
Med tanke på den här tråden bad jag Josh om två custom rankings. En för poäng intjänade på Svenska tävlingar under 2017 och en likadan fortlöpande för 2018.

Hade vi haft ett tak på 64 spelare hade PAL fått sista platsen på sjuttiotredje plats. Fast med återbud och annat, så hade ju cutten gått lite längre ner än så. Sen är väl rankingen lite skevad av att EM gick i Sverige också.

Här är 2017:
https://www.ifpapinball.com/rankings/custom_view.php?id=66&t=50&p=2

Och 2018 fortlöpande:
https://www.ifpapinball.com/rankings/custom_view.php?id=13&t=50&p=1

17
Tävlingar / SV: Flipper-SM 2018 / planeringstråd
« skrivet: mars 19, 2018, 12:21:22 »
Ett av målen med SM är väl att sprida budskapet om denna underbara sport? Att ta topp-64 från någon ranking är ju inte alls i den linjen.

Satellit-tävlingar runt om i landet (som det var på 90-talet?) vore kanske en bra kompromiss?

Att ta en approach som IFPA state championships i USA skulle också främja lokala tävlingar då alla tävlingar i Sverige som man deltager i skulle läggas på hög för att kvala in till SM. Det skulle i princip vara som satellittävlingar fast utan komplikationer som satellittävlingar skulle medge (Kan man kvala in i GBG om man inte bor i GBG, skall en satellittävling i Norrland ge färre kvalplatser än en i Stockholm, osv.?) genom att alla svenska tävlingar under året skulle vara satellittävlingar.

Nackdelen med ett sådant system är ju att det inte skulle bli en lika stor tävling men å andra sidan skulle det betyda mer att faktiskt ha kvalat in.

Skillnaden är ju lite som PAPA VM (öppet för alla) kontra IFPA VM (man måste kvala in).

Att sprida budskapet i media skulle väl varken göra till eller från. Det är ju för att det är SM som man får mediauppmärksamhet, inte att det är 64, 150, eller 200+ personer. Det man tappar är väl att det inte skulle bli på en allmän plats.

Själv ser jag gärna att stora hotell SM fortsätter men både JKP och Lund sa väl i runda slängar "aldrig mer" efter deras tur. Så länge vi är en så pass liten hobby med så pass få möjliga ställen att hålla ett stort SM så skulle 64-spelarsvarianten kunna vara ett alternativ dom åren då det inte finns någon som vill ta tag i det i stor skala.

18
Tävlingar / SV: Flipper-SM 2018 / planeringstråd
« skrivet: mars 19, 2018, 09:43:10 »
Min tanke med 64-spelarsalternativet var väl mer att det inte skulle kräva en speciell lokal och kunde arrangeras på plats i Mölndal, Flipper Center, Halmstad, Borås, eller var man nu ville ha tävlingen utan att transportera spel, fixa lokal och allt annat. Det är bättre än ingen tävling och skulle innebära så mycket mindre jobb än en 200+ tävling.

Att ha en standardiserad approach till merch, streaming, osv. låter som en god ide och skulle ju också avlasta den/dem som tar på sig ett SM.


19
Tävlingar / SV: Flipper-SM 2018 / planeringstråd
« skrivet: mars 19, 2018, 08:10:50 »
Det kanske är dags att inte ha SM som en jättetävling med 200+ deltagare på ett hotell varje år utan bara göra så dom åren någon eller några orkar och annars begränsa det till topp 64, eller något sådant.

Man skulle kunna be Josh lägga upp en ranking för turneringar spelade i Sverige under året som gick (typ state championships i USA), så får dom topp 64 svenska spelarna i Sverige från året innan en inbjudan ala IFPA till SM.

Detta skulle ju också ge en extra morot att spela fler turneringar lokalt och runt om i landet för att garantera en inbjudan eller en gräddfil.

Med exakt 64 spelare kan man ju också köra lite roligare format än två försök på fyra spel.

Sedan kan det ju bli ett stort öppet SM vissa år och ett mindre vissa år men är man i topp 64 blir man garanterad plats. Eller så kör vi ett Swedish Open på hösten dom åren det går och ett inbjudnings SM på våren varje år.

Det är väl inte många andra sporter/spel som har ett helt öppet mästerskap på det sättet vi har.


20
Den ar inrapporterad.

Topp Fyra:
1. KO
2. JIT
3. DIE
4. JT

21
Tävlingar / SV: Flipper Center månadstävling 15 mars
« skrivet: mars 14, 2018, 06:36:20 »
Jag far val masa mig till Sveriges framsida.

DDH, David Dahl-Hansson 7309

22
Tävlingar / SV: Grattis Karyn
« skrivet: mars 03, 2018, 04:15:14 »
Roliga matcher hela dagen även om jag var tvungen att sluta titta ibland för det var för nagelbitande.

Här är streamen för Nationals och Women's World Championships från igår med damfinalens sju matcher:

https://www.twitch.tv/videos/234258406

Sen finns det väl tio timmar till med videos från igår!

23
Tävlingar / SV: Matchstick Pinball Open 2018
« skrivet: februari 12, 2018, 13:57:23 »
Har inte IFPA något krav i reglerna om öppet poängsystem med elektronisk rapportering, så att man kan kolla så allt är korrekt inrapporterat under tävlingen, eller var det PAPAs krav när BPO var en circuit tävling kanske? Det är så lätt att poäng skrivs in fel och chansen är större att någon ser det om man kan kolla sina egna poäng och andras.

Generellt är det alltid bättre att kvala senare då spelen inte är lika nyputsade och man vet vilka poäng som krävs, fast det blir ju extra viktigt med jokrar. Man kan ju också köra ett jokerpass after sista passet. Då skulle dom som vill kunna spara sina jokrar till efter sista passet.

Enda nackdelen med sent kval är väl att flipprar kan vara trötta.

24
Tävlingar / SV: Borås Pinball Classic Open 2018 (4/5-6/5)
« skrivet: februari 12, 2018, 10:49:04 »
DDH David Dahl-Hansson 7309
KKH Karyn Kiser 8677

25
Tävlingar / SV: Matchstick Pinball Open 2018
« skrivet: februari 12, 2018, 10:48:21 »
Tack för ännu en trevlig tävling.

Bra poängrapportering och bra arr överlag.

Fina spel (duh!) även om några var lite väl tiltiga.

Ett försök är lite tight, särskilt med tre kulor på classics. Bäst av fem rakt igenom i slutspelet är bra, men jag hade föredragit bäst av tre med fem kulor i classics (eller bäst av fem med fem kulor). Det är irriterande att IFPA ser en femkulorsmatch på Sea Witch eller Rolling Stones, exempelvis, som likvärdig en trekulors vad gäller WPPRs.

Ser fram emot nästa tävling i höst (sommar?).

26
Tävlingar / SV: TILT Pinball Open 2018 25-27 Maj
« skrivet: februari 11, 2018, 07:06:52 »
David Dahl-Hansson DDH, 7309
Karyn Kiser KKH, 8677

Alla 3 tävlingarna. Kvalpass 2.

27
Flippersnack / SV: Vilket nytt spel ska man köpa?
« skrivet: februari 01, 2018, 00:06:16 »
WOZ är fint och ett roligt spel men det kostar väl i runda slängar 40000kr mer än ett Stern Pro.


28
Flippersnack / SV: Vilket nytt spel ska man köpa?
« skrivet: januari 30, 2018, 21:39:11 »
Star Wars är ju trevligt nu när jag börjat lära mig det. Kul med en hel del djup i modesen, karaktärsvalen, och multipliers så det finns ju en hel del att utforska och olika vägar genom spelet, så på så sätt är det nog ett bra hemmaspel med mycket att lära sig. Fast, sen är det ju inte färdigt ännu, så vem vet. Sen är ju temat trevligt. Min stora reservation med det som hemmaspel är väl att det inte är bra för nybörjare som kommer på besök. Vissa av grejerna PER nämner går att justera i settings och lutning (Tattoine kickouten), men ibland får man en SDTM från ett perfekt Hoth skott.

GOTG. Absolut inte färdigt regelmässigt men layouten är skön och även om det är elakt så är det ett bättre nybörjarspel än Star Wars (skjut gubben i mitten för häftig multiboll). Det är inte riktigt mitt tema på samma sätt som Star Wars, men det är ett populärt tema, snyggt gjort, och musiken är trevlig. Det kan nog bli någonting med bättre kod.

Aerosmith - Trevligt spel. Särskilt om man gillar musiken. Snygg kabinett och spelplan, men LCDn är lite tråkigt utnyttjad. Ganska bra djup i modes och regler när man försöker ta sig till den där perfekta stacken med mode, multiboll, super ramps, super scoring, skott och playfield multipliers, combomultiplier, etc. Häftig ball lock och multiball start.

Själv hade jag nog köpt en Star Wars av dom här tre pga djupet och temat, eller en AC/DC vault, Batman 66, Spider-Man Vault, eller väntat några veckor på att se hur Iron Maiden, eller vad det nu blir ser ut när det visas.

Någon nämnde Dialed In, men det är ju inte alls i samma prisklass som ett Pro från Stern. Sen är det ju ett ganska tråkigt, linjärt, och långspelande spel med en massa gimmicks också (selfie mode är häftigt typ första gången sen blinkar det bara jobbigt, magneterna är irriterande och gubben är bara i vägen), MEN ett jättebra nybörjarspel. Det är mil bättre än Hobbit, men sämre än WOZ, IMHO.

29
Bra uppslutning och en tuff tävling. Tack alla som kom och grattis till HLJ!

Topp 4
1. HLJ
2. DDH
3. UBB
4. JCJ

30
Flippersnack / SV: Rob zombie i gøteborg?
« skrivet: januari 25, 2018, 14:48:05 »
Tävling i Borås på fredag kväll!

Har det kommit några Rob Zombie, eller Spooky spel överhuvudtaget till Sverige? TNA på INDISC streamen såg jättetrevligt ut.

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 38