Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - DDH

Sidor: 1 [2] 3
16
Tävlingar / Genki Taikai-Borås Turnering 25/8
« skrivet: juni 22, 2012, 11:52:53 »
Da frun och jag skall flytta till Japan i Augusti beslutade vi oss for att halla en avskedsturnering i Lyons, CO vid namnet "Genki Taikai - Lyons" den 14e Juli. Det skall bli en double elimination, best-two-out-of-three turnering. Genki Taikai betyder "Lively Tournament" pa japanska! Eftersom jag skall till Sverige pa vag till Japan sa tankte jag att det kunde vara trevligt med en turnering i Boras ocksa.

Darfor blir det turnering i Boras "Genki Taikai - Boras" den 25e Augusti. Double elimination, best-two-out-of-three i huvudturneringen och en 50/50 turnering som sidoturnering. Full annual Wppr poang till huvudturneringen och halv WPPR poang till sidoturneringen.

Huvudturneringen: Bracket dras ur en hatt. Slantsingling for varje par spelare. Vinnaren av slantsinglingen valjer forsta spelet eller turordning. Forloraren av forsta spelet valjer spel eller ording for andra omgangen. Forloraren av andra spelet valjer spel eller turordning for tredje spelet. Samma spel kan inte valjas av samma spelare igen i hela turneringen. Dock kan samma spel valjas av motstandaren, fast inte i samma runda. Lista pa inkluderade spel kommer senare. Maskinerna blir runt 20 DMD, med runt 15 ss och alphanumerics ocksa. Ideen ar att dom som gar langt maste valja djupt i katalogen av spel.

Sidoturnering: 50/50 = Alla får ett försök på samma spel, övre halvan går vidare. Repetera tills 4 eller färre är kvar = final

Reservation for eventuella andringar! Max 64 spelare. Anmal er i traden. Kostnad: 50kr plus intrade (50+150kr=200). Start klockan 13.

Pokaler till vinnarna.

Anmalda:
1. DDH - David Dahl-Hansson
2. INK - Christian Holmsten
3. BUD
4. CRP - Tomas Bouse
5. ZEB - Sebastian Johansson
6. MUH - Mats Holmquist
7. KO - Kjell Ommersjo
8. JT - Tommy Andersson
9. CC
10. GUS
11. ASC
12. JAX - Jarkko Tikkanen
13. FAN - Fredrik Andersson
14. D Y - Daniel Ygrelius
15. BWK - Andreas Thorsen
16. JG - Johan Genberg
17. MUU - Niclas Larsson
18. VHD - Viktor Honkavaara
19. LJA - Jonas Andersson
20. MSH - Marcus Hugosson
21. LIN - Linda Eriksson
22. MCR - Mats Runsten
23. REY - Fredrik Malmqvist
24. TEZ - Therese Lundgren
25. TOF - Christopher Andersson
26. JAN - Jan Anders Nilsson
27. PER - Per Ahlenius
28. LIX - Magnus Rosto
29. YOO - Helena Walter
30. LHA - Henrik Hultin
31. IFK
32. REC - Rolf Ericson
33. LOP - Linus Persson
34. FRE - Frederic Alonzo
35. PRO - P-O Romell
36. BOZ - Bosse Olsson
37. TOR
38. SIC - Stefan Cederlöf
39. INW - Jonas Johansson
40. SLI - Simon Lindwall
41. MB  - Mikael Börjesson
42. RIK - Henrik Björk
43. MVH - Mikael Vilhelmsson
44. ORG - Olof Gustafsson
45. KDN - Björn Rydholm
46. IKE - Ingemar Kemi
47. TON - Torbjörn Angin
48. WID - Mattias Widar
49. FB - Frans Bergbom
50. TOA - Tord Anderson
51. BAT - Stefan Bååth
52. BD  - Andreas Eriksson
53. AFF - Gustav Bågmark
54. BOW - Per Bågmark
55. STN - Christer Stehn
56. PAT - Patrik Sonander
57. STE - Martin Stensson
58.
59.
60.
61.
62.
63.
64.Reserver om vi blir farre an 64a spelare:
JNX - Sven
EMA - Emma


Preliminär spellista:
NBA (basketpoängen gäller)
Transformers
Batman DK
Tron
AFM
ACDC
WCS
DM
Congo
I500
JM (spinner bortkopplad)
Shrek
TZ
MB
TOM
TSPP (tända locken från början)
DH
WW
MM
TS
LOTR
Strikes and Spares
Evel
Star Trek
Gorgar
Mousin
Dude
EATPM
Roller Disco
Viking
Centaur
Playboy
Black Hole
Harlem Globetrotters
Amazing Spiderman
Totem
Joker Poker
Space Invaders
Captain Fantastic
Wizard


Det kan komma till eller falla ifrån ett par spel.

50/50 sidoturneringen blir på Iron Man, eller Iron Drain som den också kallas.
17
Flippersnack / Rocky Mountain Pinball Showdown 2012
« skrivet: maj 10, 2012, 23:23:56 »
Så var det äntligen dags för årets RMPS! Mässan är höjdpunkten på flipperåret i Colorado. Den hålls på hotellet Embassy Suites i Centennial söder om Denver. Det är väldigt bekvämt då man kan bo en hissfärd från själva mässan. Hotellet har dessutom gratis(!) obegränsad (!!) öppen bar mellan 17 och 19 varje dag och en fantastisk frukost buffe.

Själva mässan kan delas in i fyra olika delar: flipperspel, tävlingar, handlare, och seminarier.

Flipperspelen kommer främst från privata samlingar runtom Colorado. Tar man med sig 2 spel får man gratis inträde hela helgen (annars $50 för tre dagar). Dessutom röstas det på bästa spel i olika kategorier så folk tar med sig ovanliga och nyshoppade stoltheter. I år kunde man spela över hundra spel och bland dom ovanligheter som Whoa Nellie!, Avatar LE, Zaccarias Space Shuttle, Star Race, Space Ship, Knock Out, Joust, Jolly Park, Orbitor 1, Hit the Deck, Balls A Poppin, och andra. Bland dom finaste spelen var en som ny 300, en totalshoppad Fathom, ett jättefint exemplar av Vampire, och många andra. Tidigare år har rariteter som Krull och Motor Show funnits på plats. Flipperspelen i balsalarna är anledningen att dom flesta kommer till mässan och det var en väldig ruljans hela helgen. På lördagkvällen släcker dom alla lampor och man spelar i ett jätterum upplyst av bara flipperspel!

Tävlingarna körs hela helgen med kvaltävlingar i tre kategorier, och ett flertal sidotävlingar. Huvudtävlingen i år kördes på 2 stycken vardera av Fish Tales, Tron, och Iron Man. 2 stycken försok på en maskin kostade $6 och man fick kvala hur mycket man ville. Spelen spelade tufft med bortplockade outlane posts och snäva tiltar. Dessutom hade jag satt en strikt budget, men jag lyckades kvala 14e av 72 spelare. I double-elimination finalen hade jag spagetti armar, men lyckades få till en hyfsad score på Iron Man och vann den ronden, men förlorade en match mot sedemera vinnaren Will McKinnie på Fish Tales. Han spelade fyra multibollar men plockade bara en jackpot(!). Själv fick jag inte till någonting. Jag förlorade sedan på Iron Man mot en lokal spelare och var ute.  I solid state (Frontier och Firepower II) och EM (Joker Poker och Outer Space) gick det sämre, men en 10e plats i main var jag nöjd med.

Det fanns flera handlare på plats och man kunde köpa allt möjligt från bland annat Illinois Pinball. Marco hade sin fina Stern monter med en AC/DC Premium med 2 kameror (spelaren och spelplanen) och en storbilds TV. Spelet hade konstant kö hela helgen.

Vad det gäller seminarier så var det flera intressanta. Jack Guarneri var där och visade plasterna på WOZ för första gången. Tyvärr missade jag hans tal (och en gratis T-shirt!), men efter hans enerverande spottande på Stern förra året så tror jag inte jag missade mycket. Dennis Nordman och Greg Freres pratade en del om Whoa Nellie! och andra WhizBang projekt. Dom skall tydligen försöka masstillverka ett par hundra Whoa Nellie! och sälja dom för runt $6000 styck. Nu när dom har en datorplattform att jobba med skall dom också tydligen försöka göra ett helt nytt egendesignat street-level spel. Whoa Nellie! är för snyggt i egen hög person så det skall bli kul att se vad som kommer härnäst.

Gary Stern pratade om hans historia med flipper och Sterns historia. Han pratade även om företagets framtid, bland annat om hur Lyman vill att dom skall göra en modern remake på något av dom gamla Stern spelen från 70-80talen. Spelet skulle vara mycket billigare än dom nya titlarna men skulle ha både classics ljud och regler och moderna ljud och regler. Om detta händer återstår att se, men det finns en hel del titlar som skulle vara kul att se. Han pratade även om varför dom inte flyttar tillverkningen till Kina (designers måste/bör arbeta i närheten av fabriken) och hur dom försöker växa flipperhobbyn i Asien och öst Europa. Jag fick även möjlighet efteråt att prata med honom om flipper i Japan då frun och jag skall flytta dit i höst och vi skall ta med oss en maskin. Han var jättetrevlig och gav mig ett telefonnummer och en persons namn jag skulle ringa om det blev problem med regionskodningen så skulle dom skicka ett kretskort till mig i Japan gratis.

överlag var jag jättenöjd med helgen. Jag fick spela en del spel jag aldrig hade provat förut och det gick bra i en av turneringarna. Att jag fick umgås med trevliga flippermänniskor hela helgen var sen grädden på moset. Det är synd att det nog blir min sista RMPS på några år.

Pinball News la upp ett reportage om RMPS eftersom Martin Ayub var dar:
http://www.pinballnews.com/shows/rockymountain2012/index.html

18
Flippersnack / AC DC
« skrivet: januari 08, 2012, 10:30:42 »
Snygg teasertrailer. Skall bli kul att se vad herrarna Sheats och Ritchie astadkommer. Fast temat ar lite mossigt i mina ogon. Det lar val knappast vaxa hobbyn.

19
Tävlingar / Forslag pa alternativa spelsystem
« skrivet: november 14, 2011, 18:45:19 »
Jag undrar om nagon har nagra forslag pa alternativa spelsystem for turneringar.

Dom flesta manadsturneringar har har ett double elimination format. Jag skulle vilja se ett lite roligare system som inte tar langre tid.

En av turneringarna vi spelar ar pa en arkad bar som heter 1up. Dom har 15 flipperspel och kanske 40-50 gamla arkadmaskiner. Stallet ar jattepopulart bland hipsters sa vi slass lite om plats med dom. Det ar ibland ko till flipperspelen! Turneringarna dar brukar ha 15-30 personer och tar ungefar 3-4 timmar att spela klart.

Har nagon nagra forslag pa ett spelsystem som skulle passa dar som skulle ta ungefar 4 timmar dar dom flesta skulle fa spela mer an i double elimination?

20
Tävlingar / är WPPR systemet rättvist? (USA vs Europa)
« skrivet: juli 18, 2011, 07:00:16 »
Under en ligaturnering i torsdags stod jag och snackade med några andra deltagare och när jag snackade om turneringarna jag spelade i Sverige beklagade dom sig över att det var lättare att spela ihop WPPR poäng i Europa än i USA pga att det är närmare mellan olika länder.

Jag hävdade att det var lika lätt att spela ihop poäng här.

Finns det någon sanning i detta? är det lättare för europeer? eller för amerikaner? eller är systemet relativt rättvist som det ar nu?

21
Tävlingar / PAPA 14
« skrivet: juli 18, 2011, 06:47:20 »
Nu ar det snart dags!

Blir det nagon svensk delegation i ar?

22
Flippersnack / Rocky Mountain Pinball Showdown 2011
« skrivet: april 29, 2011, 17:32:26 »
Sa bar det ivag till RMPS 2011!

Da vi bor 5-6 mil norr om Denver och RMPS ar nagra mil soder om Denver blir det att bo pa hotell hela helgen.

Det skall bli grymt kul. Flera hundra maskiner, 5-6 olika turneringar, och pinchats med bla Jersey Jack!

Festligheterna borjade egentligen igar pa Lyons Pinball med deras arliga turnering i double elimination format. Jag forlorade forsta ronden men vann sedan tre raka matcher innan jag akte ut.

Robert Gagno och Keith Elwin var dar. Nar jag akte hem vid midnatt sa var bara Elwin, Donavan Stepp, Adam Higgins, och en till kvar i turneringen. Tidigare pa kvallen hamnade Elwin i losers bracket efter en katastrofal runda pa under en miljon pa MM!


Lyons fick dessutom in sin TRS LE typ 20 minuter innan dom oppnade. Hann bara spela 2 credits men det verkar klart trevligt.

23
Tävlingar / Varför finns det inga flippermässor i Sverige/Europa?
« skrivet: april 24, 2011, 23:59:26 »
Nu till helgen är det Rocky Mountain Pinball Showdown i Denver. Det är en mässa med hundratals flipperspel och tusentals människor some betalar en avgift för att komma in och spela spel gratis. Det finns vendors som säljer delar, turneringar, och pinchats (flipperhistoria, reparationstips, speltips, osv). Dom kommer visa Special When Lit och en massa andra aktiviteter.

Det är den slags event som faktiskt sprider hobbyn då det kommer många icke pinheads. (dom har barnturneringar, EM turneringar för oldtimers, osv.) Dom annonserar mässan lite varstans och hade tom TV reklam förra året.

Jag och några kompisar har hyrt ett hotellrum och skall spela flipper hela helgen!

Inträde kostar $20 för en dag eller $50 för hela helgen. Man kommer in gratis hela helgen om man tar med sig 2 spel.

Sådana här tillställningar är relativt vanliga här och min fråga är då varför detta inte görs i Sverige? Det finns ju liknande mässor för specialintressen som dom där fan/samlar tillställningarna med film/Tv spel/manga på svenska mässan i GBG, och Nostalgimässan på Eriksberg.  Varför inte en flippermässa med turneringar, spel på frispel, osv? Det borde ju finnas mycket nostalgi i den generationen som vaxte upp i borjan pa nittiotalet.

24
Flippersnack / Statistik över en månads flipperspelande
« skrivet: april 11, 2011, 08:42:13 »
Lite nordigt, men efter inlärningstrappstråden återuppstod i mars beslutade jag mig för att föra statistik över en månads flipperspelande på prov. Cayle George gör det tydligen också.

Jag skrev ner alla matcher jag spelade förutom några turneringsmatcher som jag missade.

Har nagon annan gjort nagot liknande? Vad blev det for sorts siffror?

Här är statistiken:

Antal olika titlar: 57
Antal credits spelade: 202
Spel med flest credits: TZ med 13, följt av Congo med 12, TSPP med 11, och Indiana Jones 4 med 10.

Bästa poängen var nog 1.5 miljard på WWF, 942K på Embryon, eller 1.9 miljarder på Congo.

Det var ganska jobbigt att göra detta så jag tror inte jag skall fortsätta med det.

Jag vill också påpeka att jag inte har några spel hemma för tillfället.

Här är titlarna:
AbraCadabra
Addams Family
Amigo
Andromeda
Attack from Mars
Avatar
Banzai Run
Black Knight 2000
Cactus Canyon
Captain Fantastic
Champion Pub
Circus
Congo
Creature ftbl
Dr. Dude
ElDorado
Elvira atpm
Elvis
Embryon
Evel Knievel
Family Guy
Fish Tales
GNR
GoldenEye
Haunted House
IJ
Indiana Jones 4
Indianapolis 500
Kismet
Kiss
LOTR
Medieval Madness
Monopoly
Monster Bash
No Good Gofers
Party Zone
Pinball Magic
Pyramid
Revenge from Mars
Rolling Stones (Stern)
Scared Stiff
Sing A Long
South Park
Spider Man
High Speed
Strikes N Spares
Surfer
Tales from the Crypt
Terminator 2
TOM
Tommy
TSPP
Twilight Zone
White Water
Wizard
World Poker Tour
WWF

25
Säljes / S: Greg Freres designad Vodkaflaska
« skrivet: mars 31, 2011, 20:47:00 »
Hejsan,

Greg Freres (eatpm, mm, Whoa Nellie, WoZ) designade etiketten till Syntax Spirits Class V vodka. Foretaget ligger i Greeley, CO. Nar jag var dar i helgen kopte jag en extra oanvand flaska for att se om nagon har skulle vilja ha den har pa forumet.

Darfor undrar jag om det ar nagon som vill ha en sadan har vodkaflaska som accessoar till sitt flipperrum for 150kr?


Det ar en forseglad, tom, och oanvand 750ml flaska (alltsa ingen vodka).Lanken Klicka pa gift set under products om ni vill se vad sjalva flaskan ser ut som.

Priset inkluderar leverans till IFPA eller BPP och betalning sker pa plats.

26
Flippersnack / Hur har dollarkursen påverkat flipperhobbyn i Sverige?
« skrivet: mars 22, 2011, 18:29:16 »
Jag håller på att planera mitt sverigebesök denna sommaren. Jag och tjejen hade balnd annat planerat att besöka Paris men dollarkursen ar katastrofalt dålig så allt i Europa blir jättedyrt för oss.

å andra sidan, för er borde flipperhobbyn blivit mycket billigare. Om man kollar på Amazon så har dom Avatar med frakt inom USA för $4046, vilket är smått otroliga 25 500 kronor för ett splitter nytt flipperspel!

Har dollarkursen påverkat priserna, eller hobbyn i stort, i Sverige på nya eller gamla spel?

27
Övrigt / Greg Freres designad vodka flaska i Greeley, CO
« skrivet: mars 03, 2011, 18:03:01 »
Greg Freres, som designade artwork till allt fran EATPM till MM och Whoa Nellie, har designat etiketten till ett pyttelitet vodkaforetag i Greeley, CO.

Nar jag har spring break om tva veckor skall jag och nagra kompisar aka dit pa provsmakning. Dom skall tydligen ha flera flipperspel dar dessutom.

Klicka HERE for bild

28
Flippersnack / Spelade Congo mot en av utvecklarna!
« skrivet: februari 15, 2011, 19:57:17 »
Jag hade en trevlig flipperuppleve i söndags. Spelade turnering på Lakewood Grill här i Colorado. Dom har turnering varje månad men det ligger en bit från där jag bor så jag hade inte varit där sen sist. Dom hade tagit ut POTC och satt in Congo.

En av stammisarna på alla flipperevents i CO är Dean Grover (rankad 130-140 typ). Jag känner honom bara flyktigt men visste att han jobbat på Williams som programmerare bland annat på Safe Cracker. Jag snackade med honom lite grann och det visade sig att han programmerat på Congo också. Han visade mig ett par olika flippercodes som visade hans namn och även en som önskade hans barn grattis på födelsedagen.

Senare när det var speldags i andra eller tredje ronden mötte jag Dean, och vi lottades Congo och jag vann! Ingen av oss hade någon vidare runda. Efter andra bollen hade jag 350 och han 280. På tredje ronden kom han inte ikapp mig så jag behövde inte spela sista bollen.

Kul upplevelse att slå en av utvecklarna på hans eget spel i turnering. Särskilt när han är en såpass bra spelare. Får väl se om jag får möta Lyman Sheats på något av hans spel någon gång i framtiden.


29
Flippersnack / Vad kallades flipper i Sverige innan 1947?
« skrivet: januari 13, 2011, 19:31:48 »
Innan Humpty Dumpty, vad kallades flipperspel pa 30 och 40 talet?

30
Flippersnack / Pinballz Arcade i Austin, Texas
« skrivet: januari 05, 2011, 01:30:05 »
Hade mojlighet att besoka nyoppnade Pinballz Arcade i Austin i helgen.

Dom har over 80 flipperspel och en massa arkadspel och redemptionmaskiner.

Precis innanfor dorrarna sa slas jag av hur stort det ar. Dom har 1300 kvadratmeter i en nybyggd och fin industrilokal vid motorvagen. Allt ar rent och fint och har kanslan av Liseberg circa 1988. Dom har inte haft sin riktiga grand opening annu sa dom haller pa att installera neon och bygga ett kafe.

Spelen ar en bra blanding av aldre och nyare.

Det finns bara ett par EM titlar men manga SS och nyare titlar.

Dom forsta spelen vid inganen ar en grupp nyare Sternmaskiner som IM, Avatar, och BBH.

Sen ar det en blanding av nyare och aldre titlar. Det aldsta jag spelade var en plexiglas version av Hula Hula.

Overlag ar spelen i bra skick. Hittade bara ett par titlar med svaga flipprar eller andra problem. Det var flera personer som holl pa och jobbade pa spel under dagen. Space Invaders slutade fungera en stund efter dom oppnade men var lagat nagra timmar senare. Manga av spelen har moddats (typ lampor i ogonen pa trollen i MM). En del ar intressanta versioner av spel (typ den svarta versionen av Rocky and Bullwinkle).

Stallet var ovantat valbesokt under dom timmarna jag var dar. Det var alltid 40-50 personer i lokalen. Alla typer av manniskor fran foraldrar med barn till ungdomar och aldre (och ett par pinheads). Jag tror att det ar smart att ha arkadspel och redemptionmaskiner pa ett sant har stalle. Aven om ungarna inte gillar flipper har dom nagot att gora. Det ar sadana har stallen som behovs for att fa atervaxt i hobbyn.

Stallet har en grym potential och jag ser fram emot att atervanda till sommaren nar det ar helt fardigt och dom har borjat kora turneringar. Rekommenderar det om ni skall till Texas Pinball eller andra events i sydvastra USA.
 

Nedan ar spellistan:

Addams Family Gold
A.G. Soccer-Ball
Apollo 13
Attack From Mars
Avatar
Batman Forever
Batman – The Dark Knight
Black Knight
Big Buck Hunter
Black Hole
Blackout
Black Rose
Brams Stoker’s Dracula
Bride of Pinbot
Caribbean Cruise
Checkpoint
Cirqus Voltaire
Class of 1812
Creature from the Black Lagoon
Cyclone
Cue Ball Wizard
Defender
Diner
Doctor Who
Eight Ball
Fire!
Fish Tales
Flash
Frankenstein
Fun House
Galaxy
Genie
Gilligan’s Island
Gorgar
Guns N’ Roses
High Speed II
Hook
Hula Hula
Independence Day
Indiana Jones
Indiana Jones: The Pinball Adventure
Iron Man
Judge Dredd
Jurassic Park
KISS
Lethal Weapon 3
Lightning
Lord of the Rings
Lost World
Mata Hari
Medieval Madness
Meteor
Monster Bash
Mousin’ Around!
NASCAR
NBA Fastbreak
Operation Thunder
Paragon
Pinbot
Pirates of the Carribbean
Police Force
Popeye Saves the World
Revenge From Mars
Rocky and Bullwinkle
Riverboat Gambler
Scared Stiff
Shrek
Simpsons
Simpsons Pinball Party
Sopranos
Space Invaders
Starship Troopers
Star Trek
Star Trek: The Next Generation
Star Wars
Star Wars Episode 1
Street Fighter II
Swords of Fury
Tales of the Arabian Nights
Taxi
Teenage Ninja Mutant Turtles
Terminator 2: Judgment Day
The Adventures of Rocky Bullwinkle & Friends
The Last Action Hero
The Who’s Tommy
Theatre of Magic
Twilight Zone
Twister
WHO dunnit
WWF Royal Rumble
X-Files
 

Sidor: 1 [2] 3