Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - matsholmquist

Sidor: [1] 2
1
Flippersnack / Hjälp Bert Karlsson att få ordning på flipperlagarna!
« skrivet: februari 15, 2019, 14:06:57 »
I samband med invigningen av "Tilt! - flipperspelens kultur och historia" på Västergötlands Museum i lördags i Skara närvarade Bert Karlsson. Han engagerade sig hårt i frågan om den reglering av flipperspel som idag förekommer i Sverige. I de två senaste programmen av sin "Berts värld" på Youtube har han nu publicerat sina inlägg. Han efterlyser information om hur lagarna kom till 1982 och vill även ha information om hur vi tror att man kan få rätsida på den befintliga lagstiftningen. Jag skall skicka honom den information som jag har. Men även Ni andra kan väl titta på inslagen och skicka honom den info som Ni har.

2
Hej!

Har tidigare berättat att Claes Johansson och jag tillsammans med Västergötlands Museum i Skara skall arrangera en utställning om flipperspelandet i Sverige. Från början trodde vi att utställningen skulle heta "ANDRA GÅNGEN TILT", men eftersom det nu blev "TILT! - Flipperspelens Kultur och historia" startar vi en ny tråd.
Utställningen, som är en del av museets hundraårsjubileum kommer att pågå ända fram till den 8 september, och invigs, som sagt, nu på lördag kl. 14.00. Utställningen behandlar bland annat följande:

- Flipperspelandets historia i Sverige (hur och när kom de första spelen hit, vilka var det som initialt spelade och vilka är det som spelar nu?)
- Press- och politikerdrevet mot flipperspelandet i slutet på 70-talet/början på 80-talet, som ledde till de lagar, som vi till stora delar fortfarande har idag
- Uppkomsten av dagens flippertävlande
- Uppkomsten av privata flipperhallar
- Tjusningen med att meka med flipperspel

En speciellt framtagen katalog på 40 sidor kommer också att finnas till försäljning.

Än en gång: alla är hjärtligt välkomna!

3
Köpes / Gammalt tomt kabinett
« skrivet: januari 13, 2019, 17:33:30 »
Hej

Till utställningen i Skara är Claes och jag på jakt efter ett gammalt tomt kabinett från ca 1965-1975. Artworken skall inte bestå av motiv utan endast av enkla linjer eller mönster. Finns det ett sådant i närheten av Göteborg?

Med vänlig hälsning

Mats
Tel 0704-97 31 91

4
Tävlingar / Skara Museum Pinball Cup 13 april 2019
« skrivet: december 08, 2018, 23:14:30 »
Hej!

I samband med att "TILT - flipperspelens kultur och historial" arrangeras på Västra Götalands Länsmuseum i Skara, har det framförts önskemål om att det skall arrangeras en tävling på museet - kanske den första flippertävlingen någonsin, som arrangeras på ett museum? Tävlingen kommer att arrangeras på fyra EM-spel och fyra Bally SS-spel och ha ett TGP på 100 %. Här kommer så alla uppgifter:

Datum: Lördagen den 13 april 2019

Tider: Kvalet pågår mellan 11.00-16.00. Därefter påbörjas slutspelet (då det är drop in-kval bör Ni komma tidigt, så att Ni garanterat är klara till 16.00!)

Max antal deltagare: 48

Adress: Länsmuseet, Stadsträdgården i Skara

Telefon: 0704-97 31 91

Startavgift: 100:- och i denna avgift ingår inte bara fritt inträde till utställningen (och museet i övrigt) utan också ett exemplar av utställningskatalogen samt middag i form av en paneng!

EM-spel: Air Aces, Far Out, Hot Tip samt Wizard
Bally SS-spel: Dolly Parton, Power Play, Space Invadors samt Star Trek
Reservspel (som också kommer att användas i slutspelet): Eight Ball samt Jack in the Box

Där så är möjligt, kommer EM-spelen att vara inställda på frikulor. På Bally SS-spelen erhåller man poäng i stället för frikula.

Regler: Man spelar i par. Alla deltagare spelar två serier á tre kulor på alla åtta spelen. Båda serierna räknas. Scorekorten lämnas in när man spelat färdigt samtliga spel (dock inte senare än 16.00)

Poängsystem: Pin Golf-regler (se utförligare beskrivning i inlägg #49).

Slutspel: 16 spelare (dock max 50 % av antalet anmälda spelare) går till slutspel. I slutspelet, där man möts i man-mot-man-matcher i bäst av tre matcher, är alla spel utlottade i förväg. Där möter nummer 1 i kvalet nummer 16, nummer 2 möter nummer 15 osv. Det är den högst kvalplacerade, som bestämmer om han/hon vill börja på första och tredje spelet eller ej.

Anmälan: Sker endast i den här tråden på SFS. I samband med anmälan behöver vi Ditt namn, Din tag samt Ditt IFPA-nummer.

TGP: 100 % (om jag inte räknat fel)

Hoppas att jag fick med allt. Om inte, så är det bara att fråga.

VÄLKOMNA!

5
Hej!

Bara några rader för att berätta att utställningen om flipperkonst, som Claes Johansson och jag arrangerade i januari, kommer att få en uppföljare. Vi blev nämligen tillfrågade av Länsmuseet för Västra Götaland (som ligger i Skara), om vi för deras räkning inte kunde arrangera en ny och bredare utställning. Den här utställningen, som kommer att ingå i deras hundraårsjubileum, kommer med andra ord inte bara att handla om flipperkonst utan om allt som har med det svenska flipperspelandet att göra, bland annat:

- Flipperspelandets historia i Sverige (hur och när kom de första spelen hit, vilka var det som initialt spelade och vilka är det som spelar nu?)
- Press- och politikerdrevet i slutet på 70-talet/början på 80-talet mot flipperspelandet, som ledde till de lagar, som vi till stora delar fortfarande har idag
- Uppkomsten av flippertävlandet och en skildring av hur framstående Sverige faktiskt är i denna kanske något udda sport
- Uppkomsten av privata flipperhallar
- Mekandet med flipperspel


Just nu arbetar Claes och jag med att förbereda utställningen. Bland annat skall vi tota ihop en ny och bredare utställningskatalog. Har ni synpunkter/önskemål om vad som borde vara med på utställningen, får ni gärna framföra detta i den här tråden. Jag kommer förmodligen också att återkomma om diverse frågor, som har med utställningen att göra.


Under utställningens gång kommer det också att arrangeras olika programpunkter - bland annat en tävling med 100 % TGP. Förmodligen kommer denna tävling att arrangeras i mars.


Utställningen kommer att pågå mellan den 9 februari och den 8 september.

6
Tävlingar / Super Classic Pinball Open & Bally Classic Open 4-5/1 2019
« skrivet: november 02, 2018, 16:14:22 »
Hej!

Så var det dags för den åttonde upplagan av Super Classic Pinball Open - tävlingen med enbart EM-spel. Dessutom samkörs den med Bally Classic Open, så att det handlar om två tävlingar vid ett och samma tillfälle. Reglerna är helt identiska jämfört med förra året - dock har vi från och med i år infört förskottsbetalning (men mer om det nedan).

När Ni anmäler Er, skall Ni inte bara uppge namn, tag och IFPA-nummer utan också vilket pass Ni vill spela (fredag 18.00, lördag 11.00 eller lördag 15.00). Om det börjar bli ont om platser kan Ni också skriva "Kvittar", så placerar jag in Er, där det finns lediga platser (annars förblir Ni bara reserver till just det pass Ni angivit). Som vanligt ber jag också de göteborgare, som har möjlighet därtill, att undvika lördagens 15-pass.

Här kommer så alla uppgifter:

Datum: Fredagen den 4/1 kl. 18.00 resp. lördagen den 5/1 kl. 11.00 och 15.00. Uppropet till slutspelet beräknas ske 19.30.
Observera att det inte är drop-in utan att alla börjar samtidigt!

Max antal deltagare: 72 (24 per pass)

Plats: Möbelgatan 1 i Mölndal. Det finns gott om gratis P-platser utanför dörren. Åker man kollektivt - dvs buss - heter hållplatsen Möbelgatan.

Telefon: 0704-97 31 91

Förtäring: Till en kostnad av 75:- erbjuds Möbelgatans numera klassiska paneng. Vill man vara säker på att få en portion bör man beställa detta i samband med anmälan. Annars finns korv etc att tillgå. Likaså finns en pizzeria + ICA-butik runt hörnet.

Spel Super Classic:
Bally: Air Aces, Aladdin´s Castle, Wizard
Gottlieb: Bronco, Dragon, Fast Draw, Jack in the Box & Out of Sight

Spel Bally Classic:
Black Jack, Eight Ball, Fathom, Harlem Globetrotters, , Power Play, Skateball, Space Invadors, Strikes & Spares & Viking

Frikulor: Där så är möjligt, kommer EM-spelen att vara inställda på frikulor.
I Bally Classic erhåller man poäng i stället för frikula.

Regler: Alla deltagare spelar två serier á 5 kulor på sex spel. Båda serierna räknas. Scorekorten lämnas in när man spelat färdigt samtliga spel.

Poängsystem: Linjär fördelning där medelspelaren får 50 poäng.

Slutspel: Uppropet till slutspelet beräknas ske ca 19.30. 24 spelare (dock max 50 % av antalet anmälda spelare) går till slutspel, där de åtta bäst placerade får gräddfil. I slutspelet, där man möts i man-mot-man-matcher i bäst av tre matcher, är alla spel utlottade i förväg. Där möter nummer 1 i kvalet numer 16, nummer 2 möter nummer 15 osv. Det är den högst kvalplacerade, som bestämmer om han/hon vill börja på första och tredje spelet eller ej.

Anmälan: Sker endast i den här tråden på SFS.

Startavgift: 250:- (för juniorer 100:-) som betalas via swisch till 0704-973191 (Mats Holmqvist) eller till Flipperkulans bankgiro 553-2767. För att vara säker på att få behålla sin plats i tävlingen skall avgiften vara betald senast den 21 december. Efter detta datum är det "snabbaste betalare" som gäller.

Vid avanmälan före den 21/12 återfås alltid inbetald startavgift.
Vid avanmälan efter den 21/12 återfås inbetald startavgift ifall den avanmälda deltagarens plats kunnat övertas av någon annan.

TGP: 92 %

Hoppas att allt kom med. Om inte, så är det bara att fråga.

VÄLKOMNA!

7
Tävlingar / Super Classic Pinball Open & Bally Classic Open 23-24/3 2018
« skrivet: januari 07, 2018, 22:23:46 »
Hej

Så var det dags för den sjunde upplagan av Super Classic Pinball Open - tävlingen med enbart EM-spel. I år återgår vi dessutom till att samköra den med Bally Classic Open, så att det återigen handlar om spela två tävlingar vid ett och samma tillfälle. Varje tävling kvalspelas numera på sex olika spel. Av tidsskäl är dessutom jokrarna borttagna.

När Ni anmäler Er, skall Ni inte bara uppge namn, tag och IFPA-nummer utan också vilket pass Ni vill spela (fredag 18.00, lördag 11.00 eller lördag 15.00). Om det börjar bli ont om platser kan Ni också skriva "Kvittar", så placerar jag in Er, där det finns lediga platser. Annars kan det hända, att Ni bara blir reserver till just det pass Ni angivit. Som vanligt ber jag de göteborgare, som har möjlighet därtill, att undvika lördagens 15-pass.

Här kommer så alla uppgifter:

Datum: Fredagen den 23/3 kl 18.00 resp. lördagen 11.00 och 15.00. Observera att det inte är drop-in utan att alla böjar spela samtidigt.

Max antal deltagare: 72 (24 per pass)

Plats: Möbelgatan 1 i Mölndal. Det finns gott om P-platser utanför dörren. Åker man kollektivt- dvs buss - heter hållplatsen Möbelgatan.

Telefon: 0704-97 31 91

Förtäring: Till en kostnad av 75:- erbjuds paneng till en kostnad av 75:-. Vill man vara säker på att få en portion, bör man beställa dett i samband med att man anmäler sig. Annars finns korv etc att tillgå. Likaså finns en pizzeria + ICA-butik runt hörnet.

Spel Super Classic:
Bally: Air Aces, Aladdin´s Castle, Wizard
Gottlieb: Bronco, Dragon, Fast Draw, Jack in the Box, Out of Sight, Soccer
Williams: Dealer´s Choice

Spel Bally Classic:
Black Jack, Eight Ball Deluxe, Fathom, Harlem Gloetrotters, Power Play, Skateball, Space Invadors, Strikes & Spares, Viking

Exakt vilka spel som kommer att används i kvalet resp. slutspelet bestäms när vi kommer längre fram.

Frikulor: Som vanligt kommer vi att försöka ställa in så många spel som möjligt på på frikulor.

Regler: Alla deltagare spelar två serier á 5 kulor på sex spel. Båda sererna räknas. Scorekorten lämnas sedan in när man spelat färdigt samtliga spel.

Poängsystem: linjär fördelning där medelspelaren får 50 poäng

Slutspel: 24 spelare (dock max 50 % av antalet anmälda spelare) går till slutspel, där de åtta bäst placerade får en gräddil. I slutspelet, där man möts i man-mot-man-matcher i bäst av tre matcher, är alla spel utlottade i förväg. Där möter nummer 1 i kvalet nummer 16, nummer 2 möter nummer 15 osv. Det är den högst kvalplacerade, som bestämmer om han/hon vill börja på första och tredje spelet eller ej.

Anmälan: Sker endast i den här tråden på SFS

Startavgift: 250 kronor (betalas på plats - antingen kontant eller med Swisch).

Rankingpoäng: Om vi räknat rätt skall det här upplägget ge 92 % i TGP i båda tävlingarna.

Hoppas att allt kom med. Om inte, så är det bara att fråga.

VÄLÖKOMNA!

8
Hej

Varför är det inte fler som uppmärksammat den vitala och ofta så rebelliska konst, som återfinns på så många av de gamla flipperspelen?

Detta var vi några som först undrade och som sedan bestämde sig för att försöka få en utställning om flipperkonst till stånd. Med hjälp av Konstnärscentrum Väst ar vi nu lyckats med våra föresatser och den 6 januari slår utställningen "Tilt! - en utställning om flipperkonst" upp sina portar för allmänheten i deras galleri på Erik Dahlbergsgatan 6 i centrala Göteborg.

På utställningen, som är den första av sitt slag i Sverige, kommer vi framför allt att visa upp backboxglas men även spelplaner, spelplansplaster, side art, flyers och hela flipperspel kommer att finnas till beskådning. Vi har också sammanställt en utställningskatalog på knappt 40 sidor. Det kommer också att finnas många och fina backboxglas till salu.

Den 4 januari kl 17-20 har vi dock ett vernissage för bland andra SFS:s medlemmar. Kan Ni inte komma då, är utställningen öppen 6-21 januari tisdagar till söndagar mellan 12-16. Det är dock bara på lördagar och söndagar, som jag eller Claes Johansson är på plats.

Har Ni några funderingar, får Ni gärna ställa frågor i den här tråden.

VÄLKOMNA

önskar

Mats & Claes

9
Hej

Som några av Er kanske redan vet, kommer Claes Johansson och jag i början på januari att på ett av stadens etablerade konstgallerier arrangera en utställning i Göteborg mellan 6-21 januari om flipperkonst (kommer snart en tråd om detta). Vi tror oss därför inte kunna kombinera detta med Super Classic i år. Men vi på Möbelgatan ger ingalunda upp denna tradition utan kommer tillbaka med förnyade krafter lite senare och då har vi också återgått till att samköra den med Bally Classic Open (kommer snart en tråd även om detta).

För att inte krocka med andra evenemang har jag också stämt av med andra tävlingsarrangörer hur deras planer ser ut. Och så här ser det ungefärligen ut på tävlingsfronten i södra och västra Sverige:

Början/mitten av februari: Matchstick  Open

Slutet av februari: Borås Classic

Slutet av mars: Super Classic Open & Bally Classic Open

Slutet av april: LPA Open


Skulle jag fått något om bakfoten, är det bara att rätta mig.

10
Hi

Here is the invitation to the 2017 EPC Satellite Tournament, which will be held in Mölndal just outside Gothenburg.

The tournament  is called MS Memorial after the distinguished Swedish pinball profile Markus Salo, who so sadly passed away earlier this year. During the years he helped us a lot - not only with repairing our games but also with our organization and much more. This is our tribute to him!

Rules: The players will be devided into two groups consisting of at most 24 players in each group (so the total amounts to 48 players). Each group will be playing at eight pinball machines (two electro mechanical games, two Bally SS from around 1980, two Williams WPC/System 11 and two DMD games). Each player gets two attempts on each machine and both attempts count. Each player also gets one joker, which he/she can use on any machine as he/she wants. The joker can only improve an earlier score (never worsen!).

The following games are intended to be used:

EM: Aztec, Dealer´s Choice, Fast Draw, Out of Sight  Wizard

Bally Classic: Black Jack, Dolly Parton, Harlem Globetrotters, Power Play & Strikes & Spares

Williams WPC/System 11: Bride of Pinbot, Comet, Dr Dude, Elvira & The Partymonsters & Space Shuttle

DMD: Dirty Harry Indy 500, No Fear, Shadow & White Water

On the EM machines and the Bally Classic machines five balls are played. On the other machines three balls are played.

On the following EM games it´s possible to get extra balls (and the extra balls are supposed to be played): Aztec, Dealer´s Choice and Wizard

The qualification will be played between 4pm - 9pm and the playoffs will start at 9pm. It´s drop-in qulification, so come early to ensure that you have played all your scores when the playoffs start at 9pm!

Score cards are handed in when all your scores are played (but not later than 9pm)

Scoring: Linear, where the average player on each machine gets 50 points.

Playoffs: 16 players advance to playoffs (eight players from each group). Head-2-head matches in best of 3 randomly selected machines. The higher seeded player decides the starting order.

Sign up: In this thread or via mail (address: see below). When you sign up, we need youur name, tag and IFPA #.

Fee: 200 SEK, cash on location

Ranking: 100 % TGP

Location: Möbelgatan 1 in Mölndal, Sweden. Entrance from the back yard. Big (and free!) parking lot just outside the door. The closest bus stop is also called Möbelgatan but has limited service. "Mölndals Bro" has many more lines and we can probably arrange some kind of pickup service.

Phone: +46 704 97 31 91 (Mats Holmquist)

Mail: mats.holmquist@mailbox.swipnet.se

I hope that´s everything. Otherwise questions can be asked in this thread or via email

WELCOME!

11
Tävlingar / Bally Classic Open 12/8 2017
« skrivet: maj 03, 2017, 21:31:33 »
Hej

I år kunde vi inte samköra Bally Classic Open med Super Classic Open, så nu kör vi den i stället separat.

Spelupplägget är identiskt med den senaste versionen av Super Classic Open. Först har vi ett kval på 13 olika spel, där man spelar en serie på varje spel. Dessutom erhåller man fyra jokrar, som får användas på valfria spel (och en joker kan aldrig försämra et kvalresultat utan bara förbättra). Därefter kör vi ett slutspel på 24 deltagare, där de åtta bästa erhållit en gräddfil.

När Ni anmäler Er, skall Ni inte bara uppge, namn, tag och IFPA-nummer utan också vilket pass Ni vill spela (kl 10.00 eller 14.00). Och vi ber också alla göteborgare, som har möjlighet därtill, att försöa undvika att anmäla sig till 14-passet.

Här kommer så alla uppgifter:

Datum: Lördagen den 12/8 kl 10.00 resp 14.00. Observera att det inte är drop-in utan att alla börjar spela samtidigt!

Max antal deltagare: 52 (26 per pass)

Plats: Möbelgatan 1 i Mölndal. Det finns gott om gratis p-platser utanför dörren. Åker man kollektivt - dvs buss - heter hållplatsen Möbelgatan.

Telefon: 0704-97 31 91

Förtäring: Även den här gången erbjuds paneng till en kostnad av 60:-. Vill man vara säker på att få en portion, bör man beställa detta i samband med att man anmäler sig. Dessutom kommer korv och bröd etc att finnas. Likaså finns en pizzeria + CA-butik runt hörnet.

Spel: Black Jack, Dolly Parton, Eight Ball, Fathom, Frontier, Harlem Globetrotters, KISS, Power Play, Skate Ball, Space Invaders, Star Trek, Strikes & Spares, Viking

Reservspel: Night Rider

Frikulor: Som vanligt kommer vi att ställa in spelen (där så går) på frikulor.

Regler:
Alla deltagare får spela en serie á fem kulor på varje spel. Dessutom får varje spelare fyra jokrar, som direkt efter kvalomgången får användas på valfria spel (och jokrarna kan, som sagt, endast förbättra resultatet - aldrig försämra). Scorekorten lämnas in när man spelat färdigt samtliga spel.
Poängsystem: linjär fördelning där medelspelaren får 50 poäng.
Slutspel: 24 spelare går till slutspel, där de åtta bäst placerade får en "gräddfil". I slutspelet, där man möts i man-mot-man-matcher i bäst av tre matcher, är alla spel utlottade i förväg. Där möter nummer 1 i kvalet nummer 16, nummer 2 möter nummer 15 osv Det är den högst kvalplacerade, som bestämmer om han/hon vill börja på första och tredje spelet eller ej.

Anmälan: Sker endast i den här tråden på SFS

Startavgift: 200 kronor (betalas på plats - antingen kontant eller med Swish)

Rankingpoäng: Om vi räknat rätt, skall det här upplägget ge 100 %.

Hoppas att allt kom med. Om inte, så är det bara att fråga.

VÄLKOMNA!

12
Tävlingar / Super Classic Pinball Open 6-7/1 2017
« skrivet: november 24, 2016, 21:33:22 »
Hej

Så var det dags för den sjätte upplagan av Super Classic Pinball  Open - tävlingen med enbart elektromekaniska spel.

De senaste åren har vi ju även kört en Bally Classic Open, men det klarar vi tyvärr inte av i år. Spelen var med i Halloween den 31/10, sedan i SM för en vecka och de måste nu ses över. Kanske (eller troligen) kommer vi att köra en separat Bally Classic Open senare under 2017.

Vi har också ändrat spelupplägget jämfört med tidigare år. I år kommer vi att genomföra ett kval på 13 spel, där man spelar en serie på varje spel. Dessutom erhåller man fyra jokrar, som får användas på valfria spel (och en joker kan aldrig försämra ett kvalresultat utan bara förbättra). Därefter kör vi ett slutspel på 24 deltagare, där de åtta bästa erhållit en gräddfil. Slutspelet avgörs sedan man-mot-man i bäst av tre matcher. Med detta upplägg får deltagarna lika mycket speltid i kvalet som tidigare år, men vi hoppas och tror att slutspelet kommer att gå snabbare, så att vi i år verkligen är klara vid senast midnatt.

När Ni anmäler Er, skall Ni inte bara ange namn, tag och IFPA-nummer utan också vilket pass Ni vill spela (fredag 18.00, lördag 10.00 eller lördag 14.00). Och vi ber också alla göteborgare, som har möjlighet till detta, att försöka undvika att anmäla sig till lördagens 14.00-pass.

Här kommer så alla uppgifter:

Datum: Fredagen den 6/1 kl. 18.00 resp. lördagen den 7/1 kl. 10.00 resp 14.00. Observera att det inte är drop-in utan att alla börjar spela samtidigt!

Max antal deltagare: 78 (26 per pass)

Plats: Möbelgatan 1 i Mölndal. Det finns gott om gratis p-platser utanför dörren. Åker man kollektivt - dvs buss - heter hållplatsen Möbelgatan.

Telefon: 0704-97 31 91

Förtäring: Även den här gången erbjuds paneng till en en kostnad av 50:-. Vill man vara säker på att få en portion, bör man beställa detta i samband med att man anmäler sig. Dessutom kommer korv och bröd etc. att finnas. Likaså finns en pizzeria + ICA-butik runt hörnet.

Spel: Med reservation för smärre förändringar kommer vi att använda oss av följande spel i kvalet:

Bally: Aladdin´s Castle, Hang Glider, Monte Carlo, Wizard

Gottlieb: Bronco, Dragon, Fast Draw, Jungle Queen, Magnotron, Out of Sight,

Williams: Aztec, Dealer´s Choice, Hot Tip

I slutspelet kommer vi sedan dessutom att använda oss av Air Aces (Bally) Jack In The Box (Gottlieb) samt Target Alpha (Gottlieb).


Frikulor: Som vanligt kommer vi att ställa in spelen (där så går) på frikula. Följande gäller:

Går ej att få frikula: Fast Draw, Magnatron & Out of Sight

Frikula enligt regelkortet: Air Aces, Aztec, Dealers Choice, Dragon, Hang Glider, Hot Tip, Jack in the Box, Jungle Queen, Monte Carlo & Wizard

Frikula enligt regelkortet SAMT via specialen: Aladdin´s Castle, Bronco & Target Alpha

Regler:
Alla deltagare får spela en serie á fem kulor på varje spel. Dessutom får varje spelare fyra jokrar, som direkt efter kvalomgången får användas på valfria spel (och jokrarna kan, som sagt, endast förbättra ett resultat - aldrig försämra). Scorekorten lämnas in när man spelat färdigt samtliga spel.
Poängsystem: linjär fördelning där medelspelaren får 50 poäng.
Slutspel: 24 spelare går till slutspel, där de åtta bäst placerade får en "gräddfil". I slutspelet, där man möts i man-mot-man-matcher i bäst av tre spel, är alla spel utlottade i förväg. Där möter nummer 1 i kvalet nummer 16, nummer 2 möter nummer 15 osv. Det är den högst kvalplacerade, som bestämmer om han/hon vill börja på första och tredje spelet eller ej.

Anmälan: Sker endast i den här tråden på SFS

Startavgift: 150 kronor (betalas på plats - antingen kontant eller med Swish).

Rankingpoäng: Om vi räknat rätt, skall det här upplägget ge 100 %.

Hoppas att allt kom med. Om inte, så är det bara att fråga.

VÄLKOMNA!


13
Flippersnack / Flippermusik ("Pinball Boogie" från 1954)
« skrivet: augusti 24, 2016, 22:42:31 »
Här kommer en länk med "Pinball Boogie" av och med Red Foley från 1954.

https://www.youtube.com/watch?v=Uz3PCrK5vFI

Känner Ni till mer flipperinspirerad musik?

14
Flippersnack / "Flippervideo" från 1945
« skrivet: augusti 24, 2016, 22:32:48 »
Hej

Hittade den här filmen på Youtube. Finns det någon som har förslag på andra musikvideos med flippertema? Länka gärna i så fall!

https://www.youtube.com/watch?v=msfF99pIQ1Q

15
Tävlingar / Halloween Classic & Modern 2016 29-30/10
« skrivet: augusti 23, 2016, 22:08:45 »
Hej!

Här kommer inbjudan till årets upplaga av Halloween Classic & Modern.

Tävlingen är egentligen två tävlingar - Halloween Classic på klassiska spel (ca 1976-1982) och dels Halloween Modern på 90-talsspel oc yngre.
Anmälningsavgiften avser båda tävlingarna och precis som förra året, kommer deltagarna att spela båda klasserna samtidigt.

Upplägget är i princip identiskt med förra årets. Dock kommer vi i år att ägna hela lördagen åt kval och sedan hela söndagen åt slutspel. Dessutom har vi utökat antalet spel men dragit ner på antalet serier per spel (så att upplägget blir identiskt med Matchstick Pinball Open). Slutspelet börjar 10.00 och skall förhoppningsvis vara klart runt 16.00.

När Ni anmäler Er, skall Ni inte bara ange namn, tag och spelarnummer utan också viket pass Ni vill spela (10.00, 14.00 eller 18.00). Har i inget spelarnummer, skriver Ni "ny". Jag ber alla göteborgare att av bekvämlighet inte anmäla sig till 18-passet utan att, om möjligt, välja något av de två andra passen (men är det inte möjligt, så får Ni självklart anmäla Er till 18-passet).

Här kommer så alla uppgifter:

Datum: Lördagen den 29/10 kl 10.00, 14.00 resp. 18.00 samt söndagen den 30/10 med start kl. 10.00.
Observera att det inte är drop-in utan att alla börjar samtidigt!

Max antal deltagare: 84 (28 per pass)

Plats: Möbelgatan 1 i Mölndal. Det finns gott om gratis p-platser utan dörren. Åker man kollektivt - dvs buss - heter hållplatsen Möbelgatan.

Telefon: 0704-97 31 91

Förtäring: Enklare förtäring finns att tillgå (varm korv samt gulaschsoppa). Dessutom finns ICA-butik + pizzeria runt hörnet.

Spel Classic: Black Jack, Fathom, Frontier, Power Play, Skate Ball, Strikes & Spares samt Viking. Reserver blir Mata Hari & Star Trek.

Kvalspel Modern: AC/DC, Metallica, Kiss (Stern), Scared Stiff, Fish Tales, Attack From Mars, Indy 500
Reserver och slutspelsspel: Beroende på dagsformen kan dessa variera.

Regler: Alla deltagarna får spela en serie á tre kulor (Modern) eller fem kulor (Classic) på varje spel. Dessutom får varje spelare två jokrar, som direkt eter kvalomgången får användas på valfria spel (jokrarna kan endast förbättra ett resultat - aldrig försämra!)
Scorekorten lämnas in när man spelat färdigt samtliga spel.
Poängsystem: Linjär fördelning där medelspelaren får 50 poäng.
Slutspel: 24 spelare går till slutspel (dock max 50 %), där de åtta bäst placerade får en "gräddfil". I slutspelet, där man möts i man mot man-matcher i bäst av fem spel, är alla spel utlottade i förväg. Där möter nummer 9 i kvalet nummer 24, nummer 10 möter nummer 23 osv. Det är den högst kvalplacerade, som bestämmer om han/hon vill börja eller ej.

Anmälan: Sker endast i den här tråden  på SFS

Startavgift: 250 kronor som betalas på plats (antingen kontant eller med Swish).

Rankingpoäng: Båda tävlingarna skall ge ett TGP på 100 %.

Hoppas att allt kom med. Om inte, så är det bara att fråga.

VÄLKOMNA!

AND HERE FOLLOWS THE INVITATION IN ENGLISH:

Here is the invitation to this years issue of Halloween Classic & Modern. The Classic one is also Sweden´s ECS-tournament this year.

It´s actually two competitions - Halloween Classic on older machines (1976-1982) and Halloween Modern on machines from the 1990´s and newer.
The fee includes both tournaments, and they are also played simultaneousley.

The qualifications will be played on Saturday, and the playoffs on Sunday. The playoffs will start at 10:00 and hopefully we are done around 16:00.

When you sign up, we need your name, tag, IFPA# and also which time slot you prefer (10:00, 14:00 or 18:00).


Date: Saturday 29 Oct at 10:00/14:00/18:00 and Sunday at 10:00
No drop-in, everybody plays at the same time!

Location: Möbelgatan 1, Mölndal, Sweden. Entrance from the back yard. Big parking lot just outside the door. The closest bus stop is also called Möbelgatan but has limited service. "Mölndals bro" has many more lines, and we can probably arrange some kind of pickup service.


Phone: +46 704 97 31 91

Food: We sell simple stuff like gulasch and hot dogs. (And drinks of course.) In 3 minutes walk you reach a pizza joint or a grocery store.

Classic machines: Black Jack, Fathom, Frontier, Power Play, Skate Ball, Strikes & Spares and Viking. Mata Hari and Star Trek are standing by in case of breakdown.

Modern machines: AC/DC, Mtallica, Kiss (Stern), Scared Stiff, Fish Tales, Attack From Mars & Indy 500

Rules: You get one try on each machine, 3 balls on modern and 5 on classic. You also get to jokers that you can use to improve a score (never worsen!) on any two machines. The jokers must be used right after your qualification round.
Score cards are handed in when all your games are played.
Scoring: Linear, where the average player on each machine gets 50 points
Playoffs: 24 players advance to playoffs, and top-8 get one bye. Head-2-head matches in best of 5 randomly selected machines. The higher seeded player decides the starting order.

Sign up: In this thread or via email: mats.holmquist@mailbox.swipnet.se

Fee: 250 SEK, cash on location

Ranking: 100%TGP, and European Championship Series points

I hope that´s everything. Otherwise questions can be asked in this thread or via email (same as above)

WELCOME

Sidor: [1] 2