Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Wiggy

Sidor: [1]
1
Köprelaterat / Slingshots-plaster till JP (data east) köpes
« skrivet: juli 02, 2018, 20:28:49 »
Någon som har?  :D

2
Köprelaterat / Airbrush-inköp
« skrivet: mars 09, 2018, 23:13:46 »
Ska inhandla mig en airbrush och en kompressor till att förbättra färg på spelplan och kabinett. Vad ska man köpa för nåt till det ändamålet?
Tänker mig hobbynivå, så inga galna priser.

Jula/Biltema har airbrush och kompressor för 1000-1400. Är det nåt som skulle passa till det jag planerar göra?
Sen har vidaXL ett par olika airbrush-paket, t.ex.: goo.gl/qRi8J2

Gissningvis är allt det här ungefär samma saker när det kommer till kvalitet..

Åsikter?

3
Hårdvara / Verktyg för nitar
« skrivet: december 12, 2017, 15:09:11 »
Håller på att greja med mitt WCS och har märkt att ganska många av de plaster jag ska byta ut har saker nitade fast på dom.
Tanken var att jag helt enkelt skulle skippa nitar och kör med bult och mutter. Problemet är bara att på vissa går dessa inte att använda, t.ex. på höger slingshot, där kulorna stöter in i bult och mutter.

Så hur gör ni med nitar i era spel? Finns det nåt verktyg man kan köpa som inte kostar skjortan?

4
Hårdvara / Sprickor i ramp & dekaler som släpper
« skrivet: november 23, 2017, 13:03:19 »
Skulle behöva lite tips angående mitt WCS.

1. Vänster ramp (uppe vid divertern) har ett par sprickor. Allt sitter där det ska men känner att jag skulle vela förstärka det hela innan det sprider sig eller blir värre än vad det är.
Vad kan göra för att fixa en hållbar lösning på det? Ett plus är väl om det inte ser helt förjävligt ut..

2. Har en del dekaler som håller på att släppa. Vad kan man göra för att fästa dessa igen? Lim? Tänker att det kanske gulnar med tiden..

5
Köprelaterat / Alternativ till QuikWood
« skrivet: oktober 27, 2017, 12:14:46 »
Jag ska installera några hole protectors (Cliffys) till mitt WCS. Hålen är rätt slitna så måste jämna ut dom innan jag kan lägga dit skydden, frågan är bara vad jag ska använda för att göra det.
Det vanligaste jag har sett folk använda är QuikWood (http://www.free-play.se/produkter/verktyg/quikwood-kemiskt-tra.html)
Typiskt nog så finns inte det i lager hos freeplay, så funderade ifall nån här använt någon annan form av kemiskt trä vid ett liknande jobb och fått bra resultat?

6
Hårdvara / Fundering kring rengöring av flipperspel
« skrivet: oktober 01, 2017, 07:22:43 »
Köpte mitt första flipper ever häromdagen, ett WC94. Allt verkar fungera som det ska, dock är det hög tid för en rengöring och vaxning.

Efter att ha kollat runt lite här, på pinside och diverse andra sidor angående vad för typ av grejer man ska använda vid en rengöring har frågorna snarare blivit fler än färre. Åsikterna är många och vad som egentligen fungerar är fasen inte lätt att veta. Ett problem till är att de flesta produkter som amerikanerna använder, bortsett från Novus, inte finns hos oss. Mean Green, Simple Green, Magic Eraser och allt vad dom nu heter..

Så vad använder ni när ni rengöra era spel?

Novus1 har jag förstått är bra för plaster. Gäller det även plaster som har dekaler? Vill ju inte att saker ska börja lossna.

Novus2 kan tänkas användas på spelplanen. Men känns onödigt att använda det ifall den bara är så där lite lagom skitig. Vad kan man annars använda? En del verkar använda olika typer av fönsterrengöring, typ Windex (Ajax för oss i guess) medan andra påstår att det är djävulen själv pga att det innehåller ammoniak.

Som vax tänkte jag pröva http://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/bilvard/polering-och-vax/bilvax/bilvax-629069/
Och för metal http://www.biltema.se/sv/Bilvard/Tvatt-och-Rengoring/Vax-och-lackvard/Metallpolish-2000033835/

Vad kan man använda för att rengöra kabinetten? Både inside och utsida.

Tips, åsikter tankar och idéer mottages gärna  :D

Sidor: [1]