Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Fred

Sidor: [1]
1
Hårdvara / Var sitter den lilla fjädern till jet bumpern
« skrivet: mars 18, 2019, 21:22:30 »
Jag håller på och totalrenoverar mitt TAF och monterar nu tillbaka bumprarna.

Jag har två fjädrar till varje bumper, men jag kan inte komma på var den lilla fjädern ska sitta.

Jag kan inte se dem på någon av mina bilder som jag tog när jag plockade isär spelet och de små fjädrarna finns inte i spelets manual eller sprängskisser.

Jag har inte heller hittat någon beskrivning på nätet som visar att det ska vara 2 fjädrar i bumprarna.

Är det någon som vet var den ska sitta?

2
Flippersnack / Vad är bäst, orginalskick eller ersätta med nyproducerat?
« skrivet: november 23, 2017, 12:44:43 »
Jag håller på och helrenoverar mitt TAF och har plockat ner det i till minsta skruv nu. Jag köpte spelet för ca 14 år sen och då kom det direkt från operating och var rätt skitigt och lite småslitet. Spelplanen var dock skyddad av mylar och har klarat sig rätt bra, och kabben har sina små repor här och där men är inte trasigt.

Jag funderar nu på att skicka spelplanen till Pinball Dreams i Tyskland för en total renovering och klarlackering. Är det någon som har några erfarenheter från dem?

Vad gäller kabben är den ordentligt skitig inuti och som sagt lite smårepig utanpå. Den är också lagad på insidan med en extra regel längs höger långsida då det verkar som om botten vid något tillfälle har lossnat på spelet. Vad gäller kabben är jag osäker på hur jag ska göra. Spontant skulle jag vilja slipa den invändigt och sen åter måla den svart på sidorna och sen med en ljusare färg i botten, typ grå. På utsidan funderar jag att försöka spackla igen reporna och måla dit färgerna igen. Alternativet är att köpa nya sidearts och byta på hela kabben.

Vad brukar vara vanligast och mest eftertraktat på marknaden när man ska renovera ett spel? Dvs ska man försöka behålla så mycket orginalfärger och delar som möjligt på spelet och endast byta ut sådant som är hopplöst trasigt eller ickefungerande eller ska man byta ut som mycket som möjligt mot nyproducerat för att få ett spel som är så "nytt" som möjligt?

3
Flippersnack / Flipperspelsutställning på Tekniska museet, kan det funka?
« skrivet: december 11, 2016, 21:48:53 »
För ett par år sen hade Tekniska museet i Stockholm en väldigt populär spelutställning som hette "Game On". På den fanns hela datorspelshistorien representerad med allt från Pong, C-64, Gamewatch, och Arkadspel till dagens senaste datorspel. Det mesta gick att spela och populärast av allt var den återuppbyggda Arkadhallen från 80-talet.

Det fanns även ett flipperspel med på utställningen, Pinbot.

Sen utställningen upphörde har massor av besvikna besökare kommit till Museet och förväntat sig att kunna spela gamla klassiker, bara för att snopet upptäcka att utställningen inte längre finns kvar.

Tror ni att en flipperutställning med hela flipperhistorien utställd och till stora delar spelbar skulle bli motsvarande succé på Tekniska museet?

Om museet skulle vilja ordna en sådan utställning, skulle det ens vara praktiskt möjligt att få tag i alla gamla spel och prylar då? Finns det t.ex. samlare i Sverige som skulle vilja låna/hyra ut sina klenoder till tekniska museet?

4
Hårdvara / TAF har strippat hela spelplanen på båda sidor
« skrivet: november 30, 2016, 08:46:45 »
Jag håller på och helrenoverar mitt TAF och har nu kommit så långt så att jag har tagit bort allt från spelplanen på båda sidor. Jag har även tagit bort mylaren och under den fanns en spelplan i nästan nyskick.

Det finns dock ett några mindre sprickor i lacken och märken på ett par ställen där mylaren inte täckte.

Vad är bäst att göra nu med spelplanen, bör jag sätta på ny mylar, lacka om den eller bara låta den vara? Jag kommer endast att ha det som ett hemmaspel.

Spelet var riktigt skitigt och har aldrig blivit ordentligt rengjort sen det togs ur operating för ca 14 år sen. Så jag har ett drygt jobb framför mig nu att rengöra alla delar plus kabinetten.

Men vilket är det effektivaste sättet att rengöra kabelhärvan på? Jag har låtit alla switchar och solenoider sitta kvar på den för att slippa löda om allt.

Tacksam för alla tips och råd jag kan få här.

5
Flippersnack / Beställa renoveringsfilmen av STTNG
« skrivet: oktober 18, 2016, 16:51:06 »
Jag undrar om det är någon här som vet hur man kan få tag i ett ex. av Pinballarks film där de renoverar STTNG?

Jag har varit inne på Pinballarks hemsida och skickat ett beställningsmail förra veckan enligt instruktionerna där men jag har inte fått något svar.

Eftersom den senaste uppdateringen på hemsidan tycks vara från 2011 blir jag osäker på om det fortfarande går att beställa filmen därifrån. Går det att få tag i filmen på något annat sätt annars?

6
Jag ska inom kort börja totalshoppa mitt TAF och har därför varit i behov av en s.k. Rotisserie, dvs en ställning som möjliggör att man enkelt kan vända på spelplanen när man meckar med den.

Jag har spanat en del på nätet och såg bl.a. Motala Arkadhalls spelplansbytestråd för TAXI här i forumet där de hade byggt en egen Rotisserie mha en ställning som fanns att köpa på Biltema. Denna ställning har dock utgått från Biltemas sortiment och det finns ingen motsvarande att köpa nån annan stans heller.

Så jag bestämde mig för att bygga en egen istället och resultatet kan ni se på bilden. Den blev väldigt stadig och gick snabbt att bygga. Jag funderar på att även sätt fast hjul under den för att kunna rulla runt spelplanen sen när jag börjar mecka.

Kostnaden för att bygga Rotisserien var endast ett par hundralappar för vinkelprofilerna och bultarna. Virket hade jag redan.


Sidor: [1]