Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - kello

Sidor: [1]
1
Hårdvara / Diod orientering på flipperspole (LOTR)
« skrivet: juli 25, 2018, 14:30:47 »
Satte i ny flipperspole i mitt LOTR (den gamla hade krympt så coilsleeven fastade och flippern fastade halvvägs ibland).

Den funkar bra men sen blev jag fundersam på om det fanns rätt/fel sätt att koppla plus/minus. Tänkte från början att en spole har ju ingen plus/minus men sen insåg jag att det sitter ju en diod på också. Så i detta fallet (LOTR standard edition, Stern White Star system) så spelar det nog roll. Vad jag förstått ska dioden hindra att back-spänning som bildas när spolen av-aktiveras går tillbaka till resten av kretsarna.

Bifogar en bild på hur den är inkopplat nu. Som sagt spelet funkar bra, men det känns som spolen sitter fel. Jag tror att strecket på dioden skall vara till plus (vilket jag antar är röda tråden). Vågar jag koppla om den eller ska man anta att allt är OK eftersom spelet funkar? Vad jag läst kan transistorer och annat ta stryk av spänningen som skickas tillbaka så det känns ju inte bra att ha den på fel håll.


2
Hårdvara / Indiana Jones mode start kulan hoppar ur
« skrivet: juli 19, 2018, 22:39:59 »
Har ett problem med mitt IJ (Williams) som varit med sen jag köpte det men tänkte ta tag i det nu.

När man skjuter i mode start hålet så hoppar kulan ur 4 ggr av 5, särskilt vid fullträff.

Det blir lite tråkigare att spela då eftersom man inte kan starta mode speciellt ofta.

Har försökt att sänka ner hålet lite men det verkar inte hjälpa. Om någon har något tips på fler saker man kan försöka så vore jag tacksam. :-)

3
Köpes / Iron Maiden
« skrivet: juni 07, 2018, 11:53:11 »
Antar att detta inte så är troligt, men om någon redan tröttnat på sitt Iron Maiden LE eller Premium så köper jag gärna det :-).

4
Hårdvara / VUK microswitch
« skrivet: augusti 21, 2016, 14:07:02 »
Någon som vet var man kan få tag i en microswitch för Stern VUK med vettig fraktkostnad? The Shire switchen på min LOTR har gått sönder. Verkar vara slut på free-play :-(.

http://www.free-play.se/produkter/spelplansdelar/switchar/ovriga-switchar/sternsegadata-east-vuk-vertical-up-kicker-fork-switch.html

5
Köpes / K/B: MM, TZ eller MB
« skrivet: juni 05, 2016, 18:44:59 »
Är intresserad av att köpa ett MM, TZ eller MB.
Har ett IJ och ett TOM som jag kan tänka mig byta som en del i affären om det är intressant.

6
Hårdvara / STTNG skruv till vänster drain
« skrivet: maj 15, 2016, 19:18:45 »
Mitt STTNG saknar en skruv vid vänster drain, se bifogad bild. Har kollat igenom manualen men inte hittat vilket part number den har. Någon som vet? En länk till free-play eller någonstans där den går beställa skulle vara bra också :-)

Sidor: [1]