Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - BeO

Sidor: [1]
1
Köprelaterat / Snart tillbaka i gamet
« skrivet: januari 31, 2018, 14:08:18 »
Hej gott folk!

Nu är det drygt 5 år sedan jag sålde mitt Dr Who pga flytt, och snart är det dags för nytt boende (igen) där jag äntligen kan ha plats för ett nytt spel. Men jäklar vad priserna har sprungit iväg... Inget nytt för er såklart, men en mindre chock för en annan vad ett Addams Family, Attack from Mars eller Theatre of Magic kostar idag.

Misstänker att jag får sikta in mig på de mindre populära, alternativt äldre spelen. Med en budget på kanske 20kkr, vad finns som är kul att spela? Tar mig gärna an ett spel som behöver en uppfräschning. Bytte alla lampor, gummin, flippers och lite annat smått och gott, plus en rejäl rengöring, på mitt Dr Who innan jag sålde det, och tyckte den biten var riktigt rolig. Så om renoveringsbehovet är på den nivån är det inga problem för mig. Spelplan utan för mycket slitage är dock nästan ett måste för mig, likaså hel grafik på kabinett/box. Den typen av renoveringsjobb vågar jag mig inte på ännu.

Får min nya lya först om några månader, så innan dess är inget köp aktuellt för mig. Men skulle vara bra att få lite tips i förväg så man har lite bättre koll när det väl kan bli aktuellt.

Tack på förhand!

/Mvh BeO

2
Säljes / S: Dr Who *SÅLT*
« skrivet: november 19, 2012, 12:14:50 »
Motvilligt lägger jag nu ut mitt Dr Who till försäljning.

Jag har haft spelet sedan slutet på 90-talet. Efter att hissen gick sönder för 10-11 år sedan har spelet stått som prydnad i vardagsrummet, alltså väldigt lite använt sedan det lämnade utställarmarknaden.

Först det dåliga: Skicket är ej mint, höger sida är solblekt. Lite kantstött här och där. Botten bågnar lite och behöver limmas, dock sitter det ihop bra så det håller inte på att rasa ihop :) mest ett estetiskt problem. En optoswitch på mini playfield fungerar ej.
Hissen fungerar ej som den ska, har den urplockad för tillfället. Myntinkasten är ej kompletta.

Finns det då något bra med spelet? Ja givetvis :)
Först och främst, det är ett Dr Who! (ja jag vet, vissa håller inte med mig om att detta är ett plus :p ) Spelplanen är nyligen rengjord. Den är i fint skick, inget slitage på grafiken. Alla lampor och flashers är utbytta. Samtliga gummin och plastposter utbytta. Även haft av och putsat upp ramperna och kretskorten undertill. Nya delar i flippermekanismen. Även flipprarna är utbytta. Displayen fungerar fint. Fint backglass. Nya drev i växellådan till hissen. Nya kulor. Ingen borrad front.

Varför sälja om jag nyligen lagt ner så mycket tid och pengar på det? Jo det är dags för flytt till annan ort, och jag kommer ej att ha plats för ett spel :( så antingen sälja till någon som vill fixa det sista eller sätta spelet i ett förråd någonstans tills jag hittar en större lya. Tänkte testa första lösningen innan jag börjar jaga förrådsplats :)

Spelet finns i centrala Kristianstad.


Pris? Ja just det, ett sådant ska man sätta också. 9000:-, då ingår några extra flipperspolar också :)

/Mvh
BeO

3
Flippersnack / Nytt Pro Pinball
« skrivet: augusti 17, 2012, 13:29:18 »
Detta kan bli hur bra som helst, Pat Lawlor och John Youssi hjälper Silverball Studios att skapa ett nytt Pro Pinball. Plus att de fyra gamla spelen i serien ska remastras.

Nyhetslänk till Pinball News

Finansiering via Kickstarter, håller tummarna för att det lyckas =)

4
Hårdvara / Hängande botten på kabinettet
« skrivet: juli 15, 2012, 11:35:55 »
Hur fixar man enklast en hängande botten? Infästningen  har släppt på höger sida på mitt Dr Who och nu hänger bottenplattan ner drygt en centimeter i höjd med trafon.

Räcker det att limma eller måste man skruva för att få det att hålla? Jag har tyvärr inte möjlighet att plocka isär hela kabinettet.

Vad rekommenderar experterna? :)

5
Hårdvara / Dr Who mini playfield
« skrivet: november 01, 2002, 14:38:55 »
Någon som är duktig på finmekanik? Jag har ett Dr Who som tyvärr inte fungerar till 100%.
Ett av dreven i växellådan som lyfter en del av spelfältet rensades på kuggar. Jag lyckades få tag på nya drev och fick hjälp med att pressa på dom på axeln. Problemet är nu att ett av dreven (kan inte säga vilket) inte sitter ordentligt fast utan roterar på axeln.

Finns det några bra metoder för att få det att sitta fast ordentligt? Jag har inte själv tillgång till utrustning för mer avancerad finmekanik (skruvmejslar och tänger, that's it :p ) så lösningar som inbegriper fräsning/borrning/lödning blir svårt att genomföra för min del.

Detaljbilder:

Växellåda med motor

Inuti växellådan

Det är drevet längst upp till vänster som är kasst.

Dreven som bråkar med mig

Om någon har ett likadant drev på axel liggande är jag givetvis intresserad av att köpa det, alternativt en komplett fungerande låda.

/BeO

Edit: länkarna vill inte fungera så jag får fixa dom ikväll... om ni ändå förstår vad jag beskrivit får ni gärna komma med förslag.

Edit x2: Förhoppnigsvis funkar länkarna nu

Sidor: [1]