Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Manta

Sidor: [1] 2
1
Flippersnack / Ojämna spel (Jack Bot & Surf n Safari)
« skrivet: februari 21, 2019, 18:34:18 »
Hej - ja- temat är ju gammalt. Men jag tänkte ändå be att få höra om nåt proffs eller halvproffs har tid att hjälpa en övningskörare på traven:

När jag nämnde för en tysk bekant som att jag bl.a. har Jack Bot och Surf n Safari på önskelistan över hemmaspel så sa han att jag skulle tänka på att dessa spel är väldigt ojämna i hur de belönar olika spelförlopp. I fallet Jack Bot ex. så kommer gambling-aspekten in som ett lite udda inslag. Kort sagt menade han att om jag räknade med att ha spelen som långkörare hemma för att kunna ha lite roliga tävlingar med kompisar m.m. så var dessa två titlar inte de bästa att gå på. Om hans påstående stämmer så är jag den förste att stryka dessa namn, eftersom jag nog skulle ha svårt att gilla ett spel som belönar ett halvrisigt spel högre i poäng än en finess-insats.

Hur ser ni på detta ?

P.S Att Gottliebs 90-talare hade halvdåligt rykte i detta hänseende visste jag sedan tidigare, men jag trodde inte att Jack Bot räknades som ett dåligt spel vid turneringar..?   Har tyvärr ej spelat något av dessa spel IRL.

2
Flippersnack / Stöddig patina.....
« skrivet: december 11, 2018, 13:58:54 »
Den här bilden kommer från en aktuell blocket-annons och jag har inte för avsikt att göra mig lustig över den. Men jag måste fråga er som sett större antal spel komma och gå under åren: Är detta nednötning av kulor enbart -eller har nån försökt sig på att grovrengöra spelplanen och misslyckats  ?

Jag håller själv på med en Gottlieb sextiotalare just nu som visar drygt 200 K på play-o-metern (om det nu stämmer) - men trots några små trärena fläckar ovanför flipprarna samt halvmåneformade nötningar runt några av bumprarna så är spelplanen förvånansvärt intakt, om än smutsig. Ifråga om nedslitna spel så förekommer några liknande exempel på pinside där ex. ett Flash såg förjä....t slitet ut. Är det vissa tillverkare och deras "coatings" som var särskilt känsliga för slitage - eller är detta exempel på någon som kört  med rostiga/ojämna kulor alldeles för länge ? 

Bild :3
Köpes / Bärhandtag till flipper
« skrivet: oktober 12, 2018, 17:51:02 »
Intresserad av ett par bärhandtag till flipper, av den typ som är ställbara i bredd.

4
Flippersnack / CV mer än bara eye candy ?
« skrivet: april 19, 2018, 09:50:39 »
Jag har tyvärr inte haft möjlighet att provspela CV, så jag frågar lite dumt :
Är det jämförbart med ToM  i spelstil. Båda är ju snygga som f-n, kanske dom snyggaste överhuvudtaget. Men det känns som att ToM förutom att vara kosmetiskt vackert även bjuder mycket och varierad spelglädje, trots att reglerna inte är dom djupaste. Är CV jämförbart i spelkänslan ?

Med vänlig hälsning Jörgen

5
Hårdvara / Ni som har erfarenhet av "shakers".....
« skrivet: februari 14, 2018, 19:54:32 »
Hej - och sorry för rookie-frågor, men det kan inte hjälpas:

När man kikar på äldre spel med shaker-motor, typ Apollo 13, Royal Rumble eller Gladiators, finns det där en större risk att halvrisiga/krispiga lödningar och kontakter s.a.s. skakar sönder och skapar trubbel i spelet pga shaker-motorn ?
Eller gör shaker-funktionen, såvitt ni kan bedöma, varken från eller till vad gäller spelets tillförlitlighet i tekniken ?

Tack på förhand.

6
Övrigt / Udda fråga.....men
« skrivet: februari 02, 2018, 10:46:40 »
ja, ibland ser man ju saker som väcker nyfikenhet. Inte minst på blocket som är en djungel av risker och udda grejer.
Just nu ligger det ute en annons på ett flipperspel i Stockholmsområdet, ett EM för några fåtal tusen, där den sista textraden i annonsen lyder "Kvitto måste skrivas på vid köp".

Det angår ju inte en Nicke Nyfiken som mig - men ändå: är detta ett udda fall eller har ni sett liknande annonser för andra grejer där SÄLJAREN insisterar på kvitto ?
Spontant vill ju såklart jag som köpare ha ett kvitto - givetvis. Men jag har aldrig upplevt att säljaren propsar på detta och ser inte heller vilket egenintresse han skulle kunna ha av den saken.

Trevlig helg till alla flipper-banditer ! 

7
Krånglig titel - men för att uttrycka det annorlunda; kan någon här ge något ytterligare exempel på moderna flipperspel där det ingår som en del av spelplanen att man ska träffa kulor eller klot som tillfälligt eller permanent utgör en del av spelplanen men som rör sig någorlunda fritt.

De jag känner till är

Junkyard (wrecking ball)
BDK (wrecking ball)

BSD (magnetkulan)
Circus Voltaire (bollen i spiralkonen)
CBW (biljardbollen längs mittskenan)Jag räknar såklart bort alla dom äldre EM och ev. EA-spel där man kan klippa till en captive ball i ett spår som endast kan röra sig på ett enda sätt, ex. Williams Jubilee eller Recels Underwater.

Räknar även bort den snurrande nedsänkta fotbollen i WCS som iofs klipper till spelkulan på ett oförutsägbart sätt, men själv stannar i ett fixerat läge.
Jättetacksam om någon kan addera på någon ytterligare titel till listan ovan, om det finns några.

Nyfikne Jögge


8
Flippersnack / Separata flipperknappar ? (- och en LED-fråga :-)
« skrivet: september 13, 2017, 12:15:43 »
Jag riskerar att lämna några värdiga bidrag till årets rookie-goes-dumb festival, men jag är så pass oförskräckt och
oslug så jag tvekar inte:

-   Finns det något modernt (DMD) flipper som har dubbla flipperknappar på ena sidan ?
Dvs där man styr den nedre flippern SEPARAT från den tredje/fjärde (övre) flippern ? Hittar ingen sökfunktion på den specialiteten på ex. IPDB.


-   Jag har googlat lite och letat efter en ”färgsimulator” där man kan se hur olika backglass ser ut med olika led-alternativ. Såvitt jag kan se finns det inget sådant – eller har ni tips på någon sida som har en sådan funktion eller provpalett ?

Stort tack på förhand / Jörgen

9
Hej !

Efter att ha haft några Sys11-titlar så tänkte jag härnäst växla upp ett snäpp och skaffa ett nyare flipper. Som det är nu så står valet mellan Roadshow, TZ, Ripleys och Sopranos.
Som ni ser är det alltså två drygt 20 års gamla Williams/Bally mot två upplagor från Stern med lite drygt 10 år på nacken.

Till er som har eller har haft just en låda från Bally/Williams från nittiotalet och någon halvnyare Stern att jämföra med : är det någon skillnad på dessa tillverkare för hemmaägaren som blir märkbar så att det exempelvis är mer svårmeckat vid eventuella fel på Stern än vad det skulle ha varit på Bally/ WMS ? 

Kort sagt, strular och spökar Stern-maskinerna mer än vad Bally/WMS-spel normalt sett gör  ?

10
Hårdvara / Fråga till Sys80-ägare......
« skrivet: februari 14, 2017, 13:04:41 »
Efter att ha cruisat runt lite bland Gottlieb-trådar på Pinside -men även på vissa google Groups - så måste jag konstatera att det finns en återkommande uppfattning att dessa Sys80-spel från Gottlieb kan vara mardrömmar att felsöka och meka med.
Är detta nåt som nån av er kan ge feedback eller tankar kring ?

I mitt fall, jag har bara amatörerfarenhet av Sys11 från Williams, så har jag  sneglat på "Bounty Hunter" och andra titlar från Gottlieb runt mitten och slutet av åttiotalet - men samtidigt haft dessa varningsklockor i minnet.

Är Sys80-generationen från Gottlieb mer sannolik att  börja spöka och krångla med svårtydda fel än ex. Williams titlar från samma tid ? 

11
Flippersnack / Allmän LED-fråga.
« skrivet: januari 19, 2017, 00:13:30 »
Eftersom jag är rookie så har jag inte vett att skämmas för eventuellt dumma frågor:

Vad är skälet till att vissa som hottar upp sina gamla spel ifråga om belysning (både äldre SS och WPC) väljer att sätta LEDs under spelplanen men inte bakom glaset i huvuddelen ? 

Jag har sett detta tillräckligt många gånger för att reagera på fenomenet.


Tack på förhand
Jörgen

12
Hårdvara / Head removal på ett sys 11 (Big Guns)
« skrivet: december 03, 2016, 22:21:06 »
Jag står inför att flytta ett Big Guns nedför en lite småknivig trappa och inser att avlägsnandet av backboxen hade underlättat enormt. Jag har kikat lite på

http://www.flippers.be/basics/101_remove_head_sys11.html


men tänkte ändå tacksamt flagga för tips från er som gjort liknande tidigare. Har aldrig själv tagit loss BB på ett spel tidigare. Vad tror ni om att man helt enkelt pluggar ut kontakterna i backboxen försiktigt (dokumenterar deras plats med ett par bilder, märker upp kontakterna respektive anslutningarna) och sen tar loss huvudet. Finns det några uppenbara risker med ett sådant projekt ?      Tack på förhand !


13
Flippersnack / Spelmodeller och deras vikter.
« skrivet: oktober 18, 2016, 12:07:08 »

Hej !
Man börjar bli gammal.
Jag är nästan säker på att det fanns en tråd här på SFS där frågan om olika spel och deras vikter togs upp. I samband med detta har jag för mig att det gick att klicka på en jättefin länk där någon hade katalogiserat från tidiga Solid State och framåt med angivna vikter på maskinerna.

Jag letar både via google och sökfunktionen här - men hittar inget. Finns det någon minnesgod figur som hjälpa mig och kanske till och med lägga till länken på nytt igen.

I mitt fall är det ett flertal gamla SYS9 och SYS11 som jag gärna hade velat få lite specs på.

Tack på förhand !!!! :-)

14
Hårdvara / Kortade ben - problem ?
« skrivet: oktober 13, 2016, 11:06:21 »
Hej !
No-clue killen tillbaka med frågor igen :-)
Jag har varit intresserad av att sätta upp mig på önskas köpa-listan för ett Big Guns (1987 Sys 11) ett tag.
Upptäcker dock nu att speleländet ju är cirka 209 cm högt. I mitt fall är det 4 cm för mycket för källartaket.


Är det möjligt/tillrådligt att laborera med kortare ben till det här spelet eller blir det knäppt ?

Jag tror att någon har sagt att man INTE ska sänka spelhöjden med den typen av förändringar eftersom det kan bli ett skumt och påfrestande läge för spelaren/ryggen ?

Är detta BS - eller ligger det någon sanning i det ?

Hälsningar
Jörgen

15
Köprelaterat / Utländska marknader (gammalt tema :-)
« skrivet: augusti 04, 2016, 12:34:37 »
Hej !
Jag kikade på en gammal intressant tråd här på SFS där bl.a COCS och M.S kommit med bra synpunkter och erfarenheter om vad som ibland kan vara att vänta när man köper flipperspel från olika delar av europa- alltså ifråga om skick.

Gammal tråd:
http://www.svenskaflippersallskapet.com/index.php?topic=15771.0

Jag har, och använder här gärna s.k. fördomar, kommit fram till att det är en ganska vanlig uppfattning att spel från ex. Spanien och Italien inte sällan har hanterats hårt och stått kvar i utställning mycket länge med sparsamma underhållsinsatser från utställaren. Riskerna här tycks vara rätt så stora- vilket dock kanske uppvägs av lägre priser.

Får jag i anslutning till dessa iakttagelser fråga er, finns det någon som har köperfarenheter via ebay eller liknande från områden som Holland, Österrike, Ungern osv ?

Går det att säga något generellt om utbudet och förväntningarna på dessa beg.marknader ?
Min erfarenhet från tyska privatsäljare är att dom ibland är några tusenlappar billigare än rådande-blocket priser, men istället också har en ganska förskönande inställning och beskrivning av bruks- resp. samlarskick. Har jag fått detta om bakfoten – eller ligger det något i påståendet ?

Ber redan om överseende på förhand, eftersom många av er proffs tar sig för pannan och säger ”inte nu igen”……om dessa halvdiffusa frågeställningar. :-)Sidor: [1] 2