Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Manta

Sidor: [1]
1
Krånglig titel - men för att uttrycka det annorlunda; kan någon här ge något ytterligare exempel på moderna flipperspel där det ingår som en del av spelplanen att man ska träffa kulor eller klot som tillfälligt eller permanent utgör en del av spelplanen men som rör sig någorlunda fritt.

De jag känner till är

Junkyard (wrecking ball)
BDK (wrecking ball)

BSD (magnetkulan)
Circus Voltaire (bollen i spiralkonen)
CBW (biljardbollen längs mittskenan)Jag räknar såklart bort alla dom äldre EM och ev. EA-spel där man kan klippa till en captive ball i ett spår som endast kan röra sig på ett enda sätt, ex. Williams Jubilee eller Recels Underwater.

Räknar även bort den snurrande nedsänkta fotbollen i WCS som iofs klipper till spelkulan på ett oförutsägbart sätt, men själv stannar i ett fixerat läge.
Jättetacksam om någon kan addera på någon ytterligare titel till listan ovan, om det finns några.

Nyfikne Jögge


2
Flippersnack / Separata flipperknappar ? (- och en LED-fråga :-)
« skrivet: september 13, 2017, 12:15:43 »
Jag riskerar att lämna några värdiga bidrag till årets rookie-goes-dumb festival, men jag är så pass oförskräckt och
oslug så jag tvekar inte:

-   Finns det något modernt (DMD) flipper som har dubbla flipperknappar på ena sidan ?
Dvs där man styr den nedre flippern SEPARAT från den tredje/fjärde (övre) flippern ? Hittar ingen sökfunktion på den specialiteten på ex. IPDB.


-   Jag har googlat lite och letat efter en ”färgsimulator” där man kan se hur olika backglass ser ut med olika led-alternativ. Såvitt jag kan se finns det inget sådant – eller har ni tips på någon sida som har en sådan funktion eller provpalett ?

Stort tack på förhand / Jörgen

3
Hej !

Efter att ha haft några Sys11-titlar så tänkte jag härnäst växla upp ett snäpp och skaffa ett nyare flipper. Som det är nu så står valet mellan Roadshow, TZ, Ripleys och Sopranos.
Som ni ser är det alltså två drygt 20 års gamla Williams/Bally mot två upplagor från Stern med lite drygt 10 år på nacken.

Till er som har eller har haft just en låda från Bally/Williams från nittiotalet och någon halvnyare Stern att jämföra med : är det någon skillnad på dessa tillverkare för hemmaägaren som blir märkbar så att det exempelvis är mer svårmeckat vid eventuella fel på Stern än vad det skulle ha varit på Bally/ WMS ? 

Kort sagt, strular och spökar Stern-maskinerna mer än vad Bally/WMS-spel normalt sett gör  ?

4
Hårdvara / Fråga till Sys80-ägare......
« skrivet: februari 14, 2017, 13:04:41 »
Efter att ha cruisat runt lite bland Gottlieb-trådar på Pinside -men även på vissa google Groups - så måste jag konstatera att det finns en återkommande uppfattning att dessa Sys80-spel från Gottlieb kan vara mardrömmar att felsöka och meka med.
Är detta nåt som nån av er kan ge feedback eller tankar kring ?

I mitt fall, jag har bara amatörerfarenhet av Sys11 från Williams, så har jag  sneglat på "Bounty Hunter" och andra titlar från Gottlieb runt mitten och slutet av åttiotalet - men samtidigt haft dessa varningsklockor i minnet.

Är Sys80-generationen från Gottlieb mer sannolik att  börja spöka och krångla med svårtydda fel än ex. Williams titlar från samma tid ? 

5
Flippersnack / Allmän LED-fråga.
« skrivet: januari 19, 2017, 00:13:30 »
Eftersom jag är rookie så har jag inte vett att skämmas för eventuellt dumma frågor:

Vad är skälet till att vissa som hottar upp sina gamla spel ifråga om belysning (både äldre SS och WPC) väljer att sätta LEDs under spelplanen men inte bakom glaset i huvuddelen ? 

Jag har sett detta tillräckligt många gånger för att reagera på fenomenet.


Tack på förhand
Jörgen

6
Hårdvara / Head removal på ett sys 11 (Big Guns)
« skrivet: december 03, 2016, 22:21:06 »
Jag står inför att flytta ett Big Guns nedför en lite småknivig trappa och inser att avlägsnandet av backboxen hade underlättat enormt. Jag har kikat lite på

http://www.flippers.be/basics/101_remove_head_sys11.html


men tänkte ändå tacksamt flagga för tips från er som gjort liknande tidigare. Har aldrig själv tagit loss BB på ett spel tidigare. Vad tror ni om att man helt enkelt pluggar ut kontakterna i backboxen försiktigt (dokumenterar deras plats med ett par bilder, märker upp kontakterna respektive anslutningarna) och sen tar loss huvudet. Finns det några uppenbara risker med ett sådant projekt ?      Tack på förhand !


7
Flippersnack / Spelmodeller och deras vikter.
« skrivet: oktober 18, 2016, 12:07:08 »

Hej !
Man börjar bli gammal.
Jag är nästan säker på att det fanns en tråd här på SFS där frågan om olika spel och deras vikter togs upp. I samband med detta har jag för mig att det gick att klicka på en jättefin länk där någon hade katalogiserat från tidiga Solid State och framåt med angivna vikter på maskinerna.

Jag letar både via google och sökfunktionen här - men hittar inget. Finns det någon minnesgod figur som hjälpa mig och kanske till och med lägga till länken på nytt igen.

I mitt fall är det ett flertal gamla SYS9 och SYS11 som jag gärna hade velat få lite specs på.

Tack på förhand !!!! :-)

8
Hårdvara / Kortade ben - problem ?
« skrivet: oktober 13, 2016, 11:06:21 »
Hej !
No-clue killen tillbaka med frågor igen :-)
Jag har varit intresserad av att sätta upp mig på önskas köpa-listan för ett Big Guns (1987 Sys 11) ett tag.
Upptäcker dock nu att speleländet ju är cirka 209 cm högt. I mitt fall är det 4 cm för mycket för källartaket.


Är det möjligt/tillrådligt att laborera med kortare ben till det här spelet eller blir det knäppt ?

Jag tror att någon har sagt att man INTE ska sänka spelhöjden med den typen av förändringar eftersom det kan bli ett skumt och påfrestande läge för spelaren/ryggen ?

Är detta BS - eller ligger det någon sanning i det ?

Hälsningar
Jörgen

9
Köprelaterat / Utländska marknader (gammalt tema :-)
« skrivet: augusti 04, 2016, 12:34:37 »
Hej !
Jag kikade på en gammal intressant tråd här på SFS där bl.a COCS och M.S kommit med bra synpunkter och erfarenheter om vad som ibland kan vara att vänta när man köper flipperspel från olika delar av europa- alltså ifråga om skick.

Gammal tråd:
http://www.svenskaflippersallskapet.com/index.php?topic=15771.0

Jag har, och använder här gärna s.k. fördomar, kommit fram till att det är en ganska vanlig uppfattning att spel från ex. Spanien och Italien inte sällan har hanterats hårt och stått kvar i utställning mycket länge med sparsamma underhållsinsatser från utställaren. Riskerna här tycks vara rätt så stora- vilket dock kanske uppvägs av lägre priser.

Får jag i anslutning till dessa iakttagelser fråga er, finns det någon som har köperfarenheter via ebay eller liknande från områden som Holland, Österrike, Ungern osv ?

Går det att säga något generellt om utbudet och förväntningarna på dessa beg.marknader ?
Min erfarenhet från tyska privatsäljare är att dom ibland är några tusenlappar billigare än rådande-blocket priser, men istället också har en ganska förskönande inställning och beskrivning av bruks- resp. samlarskick. Har jag fått detta om bakfoten – eller ligger det något i påståendet ?

Ber redan om överseende på förhand, eftersom många av er proffs tar sig för pannan och säger ”inte nu igen”……om dessa halvdiffusa frågeställningar. :-)10
Köprelaterat / Köpa ett icke-fungerande Gottlieb.
« skrivet: april 26, 2016, 16:20:08 »
Hej !
Kort och dumt; jag har i bekantskapskretsen fått kontakt med en kille som drivit hotell tidigare i Tyskland.
Han har låtit mig veta att det finns ett gammalt flipperspel med titeln "Cactus Jacks" i källaren som togs ur drift för att det "inte fungerade" för ett flertal år sedan. Som jag fattar det måste det vara Gottliebs flipper från 1991 han menar. Jag har anmält köpintresse och väntar på att få bilder - men tänkte redan nu höra. Förutsatt att spelplan och backglass inte är helpaj
(spelet ser kosmetiskt bra ut enligt killen) är det riskabelt att ge sig på ett trasigt Gottliebs. På många forum varnas man för att just Gottliebs är svårmeckade - särskilt för glada amatörer..........
Om man utgår från att nånting är alltvarligt paj med elektroniken/CPU:n, är - i ert tycke - ändå värt att betala och transportera hem spelet till Sverige.
Vad är rimligt att ge för en sådan här låda - på chansning ?

Tack på förhand.

11
Flippersnack / Borrat/oborrat ?
« skrivet: april 21, 2016, 15:39:11 »


Hej !
Jag avslöjar mig snabbt som rookie (igen) och undrar hur man ska tolka annonser om flipperspel som är ”oborrade”.

Vad betyder att spelet är borrat el. oborrat ?
-   Förändringar på spelplanen ?
-   Har det något med frontluckan att göra ? , dvs. borrhål efter att någon forcherat ett låst spel utan nyckel eller installerat ett nytt lås på spelet ?

Fråga två; finns det någon tumregel på hur marknadsvärdet ska skilja på ett borrat mot ett oborrat spel ?

Tack på förhand - och även för tålamodet med oss mindre vetande  ::)

12
Köprelaterat / Feedback på säljare/köpare tråden
« skrivet: april 18, 2016, 11:40:11 »

Förlåt på förhand till moderatorn om jag missat något - ta i så fall gärna bort min tråd. Jag sitter här nästan nykter och med brillorna på; men jag hittar tamigsjutton inte den gamla tråd som jag vill minnas fanns på SFS innan forumet bytte utseende; en lång tråd med feedback mellan köpare och säljare.

Tack om ni kan länka till detta om tråden finns kvar någonstans. Jag kommer ingen vart via sökfunktionen.

13
Övrigt / Grafiktryck till fd "ölskylt"
« skrivet: oktober 01, 2014, 14:04:41 »
Hej !
Jag tänkte fiska efter lite tips och kanske ännu hellre varningar.

Efter att jag nu har tiggt till mig en gammal långsmal Spendrupsskylt med belysning á la bardisk så har jag helt enkelt tänkt ersätta den gamla ölreklamen som ligger mellan den vita bakplasten och den genomskinliga ytplattan med någon fräsig arkad- eller flipperspelsgrafik och sen hänga upp det i gubbrummet för att kasta lite lekfullt ljus över höstdeppet….

Det jag nu tänkte fråga om rör själva framställningen av färgtrycket som ska sättas i skylten:

Har någon av er gjort något liknande och kan ge rekommendationer vem som kan ordna sådana saker för rimliga pengar och allra viktigast kanske, med god kvalité  ?  

Av mina tidigare sökningar på området, framförallt på amerikanska och tyska forum har jag fastnat för denna firma :

http://www.gameongrafix.com/artwork-design-services.php

Är det någon här som har haft att göra med dem i något sammanhang ?

Tacksam för tips !

14
Köprelaterat / Snuskiga spel ur rökiga miljöer ?
« skrivet: september 29, 2014, 12:34:29 »
Hej !
Rookien med de sällsamma frågorna här igen:-)

Ni som har erfarenhet av att köpa spel från ex. Tyskland andra europeiska länder som varit uppställda i rökiga barer m.m. - har ni någonsin fått tag i ett spel som ni efteråt har haft svårt att rengöra från nikotin-stanken ?

Jag har hört talas om folk som sålt spel vidare för att det inte har gått att få bort röklukten från låda och box.
Ligger det någon sanning i detta och hur svårt kan det vara att göra så att ett sådant spel, om det nu är i bra skick annars, luktar neutralt igen ?


Har någon här erfarenhet av "snuskiga" spel ?
Tack på förhand/ J

15
Flippersnack / Första anskaffningen - barnvänlig ?
« skrivet: mars 18, 2014, 09:34:13 »
[f+]Vilken häftig och omfattande community !!
Här är en absolut beginner från Södern.

Den här frågan är troligen lite för dum för att egentligen ställa – men som nyregistrerad kanske jag kan skydda mig bakom nybörjarens alibi.
Jag håller på att läsa in mig på dessa underbara maskiner och har hittills aldrig ägt en själv, bara provspelat som liten grabb på det glada åttiotalet och senare någon gång som värnpliktig på nittiotalet (Adams Family). Nu är jag förälder till tre småttingar, två killar i tidig skolålder och en lite yngre tjej. Min direkta tanke är att inom närmaste året/åren köpa hem ett enkelt och prisvänligt flipper som i första hand kan bli en liten nöjespunkt för barnen (långtidsprojektet är ett något häftigare spel till mig själv – men där bygger jag fortfarande på finanserna).
Förutom den uppenbara frågan som alla ekonomiträngda måste ställa, dvs. bästa bruksvärde för lägsta pris, så kommer nu med hänsyn till just småttingarna en kanske lite mer annorlunda fråga.

Fullt medveten om att maskinerna egentligen är designade för användning av vuxna och ungdomar så frågar jag sonika följande. Kan någon tipsa mig om en bra äldre maskin som kan tänkas vara extra rolig för  yngre barn utan att vara för komplicerad och som inte är alltför intensiv i ljud och ljus-effekter –dvs. där flashandet och ljudeffekterna kanske är lite mildare än de mest intensiva spelen och  därigenom skonar juniorernas öron och ögon lite grann. I sammanhanget är jag även tacksam för namn på maskiner som, om nu detta är möjligt, brukar ha lågt reparationsbehov – kanske någon modell med inte alltför avancerade specialeffekter. Ska tillägga att jag kan umgås rätt obehindrat med vanlig verktygslåda och enklare mekaniska problem. Däremot är finelektronik ännu oprövad mark – även om jag är beredd att lära mig.

Sådär – jag säger stort tack på förhand för eventuella varningar och tips.
Hälsningar från
Skåne/Manta [/f+]

Sidor: [1]