Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - realpingo

Sidor: [1]
1
Med anledning av Skriv ett brev till lotteriinspektion-tråden så efterlyser jag här följande:

DU som skapat/startat/ansvarat för någon form av EVENT/UTSTÄLLNING där FLIPPERSPEL varit del av eventet, och detta helst skett i samband med, eller under översyn av, din KOMMUN - vänligen svara här på dessa frågor (eller i PM):

1. VAD var det för event? Beskriv kortfattat vad eventet handlade om.
2. VAR var eventet (plats i kommunen, vilken stad/ort och vilken kommun).
3. NÄR var eventet (vilka dagar/tider, månad, år).

4. Vad hade DU för funktion? (Det är bra om jag kan få ditt fullständiga namn och mailadress också för uppföljning.)

5. Medverkade någon från din kommun i ANSVARET för eventet, eller medverkade de som besökare?
6. VILKA från kommunen medverkade? (Och om du har mailadress/tfn-nummer så bifoga det tack.)

7. Vilka flipperspel fanns på plats, och/eller hur många?

8. Fanns det någon åldersgräns, eller var detta ett uttalat barn/ungdomsprojekt?Anledningen varför jag vill veta ovan är på grund av att Finansdepartementet i sitt förslag till ny Automatspelslagstiftning uppenbarligen tittar på Lotteriinspektionens förslag om registreringstvång och fortsatta avgifter. Detta förslag finns i sin helhet i LI:s skrift från 2012. Det förslaget hänvisar till prop 1989/90:46, vilken i sin tur hänvisar till prop 1981/82:203. Denna hänvisar i sin tur till Kommundepartementets skrift "Kommunal kontroll över spelhallar", Ds Kn 1981:19 (i sin helhet i 1981/82:203).

Om vi kan visa att spelutställning har fungerat i kommunerna, med kommunernas goda minne, är det enklare att argumentera emot de slutsatser som dras i Ds Kn 1981:19, och därmed har vi större möjlighet att få igenom en fullständig avreglering när Finansdepartementet offentliggör sitt nya lagförslag.

Debatt/diskussion kring lagen dras lämpligen i ovan tråd.

TACK för svar!

/ Pingo2
Tjena,

Har skrivit en del om det här projektet tidigare, men väljer att starta en ny tråd då det är ett specifikt fel, samt var nåt år sen sist.

Displayerna visar fel siffror, och dessutom en del lite fade:ade. Credit-displayen visar inget alls.
Displayerna är HELA. De är testade i ett annat spel.
Bytte nyss Z16 och Z17-chippen - så de kan det inte vara.
Därför anar jag att det helt enkelt är spindelchippet som styr displayerna som nu är rökt?
Eller kan det vara nåt annat fel som är möjligt att laga?

Om spindelchippet är kass - är det nån som har ett helt MPU-kort till salu för en rimlig peng (rimligt är pris betydande under Pascal Janin-kort).
Annars är jag mycket villig att byta bort det här mot nåt annat - börjar ärligen tröttna på Gottlieb System 1.

Spelet funkar utmärkt i övrigt. Jordningar dragna, nya kablar/kontakter, power-kortet helt ombyggt, rengjort och så vidare... Det är grymt mycket jobb nedlagt på det här spelet - alldeles för mycket.

Förslag?

/ Pingo

3
Bytes / Honey - Williams, 1972 EM
« skrivet: september 26, 2012, 20:53:09 »
Vill byta mitt HONEY-flipper mot ett 80-tals SS med nån ramp. Spelar inte så stor roll vad det är, och jag kan även ta defekt om det inte är FÖR trasigt. :)

HONEY-flippret fungerar och lampor är bytta på de flesta ställen. Några få socklar är glappa och måste bytas (kan skicka med). Inställt på frispel. Funkar bra förutom posten i mitten av flipprarna som åker upp för ofta - har inte kunnat lokalisera vad som är problemet, men det enda som sker är att det blir lättare. :-)

Skraffigt kabinett, men spelplan och glas är fina. Vid bumprarna och nåt mer ställe på spelplanen finns nån defekt, och glaset har ett par få skrap - i övrigt mycket fint!

Nu rengjort överlag och har nya gummin. Benen ej original. Bultar och lås är NYTT. Bakboxen saknar lucka.

Det är ett väldigt roligt spel så får jag inte det bytt så behåller jag det. Inte intresserad av pengar egentligen, om jag inte får nåt fetingbud förstås. ;)
4
Säljes / LED-lampor, BA9s, 120st NYA VITA
« skrivet: augusti 09, 2012, 17:14:00 »
Säljer 120 stycken LED-lampor med bajonett/BA9s-fattning.
Dessa är VITA och de är HELT NYA.

Jag har provat tre stycken i mitt EM-flipper men det blir inte alls som jag vill ha det. Funkar nog mycket bättre i ett nyare flipper.

De är VITA, tycker de går lite åt det svagt blåa hållet (kallt ljus), och jag är ute efter det gula gamla glödlampeljuset såklart. :)

De är lite "riktade" uppåt, men det kanske man kan åtgärda med en färgklick på toppen om det blir för aggresivt? Vill inte exprimentera. Det är inte de där "no-flix" utan "vanliga".

BUD! eller BYTE, se nedan.

Kan skicka med post, då tillkommer frakt.

BYTER dock ännu hellre mot 120 stycken vanliga glödlampor för Williams EM-flipper (#44 eller vad de kallas).

Så här ser de ut:

5
Säljes / S: Criterium 1975, EM, Recel
« skrivet: augusti 08, 2012, 16:26:53 »
Kollar av läget om det finns intresse. BUD isåfall.
CRITERIUM 75, EM.

Uppdatering sen tidigare. Bilder finns nu.
Kabinettet har fler törnar än jag trodde, men färgen är ändå fin. Mest smuts. Finns skrapmärken. Har tydligen haft en såndär spärr över myntluckan också.Myntluckan i sig är OK. Spelplanen är fin och har bara väldigt få/små skrap.Glaset är väldigt fint, förutom två skrapmärken i nederkanterna.Alla kulor finns (fyra stycken), gummin saknas. Glas över spelplan saknas. Ben finns med två bult i varje, och de ser bra ut. Känner inte igen typen, så jag antar att det är originalben (släta). Tre bult till toppbox, en saknas. Baklucka finns, men låset är kass och låset till myntluckan saknas.

En plast saknas också - den i mitten över de tre låsta kulorna. I övrigt ser det komplett ut, inklusive elschema.

Spelet gick nyss igång, men myntikastet kortslöt (nån wire var av där) och då slog det av! Har inte kollat om nån säkring gått.
Uppdatering: säkring gått. Skall bytas.

Står i förråd.

Planen är egentligen att få igång, rengöra och fixa till, men om nån vill lägga bud på det så varsågod.

6
Bytes / BYTES: JK-kab och PC mot EM
« skrivet: augusti 03, 2012, 00:16:48 »
Kollar av läget lite för att se om nån är intresserad.

Jag har JK-kab med 19"-monitor, Jamma, fyra-knappars. Fräscht kabinett och bra monitor.

DOCK är chassi-kortet till monitorn knäppt! Jag får inte sync. Det beror troligen på att nån av kondingarna är trasig. Har försökt löst problemet, men börjar tröttna, därav denna annons. :-/

Ingår i bytet gör isåfall också en PC-burk med 250Gb HD, 2Gb RAM, AMD-processor (glömt vilken, det är en hyfsat fräsch 64-bitars), bra moderkort och en sjysst låda med 350W-trafo.

PLUS detta ingår en J-PAC och ett ARCADE-VGA-grafikkort! Värdet på bara detta ihop är minst tusenlappen.

Jag vill byta mot ett hyfsat EM-flipper som du kör till mig i Dalarna. Jag är inte bra på att bära, men om du har en snubbe till med så klarar vi det nog. :-) Ett Solid state är okay det med.

Alla kablar etc medföljer såklart. Även ett billigt tangetbord   mus.

Frågor, släng i tråden. Har installerat ca 40-50 spel, mame och Hyperspin, så får du syncen att funka så har du en riktigt riktigt bra låda. Ser INTE fram emot att bli av med den, men börjar tappa sugen på att den inte går igång, och flipper lockar mer just nu.

(Samma annons som Arkadtorget.)

7
Flippersnack / Bally Nip-it manual sökes
« skrivet: september 03, 2013, 20:03:22 »
Hjälper en bekant med hans NIP-IT. Flipprarna är lite "sega", men det mesta funkar. Ball-in-play avancerar dock inte. I övrigt mest rengöring.

Jag misstänker själv att det är en underhållsfråga, med skitiga kontakter - och när jag kände på flippermekanismen så är den lite "hängig", så en genomgång löser nog de flesta problemen.

En manual vore finfint - någon som har en PDF?

Något man ska tänka på med just detta spel?

Den där krokodilarmen - hur är den tänkt att funka egentligen?

/ Pingo

8
Flippersnack / Lagstiftningen, Lotteriinspektionen etc.
« skrivet: juli 07, 2013, 15:39:51 »
Hej alla,

Det finns ett gäng trådar om det här ämnet, men jag kände att det behövdes en ny för just det som jag berättar här.

För ett par dagar sedan översände jag ett mail till samtliga riksdagsledamöter. Gensvaret var positivt från ett par ledamöter från Folkpartiet samt Moderaterna. Jag har inte fått några negativa svar.

Jag har också varit i kontakt med Svenska spelcenter som också arbetar aktivt för förändringar för i stort sett samma syfte - men då för främst LAN-spel. Lagens definition om "förtröelsespel" angår oss dock alla.

Spelcenter efterlyser dock uttalande mer från en organisation eller liknande i frågan, mer än från privatpersoner, även om det också har betydelse. Om någon/några är intresserade av detta så kontakta gärna mig och/eller Svenska Spelcenter.

I nästa inlägg är mitt brev till riksdagsledamöterna i sin helhet, och i inlägget efter är pressmeddelande från Svenska spelcenter.

/ Pingo

9
Hårdvara / Flera problem, Gottlieb TOTEM (1979)
« skrivet: oktober 06, 2012, 18:47:03 »
Har precis fått in ett Gottlieb Totem, men har många problem. Hoppas nån Gottlieb System 1-guru kan komma med lite idéer. :)

När jag fick det dansade en liten 20mm-säkring omkring i kabinettet. Den måste ha fallit bort från säkringshållaren i spelplanen som ska ha en 2A eller från Power-supply-boardet där det ska vara en 1A. Nu kom tyvärr den säkringen bort, så jag vet inte vilket typ det var.

När spelet slogs på först så slogs GI på spelbordet på - men backboxen var HELT mörk.

Jag bytte en säkring i spelplanen (en 2A) men fick ingen mer effekt.

Dock vid sidan av power-supplysen så hittade jag en säkringshållare till som var en 1A.

När jag satte dit en 1A där och slog på fick jag precis samma fenomen som ovan, MEN högtalaren började spraka och knastra rejält. Dessutom började den lilla trafon låta riktigt illa och bubbla!! Se bifogad bild - vid fyrkanten satt säkringen och vid ringen bubblade något ut!  Självfallet slog jag genast av och körde inte igång med den säkringen i igen.

När spelet slås på UTAN 1A-säkringen vid power-boardet så händer inget mer än att GI på spelbordet slås på.

Att lägga i mynt och få credits funkar inte. Alla kontakter är kollade i backboxen, och i övrigt verkar inget konstigt.

Vad är felet/felen?


10
Flippersnack / Lagstiftning och branschen idag
« skrivet: september 05, 2012, 19:36:07 »
Hej alla,

Om jag förstått det hela rätt så är Lotteriinspektionen tillsynsmyndighet idag och tillstånd kostar från 2300 och uppåt, plus 200 i månaden i inspektionsavgift. Är detta korrekt?

Ni som är i branschen och ställer ut spel eller har spel utställda - hur är det idag jämfört med för tio år sedan, och jämfört med 20-30 år sedan?

Det finns ju oerhört få spel utställda idag (även arkadspel), men intresset verkar det ju inte vara något fel på med tanke på att det ordnas VM och Sverige idag har inhemsk datorspelsproduktion. För mig verkar det som att det finns ett intresse och att ungdomar idag skulle kunna få ett intresse, bara det fanns spel ute.

Det verkar samtidigt som om lagstiftningen och Lotteriinspektionen är de största käpparna i den här branschens hjul.

Har jag fel eller hur är det egentligen idag?

11
Hårdvara / Högupplöst bild på Criterium 75 plast?
« skrivet: augusti 12, 2012, 22:15:17 »
Nån som kan ta en högupplöst bild på den här plasten? Gärna mått i millimeter också. Ämnar se om jag kan göra en själv. :)  Om nån har en till salu kan ju det vara intressant också förstås.(Var det inte nån som för övrigt sökte en högupplöst bild på ett HONEY-glas? Jag kan möjligen producera en backlight-film med Honeyglaset om det fortfarande behövs.)

12
Hårdvara / Kan nån förklara den här myntluckan? (Criterium 75 EM)
« skrivet: augusti 11, 2012, 23:17:41 »
Den här myntluckan sitter i mitt Criterium 75 (EM). Den har en vit plastbit lös, och det ser ut som om den är avbruten (syns inte på bilden då man ser plastbiten från sidan). Detta är i översta röda ringen på bilden.

Den vita biten har två lödhål med två kablar: en vit/röd och en svart.

Sedan är en annan kabel lös (färg?) i den nedre röda.Hur är det här tänkt att funka egentligen? Kan tillägga att huvudsäkringen blåstes när de lösa kablarna kortslöt mot myntluckan.

Tur nog var inte huvudsäkringen av den här typen, som jag fann på annan plats i kabinettet:

13
Hårdvara / POST-problem, Honey (1972)
« skrivet: augusti 08, 2012, 23:22:08 »
Efter att jag bytt gummin i HONEY-spelet så märkte jag att "Down Post"-knappen (i mitten, strax ovanför flipprarna) inte reagerade. Jag öppnade och såg att kontakten inte låg an riktigt när knappen trycktes in. Jag böjde ett bleck något, och därefter reagerar knappen fint.

DOCK så åker Posten (den runda grunkan som lyser mellan flipprarna) UPP varje gång den åker över knappen "Advance 1 to 5" (i mitten i överkant på spelet) OCH när den åkt över DOWN-POST-knappen. Åker den över Down-Postknappen och Posten är uppe, så åker den ner för att omedelbart åka upp igen.

Den verkar åka upp varje gång den åker över någon av 1,2,3,4,5-knapparna på sidorna också.

Detta gör att Posten är uppe i princip mest hela tiden. Jag har inget kopplingsschema så jag har lite svårt att felsöka.

Det verkar inte vara några andra fel. Jag ser inga problem med blecket jag böjde.

14
Hårdvara / Halvdöd flipper, Williams Honey 1972
« skrivet: juli 30, 2012, 15:06:28 »
HJÄLP!

Mitt fina "nya" flipper verkar ha ballat ur. :(

Vänstra flippren är knäpp. Den "halkar ner" under utgångsposition, och trycker man på den så åker den upp endast några millimeter. Det "låter" som det ska (det surrande ljudet jag vant mig vid är detsamma som tidigare), men det händer liksom inget.

Nu har den "fastnat" i mittenposition.
Se bild:


Vad göra? Jag får besök under morgondagen, så det vore kul att ha det igång i veckan. Någon i Dalarnaområdet som har koll och kan vara behjälplig?

TACK på förhand!!

Sidor: [1]