Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jesper

Sidor: [1] 2 3
1
Hårdvara / Backglass repro?
« skrivet: juni 07, 2010, 12:01:11 »
Hejs!

Har fått tag i ett Bally Wulff Motrodome från 1986. Spelet är i riktigt bra skick, sånär som på backglasset som har gått i tusen bitar.

Verkar vara svårt att få tag i ett nytt, dock. Jag har dock tillgång till ett från en annan maskin, så hur gör man enklast och bäst en kopia?

/J

2
Köprelaterat / Motordome, backglass
« skrivet: juni 02, 2010, 13:03:31 »
Hejs!

Dax o göra comeback som flipperspelsägare efter ett längre uppehåll...

Jag har fått tag i ett Bally Motordome från 1986 som saknar backglass. Så min fråga är enkel... Någon som vet vart man kan få tag på ersättning?

/Jesper

3
Flippersnack / Bally Wulff Motordome, värde?
« skrivet: december 07, 2005, 10:05:24 »
Hejs!

Jag har en kompis som har ett Bally Wulff Motordome från 86-87. Spelet är i mycket bra skick, dock inte allra värsta samlarskick. Men spelplanen är näst intill felfri, inga trasiga plaster, har för mig att kabinetten är oborrad och har bara någon liten defekt i övrigt på det och nån liten flaga saknas i backglasset. För tillfället funkar inte vänster nedre flipper, men en ny spole skall införskaffas.
Frågan är helt enkelt hur mycket stålars han kan få för det om han vill sälja det?

Länk till spelet på ipdb: Länk

Tack,

/Jesper

4
Övrigt / Hög "Vill-ha"-faktor
« skrivet: februari 25, 2005, 12:50:32 »
Kanske lite som att svära i kyrakn, men jag vet att det finns en del arkad-rävar här på forumet oxå.

Kolla in denna Länk!

Klickar du på bildtexten kan man ladda ner lite filmer o se skapelsen in-action.

Nackdelen i det hela är att man måste punga ut mellan $10 000 till $30 000... :(

/J

5
Köpes / World Cup Soccer '94 Säljes
« skrivet: september 20, 2004, 11:51:22 »
Hejs!

Nu säljer jag mitt WCS.

Spelet är i bra skick, men oshoppat. Dom fel som finns är dom som brukar finnas på detta spel. Mao några trasiga plaster o lite skavanker runt kopparna. För tillfället är 3 switchar inte fungerande, men skall kolla på dom. Bilder finns HÄR!

Pris: 9 000:-

jesper@kinnas.com
0709-491 491

/Jesper

6
Köpes / B: WCS
« skrivet: februari 27, 2004, 10:36:35 »
Hejs!

Funderar på att byta mitt WCS 94. Spelet är i fint skick, dock ej shoppat. Kända fel:

* tre plaster trasiga (dom som brukar vara trasiga på WCS: vänster slingshot, Header o tackle)

* kopparna är något slitna i kanterna (ej farligt, dock)

* kabinettet är borrat

Är du intresserad och har något roligt williams/Bally 90-talare, maila mig på:

jesper@kinnas.com

Bilder: www.kinnas.com/wcs
/J

7
Flippersnack / Lokalförsäkring
« skrivet: februari 14, 2004, 13:22:49 »
Hejs!

Jag gissar att det är flera pinheads som ställt sina spel i någon sorts lokal. Om ni nu är några stycken, hur har ni då löst försäkrningsfrågan? För de flesta hemförsäkringar verkar inte gälla. Tips och förslag?

/J

8
Flippersnack / Mums?
« skrivet: november 15, 2003, 11:10:16 »
Hejs!

Om man nu skulle vilja köpa ett LOTR så är ju momsen en post som man gärna skulle vilja slippa betala... Vad skulle krävas för att slippa den? Och om man är några stycken, kan man starta nån sorts förening och på så sätt slippa momsen oxå?

/J

9
Hårdvara / WCS-94, gummin
« skrivet: oktober 25, 2003, 16:32:20 »
Hejs! (igen)

Har gått igenom manualen för WCS-94 utan att hitta stoleken på alla gummin i spelet. Någon som har en förtevkning på detta inklusive rätt färg?

/J

10
Hårdvara / WCS-94, fotbollen
« skrivet: oktober 25, 2003, 16:31:14 »
Hejs!

Har införskaffat mig ett WCS-94, och bollen för ett himla oväsen. Någon som har tips för hu man kan få den tystare, och hur f-n plockar man isär den?

/J

11
Övrigt / Jukebox
« skrivet: oktober 23, 2003, 15:47:57 »
Hejs!

En kompis till mig funderar på att försköna sitt hem med en jukebox. Tips på handlare som säljer sådana önskas! Gärna på webben. Och ja, vet att man kan söka på blocket. Tips på bra hemsidor om jukeboxar mottages varmt oxå!

/Jesper

12
Flippersnack / Vart faen tog benen vägen?
« skrivet: oktober 21, 2003, 19:03:59 »
Eller hur lätt är det att flytta ett flipperspel?

Hejs!

Nu i helgen idkade jag och matsod lite byteshandel. Han fick mitt TS och jag hans WC94. Nedan följer en lite berättelse om våra upplevelser. Eventuella personangrepp är skrivna med glimten i ögat… :-D

Söndag eftermiddag kl 15:00 satt jag lite lätt förbryllad i min bil och undrade var matsod egentligen bodde någonstans, hans adress är minst sagt annorlunda. Men jag hade fått hygglig vägbeskrivning, så när jag ringde visade det sig att jag stod inom synhåll från hans hem. Jag parkerade bilen, och matsod mötte upp. Jag blev ledd in till ett litet förråd, och där inne stod 2 st WC94. Jag kikade över ”mitt” exemplar, och provspelade lite. Vi konstaterade ganska snabbt att liksom mitt Shadow så var inte spelet i Olle-bra skick utan mera i KGB- eller Pinballark-bra skick. Kort sagt helt OK!
Då var det bara att hämta min nyinköpta säck-kärra, städa undan i matsods trånga förråd så att vi över huvud taget skulle kunna få ut spelet. Vi pallade upp spelet, av med benen och la dom på ett strategiskt ställe. En rem runt back-boxen, och upp på högkant. In med säck-kärran (skulle nog pumpat hjulen först…). Vägen upp till den väntande bilen ser ut så här: ut genom trång dörr, direkt en tvär sväng (en mur ivägen), man måste ducka för taket på förrådet, och ner för en grässlänt som lutar betänkligt i sidled. Därefter upp för Mölndals brantaste backe, och in i bilen.
Hem till Partille. Lämpar av WC94 halvvägs till köket. Konstaterar att det nog är smartast att hänga på benen på WC94, när vi konstaterar att benen ligger kvar i Mölndal på det där strategiska stället. Vid det här laget är vi lite trötta o slitna, och vid varje liten skada vi hittar på kabinett, eller när vi lite oförsiktigt krockar med nån kant undrar vi vad Olle hade sagt om det hela. Vi tyckte det var väldigt roligt just då iaf…
Yeye, ner med TS i bilen, iväg till Mölndal igen. Lite läskigt att köra ett 120 kilos flipperspel i brant nerförsbacke, tur att man väger nästan ett deciton… Upp för grässlänten gick över förväntan, men det kan bero på att jag fyllt på lite luft i däcken… Den trånga svängen gick som en dans. Till och med Olle hade varit stolt över den. På med benen igen (nix, vi glömde inte dom i Partille), och spelet fungerar! Gött!
Nu skall matsod på ett möte (hmmm…), så jag plockar upp mina ben, och beger mig hemåt. Eftersom det var söndag kväll kände jag att jag nog inte kunde störa någon för att få hjälp med flipperspelet. Men med hjälp av en avsågad innebandyklubba, en del svett, ett par stolar och lite böcker lyckades jag faktiskt få spelet på plats!

Vad vill jag få sagt med detta? Ingen aning, faktiskt! Jo, kanske det faktum att jag gjort mig av med mitt TS och har ett WC94 istället. Ganska cool lock på detta spel också, faktiskt!

/Jesper

13
Flippersnack / The Simpsons angående flipperspel...
« skrivet: augusti 06, 2003, 14:52:07 »
Hejs!

Satt hemma och kikade på ett avsnitt med The Simpsons häromdan, och hörde då ett underbart litet citat (fritt översatt): Sideshow Bob angående TV: "TV har förstört mer barns liv än Syfilis och flipperspel tillsammans!"

Skrattade ganska gott åt detta...

/J

14
Flippersnack / 2 bra dagar (med temporär formsvacka)
« skrivet: augusti 02, 2003, 01:35:23 »
Hejs!

Dom som inte tycker om lite skryt kan sluta läsa nu...

Dessutom gäller detta inte i jämförelse med KGB och ni andra super-duper-lirare...

MEN...

Jag har efter mina förutsättningar haft 2 grymt bra flipperdagar.

Var på Liseberg, åkte Balder (kul som f-n!), Kollade på Carl-Einar Häckners varieté, och sedan bar det av till spelhuset. (jag vet, taskig prioritering, men jag hade polare med mig). TSPP var upptaget, så jag lirade lite Championship Pub. Ganska boring... När sedan TSPP blev ledigt la jag i en femma, likaledes gjorde en kompis. Jag knackade spelet, men inte han. Eftersom jag ville spela vidare, men mina polare ville lämna Liseberg, så blev jag kvar vid TSPP (naturligtvis). Kom in i ett enormt flyt, spelade i en och en halv timme, och behövde inte mata in några mer pengar i maskinen! Levde på frispel helt enkelt. Lyckades dessutom starta Alien Invasion 2 gånger (visste dock inte vad man skulle göra... :-D) , samt Mystery Spot (hysteriskt kul, men kände mig lite fånig när jag stod och flippade med korslagda armar...) Hamnade 2:a på listan (ovan nämde KGB var GC naturligtvis). Hade naturligtvis SFS-tröjan på mig!

Idag var jag och lirade lite T3, gick åt h-vete... :-o

Kom hem, putsade lite på mitt TS, och bestämde mig sedan för att lira lite. Efter ett par dåliga omgångar fick jag upp lite flyt. Och vilket flyt sedan! Lyckades starta Final Battle på första kulan! Ibland kan man bli lite förbannad på TS, men idag gjorde det mig lycklig!

Yeye, nog med skryt nu! Ha en bra dag! (eller 2)

/J

15
Hårdvara / Flipprarnas vinkel
« skrivet: juli 22, 2003, 11:12:43 »
Hejs!

Har spelat lite TOTAN nu under semestern, ganska trevligt spel. Själv har jag ett TS som jag shoppat själv, och då bytte jag även ut delarna av flipprarna under spelplan. Efter att ha spelat TOTAN har jag märkt att vinkeln på flipprarna är mycket större på det spelet (och de flesta andra spel) än vad jag har på mitt (gäller alltså när jag aktiverar flippern). Knappt så att bollen rullar tillbaka i mitt fall. Några tips och knep för hur jag kan få lite bättre vinkel?

/J

Sidor: [1] 2 3