Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - COCS

Sidor: [1] 2 3 ... 42
1
Köpes / Flipper kopes eller hyres i Kungalv
« skrivet: maj 08, 2015, 11:03:58 »
Inget innehåll

2
Köpes / Ingen rubrik
« skrivet: maj 06, 2015, 22:02:55 »
Inget innehåll

3
Köpes / Ingen rubrik
« skrivet: maj 06, 2015, 16:19:22 »
Inget innehåll

4
Säljes / Flipper- och Arkadspel billigt (bråttom)
« skrivet: mars 20, 2014, 17:41:48 »
Flipper- och Arkadspel billigt (bråttom)

Snabba beslut här, för spelen skall packas i helgen och kommer att finnas för avhämtning i Arboga (4,5 mil från Örebro) fr.o.m. tisdag nästa vecka.

Spelen är från en f.d. utställare i Norrland. Han har nu haft spelen ståendes på ett lager länge, men dom är enligt uppgift kompletta, i fint skick och fungerar. Jag har köpt flera gånger av honom och spelen har oftast varit i fint skick och bra billiga priser. Jag har tyvärr ingen plats och dessa skall väck nu. Titta på listan och se om det finns spel av intresse. Spelen levereras som sagt till Arboga (Örebro) på måndag nästa vecka och kan avhämtas där under nästa vecka enl. ö.k.

Spelen säljes ENDAST flera st. i ETT paket. Man måste inte köpa alla (alla får för övrigt inte plats i bilen från Norrland), men om det skall vara meningsfullt, så får man köpa åtminstone tre arkadspel och om man vill, ett eller flera flipper. Flipperspelen säljes ENDAST under förutsättning att även tre arkadspel säljs samtidigt. Arkadspelen är billiga och kan köpas styckvis om det gäller dubbel sitdown och utan tvång att köpa flipper. Ni kan vara flera att dela på köpet, men en får samordna köpet, det går inte att flera olika ringer mig, för jag hinner inte.

Fundera på vad du / ni är intresserad av, tala med dina kompisar och räkna ihop ett bud på dom sakerna, så skriver du här vad du är intresserad av och vad du vill betala. Du kan ge ett lågt bud, men skambud är ingen idé eftersom det tar tid och kostar att hantera transporten. Jag prioriterar en person / personer som jag vet jag kan lita på, så inte spelen blir ståendes ohämtade. Jag kommer att begära en handpeng som lämnas kontant eller sätts in på mitt konto.

Har du frågor, så skriv din fråga här i tråden. Är frågan ?akut? för ditt bud, kan du prova ringa mig.

Flipper:
Amigo (Bally)
Demolition Man (WMS)
Super Straight (Sonic)

Arkad små:
Off Road, ståupp-kab (den med 3 rattar)
Road Blast, ståupp-kab
T2, ståupp-kab

Arkad stora:
Cruis?n World, dubbel sitdown
Touring Car, dubbel sitdown
Mega 33 med Tekken 3 (33 tums bildrör) ca 1,5 meter långt

Ett tyskt bordsfotboll, gammalt från mitten av 1960-talet

4 st. JK kabinett med spel i;
Super Mario
Tetris
2 x fotbollsspel

2 st. JK kabinett utan spel i

Mvh Christian

5
Säljes / Bally 1986 Lady Luck säljes till bud
« skrivet: juni 12, 2013, 17:03:06 »
Bally 1986 Lady Luck säljes till bud

Hej

System: 6803

Ett Lady Luck måste bort från ett förråd i nästa vecka. Finns i Göteborg. Har stått där i mer än 10 år oanvändt utan spelplansglas (glaset finns inte), så räkna med mkt smuts / damm och även batterisyra på kortet och alla andra mystiska fel som finns på 6803. Även displayerna som kan ha läckt ut gasen. Det köptes från Cherry-företagen av den tidigare ägaren. Spelet går ej att starta, är dött. Det står INTE på sina ben, men jag antar att benen finns. Toppglaset är tillsynes helt och spelplanen ser OK ut i skicket. Jag har bara sett bilderna jag har, ej inspekterat det, men det skall vara komplett. Finns i Majorna, ungefär vid Mariaplan.

Den som ger högst bud kan köpa det och OBS hämta det i nästa vecka. Blir eventuella bud för låga, så blir det kanske ingen affär och då vet jag inte vad som händer.

Det finns tyvärr ingen möjlighet att titta på spelet före köp, då ägaren inte har tid att visa det. Låter ju lite trist, men jag har försökt själv, så det blir lite som att köpa en lott :-)

Jag har 4 st. bilder på spelet som kan skickas till den som är intresserad. Jag ber er skriva ert bud i denna annons (jag skriver inte ut anonyma bud åt er). Maila mig inte frågor, men jag svarar på frågor ställda i denna tråd, fast det finns väl inte så mkt att fråga om.

Den som vill hjälpa mig lägga ut bilderna på en länk, får gärna göra det, jag vet inte längre hur man gör.

Tänkte att buden avslutas vid ca 12:00 nu på söndag, bud inkomna efter 12:30 kommer i andra hand. Ange namn och tel.nr, så att säljaren kan kontakta er.

Mvh Christian

BILDEN NEDAN ÄR FRÅN ipdb OCH INTE DET AKTUELLA SPELET.


6
Övrigt Säljes / Bra flipperbil kombi säljes - i toppskick!
« skrivet: juni 08, 2013, 22:01:29 »
Hej

Skall nu sälja min Ford Mondeo Ghia X = topputrustad (har dessutom även stor original inbyggd pek-navigatorskärm). Jag har ägt den flera år och skött om noggrant.

Den lastar alla flipperspel med fälld backbox utom Capcom som är lite för högt.

Är servad 100% på Ford, pedantiskt skött och ser mer eller mindre ut som ny. Nybesiktad utan anmärkning.

Jag har kört den på under 0,65 liter per mil, men vid blandad körning tar den förstås lite mer, men är ändå billig att köra. Helförsäkring är också ganska billig.

Bra tillfälle om du vill ha en mycket bra, ekonomisk och välskött bil där allt fungerar och ser ut som nytt.

Vid intresse, välkommen att ge ett bud.

Se annons på länken nedan!

Mvh Christian

Bra flipperbil kombi säljes - i toppskick!

7
Övrigt / Flipper kopes eller hyres i Kungalv
« skrivet: maj 08, 2015, 13:15:56 »
Har förgöves försökt lägga in denna text i Flipper Köpes:

Ett cafe i Kungalv pa Byggmastaregatan 8 vill kopa eller hyra ett bra fungerande flipperspel.

Jag har namnt summan ca 15000 kr för ett DMD-spel och att ett aldre spel i fungerande skick kan kosta kanske runt 5000 till 10000 kr.

Ar det nagon som ar sugen på att stalla ut ett spel dar eller salja ett bra fungerande spel, sa kontakta personen nedan.

PS. Det finns ett onskemal om ett
Back to the Future
Men det ar ej nodvandigt.

Kontakta
Per-Arne Carlstrom
070-208 76 34

8
Övrigt / Massor av bilder från en övergiven bilskrot
« skrivet: mars 25, 2014, 15:13:15 »
Jag vet att det finns flera flipperintresserade som också gillar gamla bilar och annat gammalt skräp :-) så därför postar jag detta.

Körde förbi denna skrot av en tillfällighet, hade ingen aning om dess existens förrän förra veckan, trots att jag hela mitt liv bott endast ca 15 minuters bilfärd bort.

De flesta skrotbilar är USA-bilar från slutet av 1960-talet och fram till början av 1980-talet. Här finns mängder av delar till framförallt USA-bilar så som gamla motorhuvar, bagageluckor, dörrar, rutor, stötfångare, lampor, instrument, bakaxlar, motorer, etc.

Jag tycker det var mkt fascinerande att se hur alla dessa gamla bilar och delar blivit inväxta bland träd, delvis täckta av mossa och så smått börjat återgå till naturen. De byggnader / hus som finns har murknat och delvis rasat ihop och containrar som agerat lager har rostat sönder, så taket rasat in på några. Överlag ett förfall som pågått en längre tid. Här och där ligger gamla verktyg som säkert gjort lång och trogen tjänst. Trist att verktygen fick sluta sina dagar på detta sätt.

Efter att ha forskat lite, så har jag läst att området för skroten skall vara städat senast den siste juni 2014. Kommunen anser miljön påverkas negativt och att dom behöver området till annat som anses bättre. Så man kan säga att jag upptäckte i nästan sista stund innan bilskroten försvinner.

När det var aktiv bilskrot-verksamhet där senast, har jag ej lyckats finna ut. Jag undrar hur lång tid det tar för ett ställe att förfalla på detta vis? Av träden att döma, så gissar jag på ca 10 år, men ändå lite märkligt att husen blivit i så dålig kondition på 10 år, så det kanske är längre tid än så.

Jag förmodar att den / dom som drev bilskroten inte kommer att ombesörja uppstädning, så jag antar att det blir kommunen som gör det. Varför säger jag så? Jo, OM dom som äger skroten / skrotet har för avsikt att säda upp, så borde det inte sett ut som det gör i dagsläget. Att få bort allt skrot och skräp bör ta en ansenlig tid i anspråk. Men vem vet, det kanske sker ett plötsligt intensivt ryck under ett par veckor och så är allt bortstädat i god tid innan sista datum.

På länken nedan finns ett stort antal bilder som jag fick tag på via ett USB-minne och som förhoppningsvis fler än jag tycker är kul och intressant.

OBS! Ni kan ändra bildspelet till snabbare genom att trycka på Fast längst ner till höger.

LÄNK:
http://s92.photobucket.com/user/COCS_1965/slideshow/abandoned%20junkyard%20bilskrot%20skrot%20skrotbilar?sort=6

9
Flippersnack / Vad är en Ldb?
« skrivet: november 04, 2012, 03:30:12 »
En som söker en TZ Ldb på marknaden. Jag tycker jag borde veta... Vad är det?

10
Övrigt / Svenska 1kr försvinner nu snart
« skrivet: september 13, 2012, 01:38:03 »
Den svenska 1kr och 5kr försvinner och blir ersatt av en mindre 1kr och 2kr samt ny 5kr. Dessa nya mynt har mindre diameter, lägre vikt och är kopparfärgade resp. guldfärgad.

Så den som har t.ex. enarmade banditer eller flipperspel med 1kr myntinkast har nu chansen att samla på sig mynt...

11
Övrigt / Märkligt beteende av möss
« skrivet: september 10, 2012, 14:40:41 »
Under mitt hus har jag en typ av källare som är ihopbyggd med berggrunden, så källaren används ej för boende, men där är torrt och svalt. Där finns ibland möss som antagligen kommer in via en bergsskreva, kan ej hitta var, för det är svårt att se. Sedan jag flyttade in för ca 11 år sedan har jag alltid ett fat med råttgift. Det är en blandning av havre och eller korn och kanske annat.

I en del utav utrymmet ligger det byggavfall från när huset byggdes 1959. Det är mindre träbitar och småstenar av cement. Det borde man städa bort, men har ej blivit av, för det är trångt och känns därför jobbigt.

Det märkliga som hände första gången för ca 5-6 år sedan, var att en dag när jag kom för att fylla på tallriken med musgift, så var denna tallrik överbyggd av trästickor och betongstenar i storlek av upp till ca ½ tändsticksask. Trästickorna var ca 3-5 cm långa. Det var ganska prydligt gjort, så jag tänkte att min pappa skojat med mig, men det var inte han. Det måste betyda att möss eller möjligtvis råtta / råttor byggt detta.

Möss är ganska OK, men råttor – fy fan!

Jag skaffade därefter en stor bur med fallgrop / tippbräda och laddade den med äpple, ost och korv ett flertal gånger. Det har bara resulterat i en och annan mus, men ingen råtta.

Med jämna mellanrum byggs fatet med gift över med trästickor och betongstenar precis som om en människa byggt över det. Stenarna är lagda med ganska stor precision och jag är förvånad över hur små möss kan förflytta sådana stenar och trästickor.

Framförallt är jag undrande över orsaken till varför dom gör det?

Mvh Christian

12
Flippersnack / BBC flipperreportage
« skrivet: juni 07, 2012, 18:52:28 »

13
Övrigt / Köpa bärbar dator - några råd tack!
« skrivet: april 27, 2012, 00:08:32 »
Jag har en DELL bärbar PC som är ca 6-7 år gammal. Den har alltid funkat bra, men nu kan det nog vara dags att byta den.

Jag kan inget alls om detta. Jag vill använda den hemma till att kolla på Internet (inte spela). Dock är det ofta jag kollar på YouTube och där hakar min dator ibland upp sig.

Mina frågor:

Skall jag köpa en med Widescreen-skärm?

Vilka fabrikat är bra?

Vilket fabrikat bör jag undvika?

Är det ngt speciellt jag bör tänka på att det skall finnas med i datorn vad gäller programvara eller ljudkort etc.

Jag är helt ointresserad av att spara grejer på hårddisken, så storleken på den bryr jag mig inte om, men vilken annan prestanda bör jag titta efter i dagens läge?

Avslutningsvis: Är det ngn här som har en bra bärbar PC mindre än 1 år gammal, så kan jag vara intresserad av att köpa den. Hör av er i så fall!

Tack och mvh Christian

14
Hårdvara / Rekonditionera batterier ???
« skrivet: april 01, 2012, 17:51:44 »
Bytte batterier på ett WMS CPU-kort. Jag brukar alltid mäta dom gamla, för tycker det är intressant att se hur mkt spänning dom ger. Ofta är det omkring 0,7 till 1,1 Volt på gamla utgågna batterier. När jag mätte de 3 Duracell-batterierna, så visade 2 st. ca 0,8 till 0,9 Volt och 1 st. 1,57 Volt, vilket jag ansåg märkligt, för batterier brukar åldras nästan exakt lika till samma spänning. Jag hade ingen strömprovare, så jag satte batteriet i en liten ficklampa och den lös perfekt.

Batterierna var datummärkta och Best Before April 2007. Jag kom att tänka på att när jag lade batterierna på arbetsbänken (när jag skulle mäta) så rullade ett ner på golvet. Jag tänkte då att; kan det vara så att batteriet fick sig en smäll / stöt av fallet till golvet, så det blev ngn kemisk reaktion som ’rekonditionerade’ batteriet ??? I vilket fall, så släppte jag de 2 övriga dåliga batterierna till golvet (betonggolv) från ca 1 meters höjd.

När jag nu mätte dessa, så visade det ena 1,52 Volt och det andra 1,59 Volt, så ngt händer när batterierna får sig en liten smäll. Jag satte dessa batterierna i en ficklampa som har plats för just 3 st. batterier och den lyser som den skall.

Kan vara värt att prova om man har en ficklampa med dåliga batterier – att ta ur batterierna och släppa dom i golvet, så kommer dom kanske igång igen.

Är det ngn som har en förklaring till detta, så skulle det vara intressant att veta.

Mvh CS

15
Hårdvara / Spelet dog helt
« skrivet: mars 19, 2012, 15:30:06 »
Det är ett WPC från 1993, men året saknar betydelse i detta fallet, då konstruktionen är densamma för hela serien WPC-spel.

Det började med att spelet stängde av sig lite 10-dels sekundsnabbt, men startade igen. Sedan sprakade det lite lätt ibland. Jag misstänkte en glappande säkring vid strömbrytaren (metallboxen insidan myntluckan). Knackade på den, men ingen skillnad. Jag skulle då trycka lite på säkringen och då dog spelet helt. Säkringen var hel. Skruvade loss lådan och såg då inuti att en ’grej’ brännt av.

Kollade vad grejen var och det är en:
NTC Thermistor 8 Ampere 2,5 Ohm
(NTC-motstånd startströmsbegränsning)

Denna sitter seriekopplad från säkringen och vidare till ’Line Fliter’ och skall INTE förväxlas med Varistorn som sitter parallellkopplad.

Jag tänkte först att den kan jag skita i och koppla förbi, men Googlade. Då står det att det är viktigt att byta ut den och INTE koppla förbi den, då den fungerar som en typ av ’startuppskydd’ för att mjukstarta elektroniken och även kunna slå av helt om det blir fel.

Jag beställde ny på ELFA.
https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=60-290-33&toc=0

En annan sak som den kan ge upphov till om den är dålig, är att den även resetar spelet (kan vara bra att veta).

SAXAT OM DETTA:

There is one part in your machine, that if it fails or fades, may cause the problem that you're having.

It's the thermistor in the power outlet box. Jumping the thermistor won't help if it's shorted. The very purpose of the thermistor is to limit the start-up currents in the power supply circuits when the game is turned on. The thermistor is a thermally-sensitive resistor that decreases its resistance to near zero when it warms up (i.e. it has a negative temperature coefficient). When it's cold, such as when the game is off), the thermistor's resistance reduces the current into the power supply, but in a fraction of a second it heats up and the resistance drops to a negligible level. These events happen too fast to measure with a meter.

Power cycling the game with no thermistor protection will greatly increase the onrush currents to the driver board power supplies and may well cause bridge rectifier failures. The thermistor was put in the game to prevent this specific problem.

The varistor (MOV) is used for line voltage noise and surge suppression and has nothing to do with this problem. Also, the varistor is connected ACROSS the line voltage, so if you jumper it, you will short out your line voltage. Defective MOVs are either dead shorts, and in that case it's obvious because they will self-destruct, or they are dead and ineffective against surge noise suppression. When in doubt, replace, but again the varistor isn't likely the problem here.

The thermistor part number is:
5016-12978-00 thermistor-8a 2.5R25

The varistor (MOV) is:
5017-09044-00 varistor metox 10a

Sidor: [1] 2 3 ... 42