Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fred

Sidor: [1] 2
1
Ja den funkar mycket bra för mig, har totalrenoverat ett TAF med den. Det kommer med två skålar i olika storlek så man kan anpassa mängden nötskal efter hur stora delar man ska putsa.

Jag kör med valnötsskal och autosol och låter den gå i ca 48 timmar. Resultatet blir metalldelar som skiner som nya.

3
Köprelaterat / SV: Hur är spelplanerna från Highclasspinballs?
« skrivet: december 09, 2017, 09:50:25 »
Fick hem min nya TAF-spelplan igår och den är av mycket god kvalitet så vitt jag kan bedöma. Har inte hunnit jämföra exakt i detalj ännu med originalspelplanen, men alla borrhål tycks finnas och färgerna och finishen är av mycket hög kvalitet.

4
Flippersnack / SV: Beställa renoveringsfilmen av STTNG
« skrivet: november 26, 2017, 14:39:25 »
Hej,

Jag testade också att mejla en beställning (för ca 10 dagar sedan) av renoveringsfilmen. Kom beställningen fram?

M.v.h.
Niklas

Ja filmen kom efter några dagar med posten.


5
Tack för hjälpen. Jag har lite tur med timingen att Mirco playfields precis har nyproducerat nya TAF-spleplaner. De är dessutom billigare att köpa än det erbjudande jag har fått från Pinballball Dreams för en helrenovering och klarlackering av min nuvarande spelplan.

Jag tror jag kommer att satsa på nytt och skinande vad gäller mitt TAF förresten  :D

6
Flippersnack / Vad är bäst, orginalskick eller ersätta med nyproducerat?
« skrivet: november 23, 2017, 12:44:43 »
Jag håller på och helrenoverar mitt TAF och har plockat ner det i till minsta skruv nu. Jag köpte spelet för ca 14 år sen och då kom det direkt från operating och var rätt skitigt och lite småslitet. Spelplanen var dock skyddad av mylar och har klarat sig rätt bra, och kabben har sina små repor här och där men är inte trasigt.

Jag funderar nu på att skicka spelplanen till Pinball Dreams i Tyskland för en total renovering och klarlackering. Är det någon som har några erfarenheter från dem?

Vad gäller kabben är den ordentligt skitig inuti och som sagt lite smårepig utanpå. Den är också lagad på insidan med en extra regel längs höger långsida då det verkar som om botten vid något tillfälle har lossnat på spelet. Vad gäller kabben är jag osäker på hur jag ska göra. Spontant skulle jag vilja slipa den invändigt och sen åter måla den svart på sidorna och sen med en ljusare färg i botten, typ grå. På utsidan funderar jag att försöka spackla igen reporna och måla dit färgerna igen. Alternativet är att köpa nya sidearts och byta på hela kabben.

Vad brukar vara vanligast och mest eftertraktat på marknaden när man ska renovera ett spel? Dvs ska man försöka behålla så mycket orginalfärger och delar som möjligt på spelet och endast byta ut sådant som är hopplöst trasigt eller ickefungerande eller ska man byta ut som mycket som möjligt mot nyproducerat för att få ett spel som är så "nytt" som möjligt?

7
Hårdvara / SV: Addams renovering
« skrivet: juni 21, 2017, 09:43:34 »
Bra jobbat! Kan hålla med om att bumprarna på TAF är ett elände att renovera. Mitt spel är ännu nerplockat och allt är rengjort och putsat men jag har inte börjat skruva ihop spelet ännu. Jag bävar dock för när jag kommer till återmontering av bumprarna, med komplicerad lödning och trånga utrymmen.

8
Hårdvara / SV: Köpdjävulen slog till igen!
« skrivet: april 09, 2017, 20:11:56 »
Jag håller själv på och totalrenoverar mitt TAF så det ska bli spännande att följa dig i denna tråd om du lägger upp saker ibland.

Jag har en spräckt ramp över efter att jag har köpt en ny till mitt spel. Min spräckta ramp är lagad och fullt funktionsduglig, men kanske inte så snygg. Annars finns det ju nya ramper att köpa hos Free-play. Samma sak med bokhyllan, alla delar finns hos Free-play. Jag har också totalrenoverat min bokhylla inkl. motorn, och jag kan rekommendera att du smörjer kugghjulen det blir en otrolig skillnad då.

9
Hårdvara / SV: Fish Tales; en renovering som kommer att gå över styr!
« skrivet: december 19, 2016, 09:28:35 »
Vilken metod är bäst lämpad för att ta den gulnande mylaren på spelplanen utan att då lacken/screentrycket lossnar?
Jag menar inte generellt utan på just den spelplanen jag har typ "Diamond Plate".
Värme picka funkade utmärkt på BK, men det var ju ett spel från -80.

Jag använde frysspray från biltema till mitt TAF nyligen för att ta bort mylaren och det funkade utmärkt. Det gick åt ca 1,5 burkar. Sen använde jag klisterborttagningsmedel från färgaffären för att få bort allt klister, det gick också väldigt smidigt. Jag provade först med T-röd, men det var helt värdelöst för att få bort klistret.

10
Hej

Jag tror också att intresset för en sådan utställning kan vara stort. Problemet tror jag dock ligger i att sådana här utställningar brukar hålla på i många månader. Och vem vill vara utan sina fyrbenta vänner - som idag kan betinga ett värde av 50.000 per spel eller mer - så länge?

Om Du "får till det" uppe i Stockholm, får Du dock gärna höra av Dig. Införskaffade för ett tag sedan ett fortunaspel från början av 1800-talet (och det är inget brädspel utan golvmodell). Spelet är i, såvitt jag kan bedöma, valnöt och pinnarna samt bollarna i elfenben. Gissar att det inte finns alltför många sådana spel kvar i landet.


Tack för tipset om ditt gamla spel, det är noterat  :)

Jag siktar på att snart få möjligheten att presentera idén om en flipperutställning för tekniska museets ledning.

Så fyll gärna på med argument i denna tråd om varför det är en jättebra idé med en flipperuställning, så kan jag ta med det i min presentation.


11


Bra tanke och då oxå på ett statligt Museum ( för visst är Tekniska Muséet statligt )
Nja, det drivs av en stiftelse. Men det är delvis statligt finansierat och rapporterar till Kulturdepartementet.

12
Om det skulle bli någon succe är väl svårt att ta ut i förskott men jag tror nog många skulle vara intresserade.
Kan man skrapa ihop 10-15 spel från olika tidsepoker för att spegla utvecklingen från tex 50-60-talet, eller ännu äldre, fram till idag så blir det uppenbart vilken avancerad och fantastisk maskin det är idag. Det är väl sånt som passar Tekniska museet?

Lite förklarande och upplysande text om hur styvmoderligt flipperspel alltid har behandlats, utan fog, vore ju bra med tanke på framtida lagförslag mm. Namnlista på avreglering kanske kan finnas i närheten?
Tror nog det går att låna/hyra spel om de som lånar ut spel får tex tillbaka spelet i samma skick eller ev. ersättning för slitage.

Kör på!

Ja precis, min känsla är att flipperintresset är på uppåtgående igen och att det finns många som minns de förra flipperboomarna på 70- och 90-talet och som gärna skulle återbekanta sig med sina gamla favoritspel.

Flipperspelen har som sagt en intressant tekniskt utveckling genom historien, egentligen ända från 1700-talens kulbrädspel, med flera tekniksprång som följt den allmänna teknikutvecklingen i samhället. Det skulle vara en självklar vinkel på utställningen. Men även den sociala biten, hur flipper har betraktats som mer eller mindre farliga ur ett samhällsperspektiv genom åren, är en aspekt som helt klart skulle vara värda att belysa.

Om utställningen dessutom skulle kunna upplysa en och annan politiker om att Flipperspel är en harmlös sysselsättning som förtjänar bättre villkor så skulle det helt klart vara ett stort plus i kanten.


13
Vem skulle vika all sin tid åt att reparera spelen som skulle gå sönder varje dag?

Det skulle nog inte vara ett problem, Tekniska museet har egen kompetent personal som dagligen servar all möjlig teknisk utrustning som ingår i utställningarna och som allmänheten använder. För mer avancerad specialistkunskaper är jag säker på att de skulle kontraktera en "flippertekniker" som skulle serva spelen vid behov.

För Game On-utställningen tog de dessutom en extra entreavgift för att täcka omkostnanderna för utställningen och det kan man ju kanske tänka sig även för en flipperutställning i sådana fall.

14
Flippersnack / Flipperspelsutställning på Tekniska museet, kan det funka?
« skrivet: december 11, 2016, 21:48:53 »
För ett par år sen hade Tekniska museet i Stockholm en väldigt populär spelutställning som hette "Game On". På den fanns hela datorspelshistorien representerad med allt från Pong, C-64, Gamewatch, och Arkadspel till dagens senaste datorspel. Det mesta gick att spela och populärast av allt var den återuppbyggda Arkadhallen från 80-talet.

Det fanns även ett flipperspel med på utställningen, Pinbot.

Sen utställningen upphörde har massor av besvikna besökare kommit till Museet och förväntat sig att kunna spela gamla klassiker, bara för att snopet upptäcka att utställningen inte längre finns kvar.

Tror ni att en flipperutställning med hela flipperhistorien utställd och till stora delar spelbar skulle bli motsvarande succé på Tekniska museet?

Om museet skulle vilja ordna en sådan utställning, skulle det ens vara praktiskt möjligt att få tag i alla gamla spel och prylar då? Finns det t.ex. samlare i Sverige som skulle vilja låna/hyra ut sina klenoder till tekniska museet?

15
Hårdvara / SV: TAF har strippat hela spelplanen på båda sidor
« skrivet: november 30, 2016, 18:53:41 »
Tack för hjälpen!

Klarlackning och ev. airbsrusch är ju ett klart intressant alternativ. Är det nån som har nån koll på vad det brukar kosta ungefär?

Jag har bifogat några bilder på spelplan för att visa vilka märken och sprickor jag har på plan. I det stora hela är planen i väldigt fint skick, men det finns som sagt några ställen som har visst slitage. Bl.a. tycks det som om värmen från några lampor vid slingshotsen har fått lacken att spricka. Går det att förbättra dessa slitna delar av planen med airbrusch? Finns det nån nackdel med att bara klarlacka planen utan att först laga dessa märken?

Jag är förresten fortfarande intresserad av tips om sätt att tvätta kabelnystanet.

Sidor: [1] 2