Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - BeO

Sidor: [1] 2 3
1
Flippersnack / SV: Swish-betalning för krediter?
« skrivet: mars 08, 2018, 13:17:35 »
Intressant ämne att fundera kring  :)

Myntinkast bör finnas kvar på maskinerna så man enkelt kan poppa in som tillfällig besökare och lira för några tior. Och då är det ganska vettigt, som tidigare föreslogs, att kunna betala i växelmaskinen med Swish och ev Samsung Pay.

En variant för regelbundna besökare/medlemmar skulle kunna vara ett betalsystem med RFID-taggar. Du har en tag kopplad till ett personligt konto i en lokal databas. Betala med Swish direkt till ditt flipperkonto. Sedan RFID-läsare på maskinerna som drar en cred varje gång du viftar med taggen framför den. Bör kanske sitta en bit in på sidan på kabinettet så inte creds dras av misstag under spel  ;D

2
Köprelaterat / SV: Dracula williams bluff annons
« skrivet: mars 08, 2018, 11:19:34 »
Tror att namnvalet är själva tricket i annonsen. Folk som inte reagerar på den fotbollsreferensen-  är kanske mer antagliga som "lättlurade".....
Hade det funnits ett telefonnummer med så hade man ju förmodat att annonsen är ett prank för att nån ovän ska få redigt mycket samtal närmsta tiden.....

Jag kan ju meddela att för mig som är helt ointresserad av fotboll säger namnet mig ingenting alls  :P
Hade det däremot stått Wayne Rainey eller Casey Stoner hade jag givetvis (som alla andra icke lättlurade människor) reagerat direkt!  ;D  ;)


3
Köprelaterat / SV: Snart tillbaka i gamet
« skrivet: januari 31, 2018, 18:02:21 »
System 11 är ju inte helt fel, finns flera trevliga titlar där. Taxi och Diner är två jag kommer på på rak arm... Finns väl ett Elvira också som System 11? Får bläddra lite på ipdb.

Hur är det med äldre spel än så? Centaur t ex har jag länge varit sugen på, men ser aldrig något till salu här hemma så noll koll på pris. Får försöka hålla koll på reservdelstillgång också, någon gång går sakerna sönder  ::)
4
Köprelaterat / Snart tillbaka i gamet
« skrivet: januari 31, 2018, 14:08:18 »
Hej gott folk!

Nu är det drygt 5 år sedan jag sålde mitt Dr Who pga flytt, och snart är det dags för nytt boende (igen) där jag äntligen kan ha plats för ett nytt spel. Men jäklar vad priserna har sprungit iväg... Inget nytt för er såklart, men en mindre chock för en annan vad ett Addams Family, Attack from Mars eller Theatre of Magic kostar idag.

Misstänker att jag får sikta in mig på de mindre populära, alternativt äldre spelen. Med en budget på kanske 20kkr, vad finns som är kul att spela? Tar mig gärna an ett spel som behöver en uppfräschning. Bytte alla lampor, gummin, flippers och lite annat smått och gott, plus en rejäl rengöring, på mitt Dr Who innan jag sålde det, och tyckte den biten var riktigt rolig. Så om renoveringsbehovet är på den nivån är det inga problem för mig. Spelplan utan för mycket slitage är dock nästan ett måste för mig, likaså hel grafik på kabinett/box. Den typen av renoveringsjobb vågar jag mig inte på ännu.

Får min nya lya först om några månader, så innan dess är inget köp aktuellt för mig. Men skulle vara bra att få lite tips i förväg så man har lite bättre koll när det väl kan bli aktuellt.

Tack på förhand!

/Mvh BeO

5
Säljes / S: Dr Who *SÅLT*
« skrivet: november 19, 2012, 12:14:50 »
Motvilligt lägger jag nu ut mitt Dr Who till försäljning.

Jag har haft spelet sedan slutet på 90-talet. Efter att hissen gick sönder för 10-11 år sedan har spelet stått som prydnad i vardagsrummet, alltså väldigt lite använt sedan det lämnade utställarmarknaden.

Först det dåliga: Skicket är ej mint, höger sida är solblekt. Lite kantstött här och där. Botten bågnar lite och behöver limmas, dock sitter det ihop bra så det håller inte på att rasa ihop :) mest ett estetiskt problem. En optoswitch på mini playfield fungerar ej.
Hissen fungerar ej som den ska, har den urplockad för tillfället. Myntinkasten är ej kompletta.

Finns det då något bra med spelet? Ja givetvis :)
Först och främst, det är ett Dr Who! (ja jag vet, vissa håller inte med mig om att detta är ett plus :p ) Spelplanen är nyligen rengjord. Den är i fint skick, inget slitage på grafiken. Alla lampor och flashers är utbytta. Samtliga gummin och plastposter utbytta. Även haft av och putsat upp ramperna och kretskorten undertill. Nya delar i flippermekanismen. Även flipprarna är utbytta. Displayen fungerar fint. Fint backglass. Nya drev i växellådan till hissen. Nya kulor. Ingen borrad front.

Varför sälja om jag nyligen lagt ner så mycket tid och pengar på det? Jo det är dags för flytt till annan ort, och jag kommer ej att ha plats för ett spel :( så antingen sälja till någon som vill fixa det sista eller sätta spelet i ett förråd någonstans tills jag hittar en större lya. Tänkte testa första lösningen innan jag börjar jaga förrådsplats :)

Spelet finns i centrala Kristianstad.


Pris? Ja just det, ett sådant ska man sätta också. 9000:-, då ingår några extra flipperspolar också :)

/Mvh
BeO

6
Tävlingar / Flipper i Budapest 20/10
« skrivet: augusti 22, 2012, 14:46:50 »
Var i Budapest är det dom har tävlingen?

Har bara varit där en gång, nu i somras, och hittade lite spel på ett köpcenter vid Nyugati järnvägsstation. Hann tyvärr inte spela något just då, men lär återvända dit nästa gång jag är i Budapest. Jag tar gärna emot tips på var man hittar fler spelställen :)

7
Flippersnack / Nytt Pro Pinball
« skrivet: augusti 17, 2012, 13:29:18 »
Detta kan bli hur bra som helst, Pat Lawlor och John Youssi hjälper Silverball Studios att skapa ett nytt Pro Pinball. Plus att de fyra gamla spelen i serien ska remastras.

Nyhetslänk till Pinball News

Finansiering via Kickstarter, håller tummarna för att det lyckas =)

8
Hårdvara / Dr who
« skrivet: juli 16, 2012, 17:09:07 »
Manualen säger svart, så det valde jag :) men beställde även röda för att testa om andan faller på.

9
Hårdvara / Dr who
« skrivet: juli 16, 2012, 16:33:50 »
Jag fick svarta flippergummin.

Det kanske det gör, tänkte inte på det då mitt mini playfield ligger undanstoppat i garderoben :) men kollar nu i manualen och där sitter mycket riktigt 4 gummin som jag helt hade missat. Tackar!

10
Hårdvara / Dr who
« skrivet: juli 16, 2012, 14:15:15 »
Bra att veta, hade ingen aning :) gummikittet från BoP var inte helt korrekt. Saknade en 1 1/4" ring  och hade ett par 1 1/2" extra istället. Plus en massa av dom där små runda gummina som är så jäkla knepiga att få på stolparna :/ Tror att jag bara behövde ett i spelet, men det ligger 5-6 st i påsen.

Man kanske kan hitta något ställe där dom gör nytta, blockera outlanes t ex ;)


Jag lär beställa nytt länkage/coil stop från P4P så småningom, ska bli kul att se skillnaden :)

11
Hårdvara / Dr who
« skrivet: juli 16, 2012, 14:03:36 »
Om det är rätt eller fel har jag faktiskt ingen aning om, beställde ett kit från Best of Pinball :)

Länk

Gick på deras beskrivning. Men det skulle vara intressant om det är ett annat länkage som ska sitta där. Något man kan testa framöver när allt annat är på plats :)

12
Hårdvara / Dr who
« skrivet: juli 16, 2012, 13:38:33 »
Syftar du på den snygga lösningen med mutter och ståltråd? Den är utbytt nu :) Endast en av flera skumma reparationer jag hittat i detta spelet :) Eller är det någon annan du syftar på? Ser du något som är helt galet tar jag tacksamt emot infon, detta är det första spelet jag skruvat på så jag har dålig koll på hur sakerna SKA se ut. Allt du ser på före-bilderna är resultatet av tidigare ägares fixar.


Längst in i kabinettet hittade jag faktiskt en lös coil stop, tillsammans med en av skruvarna som ska hålla fast den. Plus en avbruten optodiod. Plus några skruvar jag ännu inte lyckats identifiera.

13
Hårdvara / Dr who
« skrivet: juli 16, 2012, 00:42:48 »
Lite bilder finnes från min renovering. Lite halvdan kvalitet, mobilkamera.

Här är dom

Lämnade iväg hissen till MP idag, en kompis ska se om han kan fixa nya brickor till den så den går lite lättare.

14
Hårdvara / Hängande botten på kabinettet
« skrivet: juli 15, 2012, 22:06:12 »
Alright, ska testa det när jag samlat ihop det som behövs. Tackar :)

15
Hårdvara / Hängande botten på kabinettet
« skrivet: juli 15, 2012, 13:53:48 »
Spikpistol o_0 så tuffa verktyg äger jag ej :) Men domkraft och regel var ett bra tips, tackar :)

Vill helst undvika att köra spik genom sidan, så att det syns. Men det kanske är enda sättet för att få det att hålla?

Sidor: [1] 2 3