Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Manta

Sidor: [1] 2 3 ... 7
1
Flippersnack / SV: Ojämna spel (Jack Bot & Surf n Safari)
« skrivet: februari 22, 2019, 17:25:34 »
Tack ! Jag gillar designen på den spelplanen - verkligen. Kan dock även förstå dem som kallar dinosaurien och palmerna (?) för
Happy Meal-leksaker   ;)

2
Flippersnack / SV: Ojämna spel (Jack Bot & Surf n Safari)
« skrivet: februari 22, 2019, 13:28:33 »
Tack för de lugnande beskeden och infon. Jag håller kvar SnS och även Jack Bot som kandidater på wanted-listan.  ;)

3
Flippersnack / SV: Ojämna spel (Jack Bot & Surf n Safari)
« skrivet: februari 22, 2019, 08:34:00 »
Tack Agassi- jag tolkar det som att "satsa-poäng"-faktorn hos JB då ändå gör att spelet beter sig likartat mot varje spelare, dvs. poängchanserna är rättvisa sett till vilka risker man tar.  Ja, jag hade tyckt det var synd att helt stryka JB från listan över kandidater - även om jag i hemlighet går runt och fantiserar om ett TAF - som ju tyvärr blivit så förb..... högt prissatta de sista åren   :-[

4
Flippersnack / Ojämna spel (Jack Bot & Surf n Safari)
« skrivet: februari 21, 2019, 18:34:18 »
Hej - ja- temat är ju gammalt. Men jag tänkte ändå be att få höra om nåt proffs eller halvproffs har tid att hjälpa en övningskörare på traven:

När jag nämnde för en tysk bekant som att jag bl.a. har Jack Bot och Surf n Safari på önskelistan över hemmaspel så sa han att jag skulle tänka på att dessa spel är väldigt ojämna i hur de belönar olika spelförlopp. I fallet Jack Bot ex. så kommer gambling-aspekten in som ett lite udda inslag. Kort sagt menade han att om jag räknade med att ha spelen som långkörare hemma för att kunna ha lite roliga tävlingar med kompisar m.m. så var dessa två titlar inte de bästa att gå på. Om hans påstående stämmer så är jag den förste att stryka dessa namn, eftersom jag nog skulle ha svårt att gilla ett spel som belönar ett halvrisigt spel högre i poäng än en finess-insats.

Hur ser ni på detta ?

P.S Att Gottliebs 90-talare hade halvdåligt rykte i detta hänseende visste jag sedan tidigare, men jag trodde inte att Jack Bot räknades som ett dåligt spel vid turneringar..?   Har tyvärr ej spelat något av dessa spel IRL.

5
Köprelaterat / SV: Flipperspel i 50-årspresent
« skrivet: februari 19, 2019, 20:28:43 »
Whirlwind är klar favorit precis som Bundy säger, annars kan ni säkert göra personen glad med "Black Knight 2000" från ungefär samma tid.

6
Flippersnack / SV: Bästa Gottliebspelet från 60 talet?
« skrivet: februari 13, 2019, 10:11:34 »
Har ju egentligen ingen plats för EM-spel,- men Flipper Pool ligger inte direkt lågt på önskelistan.....

7
Köpes / SV: Köpes flipperspel
« skrivet: februari 09, 2019, 21:12:36 »
Du ska såklart spana efter ett Rollergames - säger nån från bakre åskådarläktare :-).
Mkt bra spel och bra ljudvaluta för den sortens äldre spel. Men man får såklart ej förvänta sig variationen hos Guns N Roses eller Maiden....   :)

8
Hårdvara / SV: Grillat driver board x-files (sega)
« skrivet: januari 19, 2019, 09:42:48 »
Oj ! Det det verkligen grillat ut. Inte illa att få det att fungera igen.

Vad är det typiskt sett som har hänt på ett sånt kort som Granman postat ? Kortslutning i samband med att nån jobbat med kortet under ström - eller nån komponent som hettat ordentligt och sen brunnit ?

9
Flippersnack / SV: Stöddig patina.....
« skrivet: december 12, 2018, 20:30:58 »
Tack Sven. Ja, jag håller med - får inte riktigt mönstret på de slitna ställena att stämma med hur det brukar se längs nötta "kulbanor" på spelplaner.

10
Flippersnack / Stöddig patina.....
« skrivet: december 11, 2018, 13:58:54 »
Den här bilden kommer från en aktuell blocket-annons och jag har inte för avsikt att göra mig lustig över den. Men jag måste fråga er som sett större antal spel komma och gå under åren: Är detta nednötning av kulor enbart -eller har nån försökt sig på att grovrengöra spelplanen och misslyckats  ?

Jag håller själv på med en Gottlieb sextiotalare just nu som visar drygt 200 K på play-o-metern (om det nu stämmer) - men trots några små trärena fläckar ovanför flipprarna samt halvmåneformade nötningar runt några av bumprarna så är spelplanen förvånansvärt intakt, om än smutsig. Ifråga om nedslitna spel så förekommer några liknande exempel på pinside där ex. ett Flash såg förjä....t slitet ut. Är det vissa tillverkare och deras "coatings" som var särskilt känsliga för slitage - eller är detta exempel på någon som kört  med rostiga/ojämna kulor alldeles för länge ? 

Bild :11
Flippersnack / SV: Vilken flipperkonstnär är din favorit? 🖌
« skrivet: november 27, 2018, 11:06:48 »

Baserat på ett enda spel- Silverball Mania, som huvudbevis; Kevin O´Connor !

Ingenting annat kommer i närheten av det !  ;)

12
Köpes / Bärhandtag till flipper
« skrivet: oktober 12, 2018, 17:51:02 »
Intresserad av ett par bärhandtag till flipper, av den typ som är ställbara i bredd.

13
Hårdvara / SV: Renoveringstråd - eller en nybörjares dumma frågor.
« skrivet: maj 15, 2018, 12:21:41 »
Vilka sköna bilder ! Lycka till med meckandet  :)

14
Flippersnack / SV: CV mer än bara eye candy ?
« skrivet: april 19, 2018, 13:49:23 »
Tack Ink. Näe- det är en hemmaägd maskin jag ska till i så fall.

15
Flippersnack / SV: CV mer än bara eye candy ?
« skrivet: april 19, 2018, 11:10:42 »
Dina ord väger (tyvärr  ;) ) tungt INK. Jag hade hoppats att svaret skulle bli entydigt mer fun factor på ToM - eftersom prislappen är trevligare. Nästa anskaffning skulle ligga i prisintervallet som gäller för ToM. Men jag känner nog att jag måste ge mig till att provspela CV i så fall innan jag bestämmer mig och börjar leta efter ToM-säljare.

Om allt klaffar med jobbet så ska jag till München i slutet av maj och har chans på att prova ett CV för första gången. 

Sidor: [1] 2 3 ... 7