Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Manta

Sidor: [1] 2 3 ... 5
1
Köprelaterat / SV: Bally Capersville 1966 för 38500:-
« skrivet: januari 06, 2018, 19:24:06 »
För att rätta eller nyansera inlägget ovan. Jag håller med om att EM-spel rent estetiskt spöar nyare spel alla dagar i veckan. Där inser s.a.s. även en rookie som jag att charmen finns. Men just spelkänslan och pling-plongandet kan åtminstone för mig inte uppväga ett spel från Early E eller Solid S-generationen.

Hade jag själv haft en samling i 10-plus storlek då hade såklart en EM-titel hört hemma där - om inte annat så för att ge lite extra djup åt de modernare spelen.


2
Köprelaterat / SV: Bally Capersville 1966 för 38500:-
« skrivet: januari 01, 2018, 15:48:22 »

Stöddigt kan jag tycka - inte minst när man jämförelsevis spenderar liknande summor på många av de bättre spelen från mitten av 90-talet. Men jag är väl för dum för att inse charmen med EM-spel  :o ;D

Har jag drömt eller är det någon här på forumet som minns att Kronofogden sålde ett gäng flipperspel för några år sen (Sundbyberg ? ) där bl.a. ett Jet Spin från Gottlieb gick för närmare 30 tkr ? Jag är så besviken på mig själv  att jag inte skärmdumpade "sålt-listan" när jag såg det första gången.  Nu är tyvärr den auktionen inte sökbar längre.

3
Flippersnack / SV: Spraya ben?
« skrivet: december 28, 2017, 12:18:20 »
Utan att vara målare; även i inomhusmiljö borde nog rosten avlägsnas innan övermålning. Vanlig sliptrissa (stålborste) till borrmaskin eller vinkelslip- tar inte mer än max 10-15 minuter per ben.


4
Hårdvara / SV: Skydda spelplanen: playfield-protectors.com
« skrivet: december 21, 2017, 13:44:43 »
Har ingen erfarenhet själv. Men jag tror mig minnas nåt inlägg på flippers.be eller flippermarkt där en snubbe klagade på sin makrolonplast till LotR. Den hade blivit repig och ful redan efter något drygt hundratal spel.
Det låter otroligt dåligt i så fall, om det stämmer.

Vore kul om någon här på hemmaplan kunde säga något på den punkten utifrån erfarenhet. Alltså hur hållbarheten artar sig.

5
Hårdvara / SV: Verktyg för nitar
« skrivet: december 12, 2017, 19:42:22 »
Tack för bra tips Brevix. Jag försöker själv köra tids- och penningbesparande DIY-lösningar så långt det är möjligt och inte förändrar något till det sämre.

6
Stort tack killar - jag kikar på titlarna. Fasicken att jag hade så dålig koll på ex. Demolition Man- jag tycker att man har sprungit på dom flesta "stora" DMD-titlarna. Men det finns tydligen kvar en del okänd terräng på kartan......  ::)

7
Stort tack för tipsen !!  Jag kollar upp namnen. Shrek och FG måste jag erkänna att jag hade mycket dålig koll på eftersom jag har gått i en vid båge runt dessa titlar pga av temat. Men - provspela går ju alltid......


8
Stort tack för tipsen - det var nya namn för mig, som tyvärr varken testat Congo eller Gnr (shame shame).
GnR ligger närmast det jag är ute efter, eftersom man träffar captive kulan och åtminstone delvis styr den på väg mot bumper och targets.
Minispelfältet i Congo är övercoolt, men här är det lite mer inaktivt, eftersom det är en switch på spelplan som startar gorillans nävar om jag förstår saken rätt.

Tacksam för båda namnen dock- det blir till att utvidga min must-play- och wanted-lista ytterligare :-)
 

9
Näe- alltså inga styrda captive kulor, då är man ju nästan inne på hälften av alla EM-spel från Williams o Gottlieb.
Gottlieb har ju även Magnotron från 1974 där captive kulan rör sig steglöst i en halvcirkel. Men jag menar alltså spel där den kula man träffar kan röra sig "fritt" och påverka spelet oförutsägbart (praktiskt sett iaf). Bästa exemplet är väl kanske kranarmen med kedja och kula i Dark Knight eller Junk Yard.

10
Krånglig titel - men för att uttrycka det annorlunda; kan någon här ge något ytterligare exempel på moderna flipperspel där det ingår som en del av spelplanen att man ska träffa kulor eller klot som tillfälligt eller permanent utgör en del av spelplanen men som rör sig någorlunda fritt.

De jag känner till är

Junkyard (wrecking ball)
BDK (wrecking ball)

BSD (magnetkulan)
Circus Voltaire (bollen i spiralkonen)
CBW (biljardbollen längs mittskenan)Jag räknar såklart bort alla dom äldre EM och ev. EA-spel där man kan klippa till en captive ball i ett spår som endast kan röra sig på ett enda sätt, ex. Williams Jubilee eller Recels Underwater.

Räknar även bort den snurrande nedsänkta fotbollen i WCS som iofs klipper till spelkulan på ett oförutsägbart sätt, men själv stannar i ett fixerat läge.
Jättetacksam om någon kan addera på någon ytterligare titel till listan ovan, om det finns några.

Nyfikne Jögge


11
Hårdvara / SV: ...forts på The Addams Family renovering
« skrivet: oktober 02, 2017, 10:34:43 »
Vilket jäkla jobb - men snyggt blir det !

Tack för att du tar dig tid och bilddokumenterar/postar detta.

12
Flippersnack / SV: Separata flipperknappar ? (- och en LED-fråga :-)
« skrivet: september 14, 2017, 14:30:10 »
Hej !
Tack Agassi ! Då har jag en ny dubbelknappsmodell att spana in. Några fler !?

Hahaha- tack för LED-tipset. Ja, du har kanske rätt att vissa äldre titlar ser bättre ut med "varmt" ljus. Jag själv skulle dock inte vilja stänga dörren helt för LED-updates på vissa äldre Williams/Gottlieb  ::) ;)

13
Flippersnack / Separata flipperknappar ? (- och en LED-fråga :-)
« skrivet: september 13, 2017, 12:15:43 »
Jag riskerar att lämna några värdiga bidrag till årets rookie-goes-dumb festival, men jag är så pass oförskräckt och
oslug så jag tvekar inte:

-   Finns det något modernt (DMD) flipper som har dubbla flipperknappar på ena sidan ?
Dvs där man styr den nedre flippern SEPARAT från den tredje/fjärde (övre) flippern ? Hittar ingen sökfunktion på den specialiteten på ex. IPDB.


-   Jag har googlat lite och letat efter en ”färgsimulator” där man kan se hur olika backglass ser ut med olika led-alternativ. Såvitt jag kan se finns det inget sådant – eller har ni tips på någon sida som har en sådan funktion eller provpalett ?

Stort tack på förhand / Jörgen

14
Stort tack Pontus !  :)

15
Hårdvara / SV: Må fan ta Photobucket!
« skrivet: juli 12, 2017, 13:03:32 »
Beklagar verkligen eländet och deras utpressarfasoner.

Hoppas dock att det inte minskar dina (förhoppningsvis) kommande rapporteringar om renoverings- och stylingprojekt.
Fishtale-jobbet du gjorde och länkade till var mycket imponerade !! 

Sidor: [1] 2 3 ... 5