Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - d4erla

Sidor: [1]
1
Hårdvara / SV: Road show power/CPU-problem
« skrivet: december 05, 2017, 21:37:26 »
Står i Göteborg!

Provade attt koppla ur CPU-kortet och fortfarande samma sak med led 2 (nätspänning): initialt släckt eller mycket svag men kommer mycket långsamt, tänd efter ett par minuter.

Har haft loss alla kontakter på powerkortet och satt dit igen, ingen skillnad...

Snällt att du erbjuder hjälp, var är du...? hmm undrar ifall jag inte köpte ett funhouse av dig för länge sedan förresten, tyckte jag kände igen namnet, men kan ha fel! I så fall är vi i samma stad.

2
Hårdvara / SV: Road show power/CPU-problem
« skrivet: december 05, 2017, 20:33:53 »
Tack för svar Calle,

Har bara kollat säkringarna visuellt (just nu inte tillgång till maskinen som står hos en kompis).

Har inget annat kort tyvärr... Att led 2 på Power board inte kommer igång förrän efter lång tid fick mig att tänka att felet kanske ligger på Power board alt. i nätlådan (skall visst sitt en termistor där som kan bli dålig?). Bytte C5 för säkerhets skull, men spänningarna ser ju ok ut, och grundlig renovering hade uppenbarligen gjorts tidigare inkl nya bryggor.

Film: https://www.dropbox.com/s/y30jrtji7p6b8cc/IMG_0880.MOV?dl=0


3
Hårdvara / Road show power/CPU-problem
« skrivet: december 04, 2017, 20:47:37 »
Hej!

Har stora problem med ett nyligen inköpt Road Show som snart började uppvisa seriösa omstartsproblem, nu död. Har läst tråden om detta men kommer ingen vart för tillfället...

Initialt lite plötsliga omstarter, men gick att spela ett tag. Även ”Checksum error”. Bytte ROM och såg inte till detta felmeddelande efter detta. Dock fortsatta omstarter, vilket snart förvärrades till följande scenario:

Vid start uppstår spasmer i spolar, tydligt på knockern. LED 2 (line power ok) på power board blinkar i takt med detta. Även displayen blinkar till i takt med övriga spasmer. Detta lägger sig efter en stund, men spelet är dött och LED 2 släckt. Efter flera minuter kommer LED 2 långsamt igång. På CPU-kortet lyser övre dioden fast, vilket ju indikerar ett problem av något slag. 5v lyser, mittendioden blinkar långsamt.
Nätspänningen ser bra ut (mätt i uttaget).

5.0V på TP2, alla andra spänningar ok på powerkortet. Visst spänningsfall till CPU-kort, 4.92 v när jag mäter processorn eller ROMen.

Finns någon flipper-detektiv som kan guida vidare...?

Update - så här ser det ut: https://www.dropbox.com/s/y30jrtji7p6b8cc/IMG_0880.MOV?dl=0

Erik

4
Köpes / Creature from the black lagoon
« skrivet: december 02, 2016, 22:00:14 »
Hej!

Letar efter ett CFTBL - helst i Gbg-trakten!

Erik

5
Köpes / K: Funhouse
« skrivet: juli 11, 2011, 10:37:40 »
Fastnade för Funhouse när jag var tonåring och när jag nu, 20 år senare, vill skaffa mitt första flipperspel står detta högt på önskelistan.

Har dålig koll på prisläget men vill förstås inte betala mer än ett vettigt marknadsmässigt pris!

Sidor: [1]